Nebandykite pakartoti: valė nuo toksinų organizmą, bet viskas baigėsi kraupiai

Jeigu galvojate, kad naujuosius metus reikia pradėti atliekant didįjį organizmo valymą – esate ne vieni. Daugybė žmonių po švenčių jaučiasi apsunkę, kiti nori tam tikro spyrio ar paskatinimo pradėti laikytis naujųjų metų rezoliucijų gyventi sveikai.

Neteisingai atliktas organizmo valymas gali baigtis mirtimi.<br>123rf.com
Neteisingai atliktas organizmo valymas gali baigtis mirtimi.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 9:50 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:02 PM

Taigi, daugelis mano, kad geriausias būdas tai padaryti yra imtis intensyvios detoksikacijos. Visgi, medikai įspėja, kad toks šokas organizmui gali turėti labai rimtų, o kartais mirtinų pasekmių, rašė iflscience.com.

Vienai 47-erių metų moteriai iš Jungtinės Karalystės nepasisekė. Po to kai suvartojo pernelyg didelį kiekį įvairių žolelių arbatos bei išgėrė vandens, ji atsidūrė ligoninėje. Jos organizme buvo rasta įvairių vitaminų bei žolelių arbatų mišinys, kuris lėmė ne tik galvos svaigimą, bet ir sukėlė traukulius.

Pacientę paguldžius į intensyvios terapijos skyrių jai buvo prijungta normalius organizmo skysčius atstatanti lašelinė bei skirtas kalcio chloridas. Laimei, ji visiškai pasveiko ir buvo išleista namo.

„Nepaisant to, ką sako kai kurie reklamos agentai, ne visi natūralūs produktai neturi šalutinio poveikio. Labai svarbu, kad juos vartoti nusprendę asmenys žinotų apie tai, ko galima tikėtis pavartojus per didelę vaistų dozę. Be to, apie juos reikia įspėti bei tinkamai reaguoti paruošti ir medikus. Jie turėtų žinoti, kaip įvairūs natūralūs preparatai reaguoja su tam tikrais medikamentais ir, esant reikalui, pranešti apie galimą poveikį savo pacientams.

Tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek kitose šalyse ši problema yra išties opi. Daugybė žmonių užsiima savigyda, kurios pasekmės gali būti ne tik kenksmingos sveikatai, bet ir mirtinos“, – kalbėjo moterį gydęs medikas.

Pasak gydytojų, reikėtų būti ypač atsargiems tuo atveju, jeigu jau gydotės tam tikrą ligą. Minėta moteris sirgo hiponatremija, kurią sukėlė ypač žemas natrio lygis organizme. Taip nutinka dėl „per skysto“ kraujo, taigi, nesunku įsivaizduoti, kodėl toks kiekis išgerto vandens jai stipriai pakenkė.

Pernelyg didelis skysčių suvartojimas lėmė, kad kraujyje esantis vanduo ėmė patekti į ląsteles ir taip sukėlė tinimą. Nors tai ne itin pavojinga bendroje organų sistemoje, nervų sistemai tokie pokyčiai ypač kenksmingi. Taip nesunku negrįžtamai pažeisti smegenis ar net sukelti mirtį.

„Nėra jokių stebuklingų gėrimų, tablečių ar losjonų, galinčių stebuklingai išvalyti žmogaus organizmą. Tam egzistuoja šią funkciją atliekantys organai, tokie kaip oda, žarnynas, kepenys ir inkstai. Taigi, nereikia persistengti ir stengtis atlikti šių organų darbą už juos, tačiau galima palaikyti gerą jų veiklą derinant mitybą ir sportuojant“, – kalbėjo Didžiosios Britanijos mitybos specialistų asociacijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.