Tikrai patiks: 4 netikėti būdai, kuriais galite panaudoti lūpų balzamą

Nėra nieko geriau nei atrasti pigų tačiau veiksmingą būdą panaudoti kiekvieno asmens namuose esantį objektą. Šį sykį visas dėmesys skiriamas nuo skeldėjimo lūpas apsaugančiam balzamui, kitaip dar vadinamam vazelinu. Apie įvairius būdus, kaip jį galima panaudoti, rašė littlethings.com.

Netikėti būdai, kuriais galima panaudoti lūpų balzamą.<br>123rf.com
Netikėti būdai, kuriais galima panaudoti lūpų balzamą.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 2:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:26 PM

1. Apsaugo nuo pūslių

Turbūt kiekvienas pritartų, kad vienintelis blogas dalykas apie naujus batus yra pernelyg dažnai pasitaikančios pritrynimo pūslės. Tam, kad to išvengtumėte pakanka tik vienos priemonės – lūpų balzamo.

Kitą sykį įsigiję naujus batus pabandykite lengviausiai pažeidžiamas vietas patepti vazelinu. Tai reikėtų daryti dosniai, negailint priemonės.

Patepę odą lūpų balzamu pastebėsite, kad tai ne tik odą padaro slidesnę, bet ir ją suminkština. Taip išvengiate batų pritrynimo bei pūslių.

2. Gydykite mažus įpjovimus bei atplyšusią nago odelę

Jeigu dažnai įsipjaunate popieriumi ar patiriate kitokius smulkius įpjovimus, šis patarimas kaip tik Jums. Nedidelę žaizdelę patepus vazelinu yra užkertamas kelias aplinkoje esančioms bakterijoms.

Žinoma, tam, kad nesukeltumėte infekcijos, tiek lūpų balzamas, tiek gydoma vieta turėtų būti švariai nuplautos. Derėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad vazelinas tikrai nėra tvarsčio pakaitalas, tačiau esant nedideliam sužeidimui, jis gali padėti paskatinti jo gijimą.

Ši priemonė taipogi veiksminga atplyšus prie nago esančiai odelei. Tai ne tik užkerta kelią bakterijoms, bet ir suminkština odą, paskatina gijimą.

3. Nuramina sudirgusią nosį

Vienas populiariausių alternatyvaus lūpų balzamo panaudojimo būdų – sudirgusios nosies raminimas ir gydymas. Juk ne paslaptis, kad susirgus peršalimu ar sloga tenka dažnai pūsti nosį. Taip yra pažeidžiama jautri aplink šnerves esanti oda, kuri netrukus ima trūkinėti, pradeda perštėti.

Kas kartą išsipūtus, žaizdelės gilėja, jas graužia. Tam, kad išvengtumėte šių nemalonių pojūčių bei skausmo pabandykite sudirgintą odą patepti vazelinu. Tai ne tik „užvers“ jau esančias žaizdas, bet ir užkirs kelią naujų atsiradimui.

4. Padeda nusiimti užstrigusį žiedą

Turbūt daugeliui yra pažįstama patiriama baimė ant piršto užstrigus žiedui. Atrodo, nesvarbu, kaip smarkiai trauksite, jis nė kiek nepajuda iš vietos.

Laimei, ir čia į pagalbą gali būti pasitelktas lūpų balzamas. Tereikia sutepti juo aplink žiedą esančią odą ir pamatysite, kaip nesunkiai nusimausite papuošalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.