Pasinaudoję šiais patarimais, gyvensite iki 100 metų

Norite gyventi iki 100 metų? Health.com teigia, kad galite. Jums tereikia pasinaudoti šiais penkiais patarimais.

Norite gyventi iki 100 metų? Health.com teigia, kad galite. Jums tereikia pasinaudoti šiais penkiais patarimais.<br>123rf nuotr.
Norite gyventi iki 100 metų? Health.com teigia, kad galite. Jums tereikia pasinaudoti šiais penkiais patarimais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 6:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:14 PM

Kvėpuokite per šiaudelį

Kasdien kelias minutes giliai pakvėpuokite traukdami per šiaudelį. Toks paprastas pratimas padės išmokti kvėpuoti giliau, o tai gali pagerinti plaučių funkcionavimą. Be to, tai sulėtins jūsų širdies plakimą ir sumažins kraujo spaudimą, pataria daktaras Mike Moreno.

Skaitykite laikraštį aukštyn kojomis

Išėję iš vadinamosios komforto zonos, tarkime, skaitydami laikraštį aukštyn kojomis, smegenims sukelia nedidelį stresą, kuris naikina ląsteles, bet jas atkurdamas organizmas taip pat pataiso ir dalį su senėjimu susijusių ląstelių. Kitaip tariant, taip skatinama ląstelių regeneracija. Tai įrodė vienas JAV atliktas tyrimas.

Todėl nevenkite išbandyti ko nors neįprasta: rašyti su priešinga ranka nei įprastai rašote ar klausytis nemėgstamos muzikos. Tokį patarimą duoda JAV senėjimo ekspertas, daktaras Mario Kyriazis.

Valgykite ką nors raudono

Kembridžo medicinos instituto žmonių mitybos tyrimų skyriaus daktarė Susan Jebb aiškina, kad raudonasis pipiras turi daugiau vitamino C nei apelsinas, burokėliuose gausu geležies, pomidoruose gausu stipraus antioksidanto – likopeno, kuris gali padėti apsisaugoti nuo vėžio ir širdies ligų, o raudonose vynuogėse yra gausu resveratrolio, kuris turi nuo uždegimų ir vėžio apsaugančių bei cholesterolio kiekį mažinančių savybių.

Suvalgykite bananą per dieną

Valgydami bananus sumažinsite kraujo spaudimą, o tuo pačiu ir insulto bei širdies ligų riziką. Kodėl? Bananuose daug kalio, o šis padeda neutralizuoti neigiamą poveikį turintį druskos perteklių maiste. Tuo įsitikinusi mitybos specialistė Sarah Schenker. Bananuose yra ir potasiumo. Rekomenduojamas potasiumo kiekis per dieną yra 3,5 gramai. Tam, kad sumažintumėte kraujo spaudimą reikia 4,7 gramų, kurie gaunami suvalgius vieną bananą.

Užsiimkit seksu bent du kartus per savaitę

Pietų Velse atliktas tyrimas su 45 – 50 metų vyrais parodė, kad reguliarus seksas turi apsauginį poveikį – laimingieji velsiečiai, kurie reguliariai du kartus patiria orgazmą, turi per pusę mažesnę ankstyvos mirties tikimybę nei tie, kurie to nepatiria.

Sekso metu pagreitėja kraujotaka, sumažinama įtampa, be to, išsiskiria dehidroepiandrosteronas (DHEA) – testosterono dalis, padedanti atkurti ir gydyti audinius. Taip pat jis yra natūralus antidepresantas, ypač moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.