9 alternatyvos antibiotikams, kurias turite ir savo namuose

Antibiotikai gali atlikti labai svarbų vaidmenį gelbstint žmogaus gyvybę, kadangi jie kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis rimtus susirgimus ar netgi mirtį. Deja, šiuo metu yra stebimas antibiotikams atsparių bakterijų augimas, kadangi žmonės šiuos medikamentus vartoja neatsakingai, rašė dailyhealthpost.com.

Alternatyvų antibiotikams galite rasti ir savo namų lentynose.<br>123rf.com
Alternatyvų antibiotikams galite rasti ir savo namų lentynose.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 9:22 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:03 PM

Daugėja ir dėl to ištinkančių mirčių. Laimei, yra įmanoma šią problemą sustabdyti. Dėl to reikėtų ieškoti alternatyvų gamtoje bei jos gėrybėse. Jums pateikiame 9-ių itin veiksmingų natūralių antibiotikų sąrašą, padėsiančių ne tik užkirsti kelią ligai, bet ir paspartinti jos gydymą.

1. Česnakas

Česnakas turi stiprių, imuninę sistemą stiprinančių savybių. Jame gausu bakterijas žudančių komponentų, kurios įveikia netgi atsparius mikrobus. Česnakas taip pat turi priešvirusinių, vėžio ir grybelio vystymąsi stabdančių savybių.

2. Imbieras

Neveltui vadinamas „galingo poveikio šaknimi“, imbieras turi daugybę gydomųjų savybių. Jis kovoja su gydymui atsparioms bakterijomis, kurio poveikis yra veiksmingesnis nei kai kurie farmacijos kompanijų siūlomi vaistų.

3. Obuolių sidro actas

Yra žinoma, kad iš fermentuoti obuolių pagamintas actas turi puikių dezinfekuojančių savybių. Jis įveikia Staphylococcus aureus ir Pseudomonas aeruginosa bakterijas, grybelius. Jis nepažeidžia gleivinių, todėl yra itin tinkamas naudoti kovojant su gerklės skausmu.

4. Alyvuogių medžio lapai

Visiems gerai žinoma alyvuogių aliejaus nauda, tačiau retai kur tenka išvysti rašant apie paties augalo lapų naudą sveikatai. Jie veikia kaip antioksidantai, kontroluoja cholesterolio kiekį kraujyje, padeda palaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje bei kovoti su kenksmingais virusais bei bakterijomis.

5. Svogūnas

Šis česnako pusbrolis turi iš tiesų panašų poveikį. Svogūnas yra efektyvus gydant įvairiausias bakterijas, sumažina kraščiavimą, palengvina pykinimą, gydo ausų infekcijas, palengvina užsikimšusius kvėpavimo takus. Plonytė iš karto po svogūno lukštu esanti permatoma membrana skatina žaizdų gijimą, mažina kraujavimą bei žudo mikroorganizmus.

6. Vitaminas C

Vitaminas C yra vienas geriausių būdų palaikyti gerai imuninės sistemos veiklai. Stimuliuodamas natūralų kūno gynybinį atsaką jis padeda kovoti su bakterijomis bei virusais.

Šio vitamino gausu: saldžiojoje paprikoje, uogose, brokoliuose, citrusiniuose vaisiuose, tamsiai žalios spalvos lapinėse daržovėse, kiviuose, papajoje, žirneliuose ir pomidoruose.

7. Habanero pipiruose ir krienuose

Aštrieji Habanero pipirai nesunkiai susidoroja su E. coli, salmonella bei kitomis bakterijomis. Tuo tarpu krienuose yra gausu medžiagų, padedančių išvalyti sinusus, pagerinti kraujotaką veido srityje ir taip pašalinti virštunių kvėpavimo takuose susikaupusius skreplius. Paprastai krienai yra vartojami gripo, peršalimo bei plaučių ligoms gydyti.

8. Ežiuolė

Šis augalas yra be galo populiarus tiek Europoje, tiek Lietuvoje. Ne veltui – šis augalas naudingas visas ir gydymui gali būti naudojami žiedai, lapai bei šaknys. Ežiuolė tinkamiausia gydyti peršalimui, gripui bei viršutinių kvėpavimo takų ligoms.

Taip pat ja galima palengvinti herpeso virusą, šlapimtakių uždegimą, makšties grybelį, ausų uždegimą, karpas, nosies ir gerklės uždegimus. Jos arbatos padeda kovoti su nerimu, migrenomis bei daugybe kitų negalavimų.

9. Cinamonas

Cinamonas ajurvedoje yra naudojamas dėl savo antibakterinių, priešgrybelinių, kirminų infekciją, viduriavimą gydančių savybių. Jis taip pat skatina kraujotaką ir mažina cukraus kiekį kraujyje.

Kitos sveikatai naudingos žolelės ir prieskoniai: petražolės, eukaliptas, kardamonas, mėta, pipirai, raudonėlis, čiobrelis, gvazdikėliai, garstyčios, muskatas, rozmarinas, bazilikas, krapai, čili pipirai bei dar daugelis kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.