Vyras už tai gautų antausį, o draugė – padėkos

Prieš pat Kalėdas bandote susidėlioti paskutinių pirkinių sąrašą ir vis sukate galvą, ką padovanoti draugei, besirūpinančiai savo sveikata? Pamąstykite, ko draugei gali iš tiesų reikėti. Psichologai sako, kad moteriškos dovanos gali būti atviresnės nei vyrui.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 3:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:02 PM

Iš vyro gauta ta pati dovana kartais gali būti priimta net kaip įžeidimas, o štai tikros draugės puikiai žino apie viena kitos problemas ir vargus, tad gali pagelbėti ir net nudžiuginti tam tikromis priemonėmis ar produktais sveikatai bei grožiui. Štai kelios dovanų idėjos, kurias, pasak „Eurovaistinės“ vaistinės filialo vedėjos-farmacinės veiklos vadovės Raimondos Dubauskienės galėtumėte apsvarstyti.

Ką galima padovanoti?

Į kovą su celiulitu

Celiulitas yra poodinio riebalinio audinio sankaupos, kurios suteikia odai nelygų, gruoblėtą, apelsino žievelės paviršių. Jis gali būti sėdmenyse, šlaunyse, pilvo, liemens srityse, rankose.

Populiariausia teorija, kuri paaiškina celiulito atsiradimą – sutrikęs limfos nutekėjimas iš poodinio riebalinio audinio. Medžiagų apykaitos produktai nepasišalina, o tai sukelia lengvą uždegimą ir riebalinio audinio ląstelės yra tarsi įkalinamos jungiamojo audinio tarpeliuose.

Taigi, apelsino žievelės efektas ant šlaunų odos – daugelio moterų problema, kurią visos patyliukais norėtų išspręsti. Ne kartą kalbėjote ir su drauge dalijotės patarimais, kaip reikėtų įveikti celiulitą? Galbūt atėjo metas išbandyti kai kurias vaistinėse parduodamas priemonės.

Tam puikiausiai gali tikti juodasis purvas. Po tokios procedūros oda pastebimai atsinaujina, tampa gaivi ir švytinti. Galima pasitelkti ir specialius šildančius kremus, skirtus įvyniojimams.

Celiulitą įveikti padeda ir riebalus tirpinančios kaukės. Jos padeda efektyviai šalinti poodines riebalų sankaupas ir užmaskuoja pilvo bei liemens odos riebalinio audinio ydas. Oda atrodo lygi ir stangri. Biologiškai aktyvios medžiagos, įsiskverbdamos giliai į odą, suaktyvina apykaitos procesus, kurie padeda pašalinti toksinus ir riebalus. Pagerėja mikrocirkuliacija ir normalizuojasi limfos tekėjimas.

„Tokių produktų galima aptikti „Alma K“ natūralios odos priežiūros priemonių linijoje ar „Fresh Spa by Natura Siberica“–“Natura Siberica“ gamintojų serijoje. Taip pat galima rasti puikių šveitiklių iš Treets tradition serijos, kurie puikiai suaktyvina poodinę medžiagų apykaitą. Intensyviai kovai su celiulitu rekomenduojami Lierac kosmetikos linijos produktai“, – rekomenduoja R.Dubauskienė.

Kosmetika nuo raukšlių

Su amžiumi oda tampa plonesnė, jautresnė, daugėja raukšlių, oda sausėja, keičiasi jos spalva, atsiranda pigmentinių dėmių, išsiplečia poros. Pastebima, kad moterys raukšlių pastebi vis anksčiau. Kodėl? Odos senėjimo procesus bei raukšlių atsiradimą jaunoms merginoms gali lemti genetiniai veiksniai, neretai pirmosios raukšlės atsiranda ir dėl natūraliai pasikartojančių veido mimikų – šypsenos, kaktos raukymo.

Ankstyvosioms raukšlėms turi įtakos ir saulė, vėjas, šaltis, teršalai, laisvieji radikalai, soliariumai. Svarbus ir odos tipas – sausos odos savininkams raukšlių atsiranda anksčiau.

Senėjimo procesai paliečia visus, o moterims juos pristabdyti – ypač svarbu. Ką daryti? Dovanokite draugei kosmetikos, galinčios padėti kovoje su raukšlėmis.

Laiko pėdsakus sušvelninti gali drėkinamieji kremai su SPF. Jie gali būti papildyti deimantų milteliais, hialurono rūgštimi, omega 3 ir omega 6 riebalų rūgštimis, peptidais ir augaliniais aliejais, jūros dumbliais ir pan., padedančiais sukurti drėgną, šilko švelnumo odos tekstūrą.

„Tokius kremus rasite „Alma K“, „Algotherm“, „Eucerin“ ir kt. kosmetikos linijose. SVR kosmetikoje yra ne tik hialurono, bet ir resveratrolio, kuris apsaugo nuo laisvųjų radikalų. Kokybiška linija Novexpert, kuri sudėtis pasižymi unikalia augaline sudėtimi. Būtina paminėti dar vieną kosmetikos gamintoją – „Lierac“. Ilgametė kompanija kovojanti su raukšlėmis ir žinanti, kas ypatingai svarbu moters grožio puoselėjimui“, – vardija specialistė.

Plaukų slinkimui pažaboti

Normalu, jei per dieną išslenka apie 50–100 plaukų, tačiau jei skaičius didesnis, vertėtų suklusti. Plaukų slinkimas tai reiškinys, kai sutrinka plaukų atsinaujinimas dėl per didelio plaukų slinkimo ar pablogėjusio jų ataugimo, ar abiejų priežasčių kartu.

Plaukai slinkti gali dėl streso, netinkamos mitybos, paveldimumo, netinkamos plaukų priežiūros, o maždaug 70 proc. atvejų – dėl hormoninių sutrikimų, dažniausiai pasireiškiančių riebiąja seborėja.

Tačiau reikia nepamiršti, kad žiemos metu odą ir plaukus veikia šaltis, temperatūrų kaita, vėjas ir oro kondicionieriai patalpų viduje. Plaukai kenčia ir sausėja. Pasižiūrėjus į veidrodį dažnos moterų plaukai neprimena to, ką matote reklamų stenduose. Tad kaip sugrąžinti grožį plaukams? Be mitybos ir pakankamo vandens vartojimo gali padėti iš išorės veikianti kosmetika.

„Draugei dovanų nuo plaukų slinkimo galite ieškoti tarp „Alpecin“, „Cece Med“, „Fitoval“ siūlomų priemonių. Taip pat Phyto kosmetikos, kuri turi net tris skirtingus pasirinkimus nuo plaukų slinkimo: nuo prasidedančio iki ilgai užsitęsusio. Svarbiausia – viskas veikia natūralių ingridientų dėka. Kitas galima pasirinkimas – Elgon kosmetika ar Plantur serija su kofeinu“, – patarė „Eurovaistinės“ atstovė.

Nemalonioms pigmentinėms dėmėms

Pigmentiniai odos pakitimai atsiranda dėl per didelės melanino gamybos. Odos pigmentacija susijusi su organizmo vitaminų, fermentų balansu, endokrinine sistema. Pavyzdžiui, vitaminų A, C, PP trūkumas didina melanino gamybą. Ir priešingai, vitamino B grupės trūkumas ją sumažina. Taip pat pigmentinės dėmės gali atsirasti dėl hormoninės pusiausvyros sutrikimų, nėštumo metu ar po jo, sergant skydliaukės, ginekologinėmis ar kepenų ligomis.

Dažnai šios dėmės atsiranda žmonėms, kurie serga įvairiomis lėtinėmis ar nervų sistemos ligomis, dirbantiems su įvairiomis cheminėmis medžiagomis. Taip pat jų gali likti po injekcijų, vabzdžių įkandimų, persirgus kai kuriomis odos ligomis ar po kontakto su tam tikrais augalais. Veido srityje pigmentinės dėmės gali atsirasti naudojant netinkamus kremus ar muilus. O štai liemens srityje dėmės atsiranda dėl spaudimo, trynimo.

Odos dėmių išsidėstymas priklauso nuo žmogaus amžiaus. Jauniems asmenims pigmentinės dėmės dažniausiai atsiranda kaktos, nosies, skruostų, antakių lankų ir viršutinės lūpos srityse, o vyresniems – nugaros, krūtinės, išorinėse rankų srityse.

Pasak R.Dubauskienės, šiai problemai spręsti tiks „Filorga“, „Noreva“, „Iwostin“ ir kitų linijų kremai, skirti pigmentinėms dėmėms šviesinti.

Ilgoms, sveikoms ir tankioms blakstienoms

Ilgos ir gražios blakstienos – kiekvienos moters puošmena. Vyrui tokios kosmetikos priemonės pirkimas gali būti tikras minų laukas, o štai draugės akis tokiam pirkiniui tikrai gali būti tinkama.

Be abejonės, natūrali kosmetika šiuo metu „ant bangos“, tad pirmumo teisę reikėtų teikti būtent tokiems produktams. Kokia moteris atsispirtų iš natūralių sudėtinių dalių sukurtam, natūralų grožį pabrėžiančiam produktui?

Vaistinėse galite įsigyti blakstienų tušų, kurie turės tokių komponentų kaip bičių, kandelilos bei rožių ar Brazilijos palmių vaškas, vitaminas E, indinio nimbamedžio ir akišveičių ekstraktai, sorbitolis ir t.t. Visi jie drėkina, saugo blakstienas.

Kai kurie vaistinėse parduodami tušai nedirgina akių ir yra tinkami nešiojančioms kontaktinius lęšius.

„Tokių blasktienų tušų galite rasti „Dr. Hauschka““ „Eye care“ , „Bio Nike“ linijose. Visi puikūs pasirinkimai, skirti ypatingai jautrias akis turinčioms moterims. Internetinėje Eurovaistinės svetainėje galima rasti ir „BellaPierre“ produktų“, – išvardijo R.Dubauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.