Mergina atsisakė kasdienės higienos procedūros ir jos gyvenimas pasikeitė

Šiandien daugybė moterų nė neįsivaizduoja dienos be dezodoranto. Tačiau, ar iš tiesų be jų neįmanoma apsieiti? Pasirodo, ne tik įmanoma, bet ir patartina, rašė dailyhealthpost.com.

Ashley ne tik atsisakė dezodoranto, bet ir nusprendė nebesiskusti pažastų.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Ashley ne tik atsisakė dezodoranto, bet ir nusprendė nebesiskusti pažastų.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 6:23 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:45 PM

Ilgalaikis dezodoranto ar antiperspiranto naudojimas pakeičia ir pažastyse gyvenančių bakterijų mikroflorą. Laikui bėgant šioje higieninėje priemonėje esantys chemikalai sunaikina gerąsias ir leidžia užsiveisti „blogosioms“, nemalonų aromatą skleidžiančioms bakterijoms.

Prie nemalonaus kūno kvapo prisideda ir kiti veiksniai, tokie kaip stresas, vaistai, organizme susikaupę toksinai ar prasta mityba. Tai ypač gerai žino Havajuose gyvenanti Ashley Brautigam (22 m.).

Pasak merginos, ji sugebėjo visiškai pakeisti natūralų savo kūno kvapą. Tam, kad jį sukontroliuotų, mergina ne tik nustojo naudoti dezodorantus, bet ir sumažino patiriamą stresą. Prie kūno kvapo taipogi prisidėjo ir jos žaliavalgės veganės gyvenimo būdas.

Tačiau, tai dar ne viskas. Nusprendusi atsisakyti galimai krūties vėžio riziką padidinančios ir nemalonaus kvapą pašalinančios priemonės, mergina taip pat nustojo skustis pažastis. Nors šis jos sprendimas sulaukė didelio pasipriešinimo, Ashley tikino, kad plaukuotos pažastys nebūtinai turi tapti kūno kvapo priežastimi.

Ji taip pat pabrėžė, kad stiprų kvapą turintis bei aštrus maistas taip pat paskatina nemalonų pažastų aromatą. Tačiau to galima nesunkiai išvengti dažniau jas nusiplaunant ar vengiant minėtų patiekalų.

Ashley įsitikinusi, kad plaukuotos pažastys neturėtų sukelti gėdos. Tai ne tik jai leido tapti artimesnei savo pačios kūnui, bet ir padidino pasitikėjimą savimi. Taip pat, tokiu būdu ji sutaupo laiko bei apsisaugo nuo įaugusių plaukelių, kurie ne tik erzina, bet ir niežti, skauda, gali sukelti infekciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.