84 metų triatlonininkė vienuolė pasaulį stebina savo ištverme

Katalikų vienuolės visuomet turėjo stiprių moterų reputaciją. Tačiau viena iš jų tikrai išsiskiria. Tai iš Vašingtono, JAV, kilusi sesuo Madonna Buder, 84 m., kitaip dar žinoma „Metalinės vienuolės“ vardu, apie kurią rašė womenshealthmag.com.

84 metų sulaukusi senolė džiaugiasi, kad vis dar turi jėgų judėti.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
84 metų sulaukusi senolė džiaugiasi, kad vis dar turi jėgų judėti.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 10:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:37 PM

M.Buder neseniai dalyvavo sporto prekių tinklo „Nike“ reklaminėje kampanijoje „Neribota jaunystė“. Na, ir ne veltui – ši senolė dalyvavo 375 triatlonuose. 45 iš jų apėmė 4 kilometrų plaukimą, 180 kilometrų atkarpą dviračiu bei 42 kilometrų bėgimo rungtį.

Pasirodo, moteris bėgioti pradėjo tik sulaukusi 47 metų. Tai padaryti ją paskatino iš Oregono valstijos kilęs kunigas, kuris Madonnai patarė sustiprinti ne tik protą, bet ir kūną.

„Oregone sutiktas kunigas mane paskatino užsiimti ne tik protine, bet ir fizine veikla. Po ketverių metų pradėjau užsiimti triatlonais, kadangi jie siūlė daugiau įvairovės. Be to, tai man leido jaustis susijusiai su kitais, kadangi siekėme bendro tikslo. Taip pat, gyvendama sveiką gyvenimo būdą galiu ilgiau tarnauti kitiems“, – kalbėjo vienuolė.

Moteris sportą kuo puikiausiai įkomponavo į savo dienotvarkę. Kiekvieną rytą ji pradeda tam tikru fiziniu užsiėmimu kaip, pavyzdžiui, bėgimas ar dviračio mynimas.

„Rytais aš bėgu iki bažnyčios arba dviračiu važiuoju į kalėjimą, kuriame kaliniams skaitau Šventąjį raštą. Iš tiesų, visai nesunku atrasti tam laiko, tereikia sportą įtraukti į savo kasdienę veiklą.

Kiekvieną dieną nubėgu arba numinu apie 10 kilometrų. Tai padarau darydama tai, ką ir taip turiu atlikti. Sakyčiau, po 33 metų varžybų, esu laiminga, kad dar iš viso pajudu“, – šypsojosi senolė.

Tai, kiek dar ruošiasi dalyvauti varžybose, moteris teigė nežinanti. Ji mano, kad geriausia neplanuoti pernelyg toli į priekį.

„Mano paskutinės varžybos buvo rugsėjo mėnesį vykęs Pasaulinis triatlono čempionatas. Šiemet dar nieko neplanavau, stengiuosi gyventi šia diena, o tolimiausi planai siekia rytojų. To išmokau iš savo močiutės, kuri man sakydavo, jog praeitis yra mirusi ir niekad negrįžtanti, ateitis nebebus ateitimi, kai ją pasieksime, o vienintelis laikas, už kurį esame atsakingi, yra dabartis“, – išmintimi dalinosi vienuolė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.