Garsiausio sveikuolio patarimai: apie šiuos sodos panaudojimo būdus buvote pamiršę

Soda – tai galinga liaudies medicinos priemonė, kuri gali būti naudojama daugeliui sveikatos problemų spręsti. Dažnai soda yra keičiami įvairūs, cheminių medžiagų turintys produktai, skirti asmeninei higienai, vanduo su soda gali būti naudojamas lieknėjimui.

Sodos veiksmingumu įsitikinęs ir dabartinis Seimo narys, sveikuolis Dainius Kepenis, kuris savo socialiniame tinkle „Facebook“ prieš kelerius metus dalijosi štai tokiais patarimais.<br>lrytas.lt nuotr.
Sodos veiksmingumu įsitikinęs ir dabartinis Seimo narys, sveikuolis Dainius Kepenis, kuris savo socialiniame tinkle „Facebook“ prieš kelerius metus dalijosi štai tokiais patarimais.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 5:41 PM

Sodos veiksmingumu įsitikinęs ir dabartinis Seimo narys, sveikuolis Dainius Kepenis, kuris savo socialiniame tinkle „Facebook“ prieš kelerius metus dalijosi štai tokiais patarimais.

„Kepimo soda (sodium bicarbonate) ir skalbimo soda (sodium carbonate) – tai natūrali gamtinė medžiaga. Ji randama uolienose, ežerų nuosėdose ir požeminiuose vandenyse. Iškasta uoliena yra sumalama, išplaunama, išdžiovinama, iškaitinama ir supakuojama prekybai. Įdomu, jog soda gaminama ir mūsų kūne. Čia ji palaiko tinkamą kraujo pH lygį. Sodos yra mūsų seilėse – ji neutralizuoja rūgštis ir apsaugo mūsų dantis nuo ištirpimo.Ta pati organizmo pasigaminta soda neutralizuoja rūgštis skrandyje ir apsaugo nuo žaizdų susidarymo.

Rūpindamiesi ekologišku gyvenimu ir švaria gamta, pirmiausia turėtume pagalvoti apie visas valymo ir higienos priemones, kurias mes nuleidžiame vamzdžiais į kanalizaciją ir kurios vėliau patenka į vandens sistemą. Kad taip yra, rodo faktas, jog delfinų kraujyje randama triklozano (pesticido, dedamo į daugumą produktų kaip antibakterinę medžiagą).

Aš norėčiau visus paraginti kuo daugiau buityje naudoti paprastos kepimo sodos – pigios, natūralios, saugios priemonės, kuri lengvai suyra ir nepakenkia nei dirvai, nei augalams, nei gyvūnams. Su soda mes apsaugosime ne tik gamtą, bet apsiginsime nuo begalės chemikalų, valiklių, baliklių, skalbiklių, kurie kelia mums alergijas, astmą, vėžį ir kitaip kenkia sveikatai. Kepimo soda puikiai atstoja daugelį asmens higienos produktų, kurie pilni toksiškų medžiagų (pradedant aliuminiu dezodorantuose ir parabenais kremuose).

Su soda namai ir pasaulis taps sveikesni ir švaresni. Kepimo soda ( sodium bicarbonate) padeda sureguliuoti organizmo Ph – palaikyti jį neutralų, nei per rūgštų, nei pernelyg šarminį. Kai kepimo soda kontaktuoja su rūgštimi ar šarmu, ji veikia vienodai- neutralizuoja.Be to, soda stabdo tolesnius Ph pokyčius, todėl ji puikiai neutralizuoja kvapus (pvz., šaldytuve) arba palaiko neutralų Ph (pvz, skalbiant pagerina vandens kokybę ir sustiprina skalbimo miltelių poveikį). Tai paprastos reakcijos, tačiau jos atlieka daugybę dezodoravimo bei valymo užduočių. Todėl meskime įmantrias chemines priemones ir grįžkime prie paprastos liaudies išminties.

1. Pasigaminkite dantų pastą.

Košelė iš sodos ir 3 proc. vandenilio peroksido yra puiki alternatyva befluorei dantų pastai. Dantys bus balti, dantenos sveikos. Arba galima tiesiog bakstelti sudrėkintą dantų šepetėlį į sodą, išsišveisti dantis ir perskalauti vandenilio peroksido tirpalu.

2. Panaikinkite blogą burnos kvapą

Ištirpinkite šaukštelį sodos stiklinėje šilto vandens, gerai išskalaukite burną, pagargaliuokite ir išspjaukite. Burnos kvapas bus gaivus.

3. Mirkykite dantų protezus, konteinerius

2 šaukštelius sodos ištirpinkite stiklinėje šilto vandens ir mirkykite jame protezus, jų konteinerius. Soda atpalaiduos prilipusius maisto likučius, panaikins kvapus

4. Naudokite sodą veido ir kūno odai šveisti

Pasigaminkite košelę iš 3 dalių sodos ir 1 dalies vandens. Švelniais sukamaisiais judesiais ištrinkite veido ir kūno odą, nušveisdami suragėjusį sluoksnį. Švariai nuplaukite vandeniu. 5. Meskite šalin pirktinius dezodorantus. Įtrinkite drėgnas pažastis soda. Leiskite nudžiūti. Jokio prakaito kvapo ir jokios chemijos!

6. Numalšinkite rėmenį

Kepimo soda yra saugi ir efektyvi priemonė rūgštims neutralizuoti. Jei degina rėmuo, ištirpinkite šaukštelį sodos šiltame vandenyje ir išgerkite.

7. Numalšinkite niežulį įgėlus vabzdžiams

Ant įgėlimo vietos užtepkite sodos ir vandens košelės. Peršėjimui ir niežuliui palengvinti įtrinkite sodos ant drėgnos odos.

8. Pagražinkite plaukus

Ne tik actas yra puiki priemonė plaukams. Soda taip pat tam tinka. Paimkite žiupsnelį sodos į saują, įpilkite šampūno ir plaukite galvą kaip įprastai. Soda pašalins plaukų formavimo priemonių likučius, plaukai bus švaresni ir lengviau sutvarkomi.

9. Išvalykite plaukų šepečius ir šukas

Plaukai neblizgės, jei šukuosime nešvariomis riebaluotomis šukomis. Pamirkykite jas šiltame sodos tirpale (1 šaukštelis sodos stiklinei vandens), nuskalaukite ir išdžiovinkite.

10. Pasidarykite sodos vonią

Įpilkite 0,5 puodelio sodos į vonios vandenį ir maudykitės. Soda neutralizuos rūgštis nuo odos, pašalins riebalus ir prakaitą, oda liks labai švelni“, – rašė D.Kepenis.

Na, o kalbant apie sodos su vandeniu gėrimą, skirtą lieknėjimui, medikų manymu, vandens su soda gėrimas neturi jokių pagrįstų įrodymų tik spėjimus ir senovės patirtį. Rezultatas dažniausiai būna nežymus, ypač jei nėra sureguliuojama mityba.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.