Odą tepė skirtingais 5 aliejais: neatspėsite, kuris odai buvo geriausias

Turbūt daugelis žmonių yra susidūrę su odos problemomis, kurios ypač suaktyvėja atslinkus šaltiems orams. Tuomet oda pradeda pleiskanoti, džiūti, darosi vis sunkiau atrasti drėkinančias, tačiau odai nekenkiančias priemones, kurios ne tik užkirstų kelią nušalimui, bet ir palaikytų drėgmę. Svarbiausia tai, jog neįvertiname situacijos rimtumo – odos pakenkimų galime sulaukti net esant keliems laipsniams žemiau nulio.

Išbandžiusi kelis skirtingus aliejus suprato, kuris iš jų labiausiai tinka šaltuoju metų laiku.<br>123rf.com
Išbandžiusi kelis skirtingus aliejus suprato, kuris iš jų labiausiai tinka šaltuoju metų laiku.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 6:49 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:08 PM

Su tokia pačia problema kasmet susidurianti Rebecca Straus nusprendė nebedelsti ir išbandyti natūralius aliejus, turinčius stiprias drėkinamąsias savybes. Pasitarusi su Niujorko, JAV, mieste dirbančia gydytoja dermatologe Janet Prystowsky, ji pati pabandė šias alternatyvias kosmetikos priemones ir savo patirtį aprašė portale prevention.com.

Visgi, dermatologė J.Prystowsky atkreipė dėmesį, kad aliejaus tepti visai nereikia tose vietose, kur oda ir taip riebi. Kadangi Rebeccos odos tipas mišrus ir ypač riebi buvo tik T zona (nosis, kakta ir smakras), moteris nutarė priemone tepti tik skruostus, kurie sausi išlikdavo iki pat pavasario, kol ore esanti drėgmė suminkštindavo ir sudrėkindavo ir pačią odą.

Ji taip pat pabrėžė, kad aliejaus reikia kone perpus mažiau, nei atrodo. Mažas kiekis aliejaus padengia didelį kiekį odos, todėl jo reikia nedaug.

1. Kokosų aliejus

Turbūt populiariausias iš visų aliejų, naudojamų kosmetikoje, yra kokosų. Ypatingo populiarumo jis sulaukė po to, kai internete ėmė plisti daugybė įvairiausių būdų, kuriais jį galima panaudoti. Pasirodo, tai ne tik puikiai odą, plaukus drėkinti tinkanti priemonė. Jame gausu ir su grybeliu kovojančių bei gydomųjų savybių.

Deja, Rebeccos patirtis buvo kitokia. Pasak moters, kokosų aliejus sunkiai susigėrė į odą bei suteikė nemalonų sunkumo efektą. Veidas išlikdavo riebus ilgą laiką, o tai kėlė nepatogumų. Be to, po poros dienų kokosų aliejaus tepimo ji nepajautė jokio pagerėjimo.

2. Saulėgrąžų aliejus

Nors organišką saulėgrąžų aliejų yra gan sunku surasti maisto prekių parduotuvėse, tai yra viena mėgstamiausių gydytojos J.Prystowsky priemonių gydyti egzemą bei itin sausą odą, todėl kad šis aliejus itin panašus į natūralius mūsų odos gaminamus riebalus (sebumą).

Pasak Rebeccos, saulėgrąžų aliejus turi švelnesnį kvapą už kokosų aliejų. Be to, jis geriau susigėrė į odą, o kitą dieną oda buvo pastebimai minkštesnė.

3. Erškėtuogių aliejus

Erškėtuogių aliejus, nors ir turi kiek stipresnį kvapą, Rebeccos teigimu yra absoliutus nugalėtojus siekiant išsiaiškinti, kuris iš jų yra tinkamiausias veido odos priežiūrai. Erškėtuogių aliejaus aromatas netrikdantis, raminantis, primenantis žolelių preparatus.

Kadangi šis aliejus yra sausesnis už kitus šiame sąraše išvardijamus aliejus, jis greitai susigeria į odą bei nepalieka jos blizgios. Rebecca tikino, kad jau po poros dienų pamatė teigiamą erškėtuogių aliejaus poveikį jos odai.

4. Simondsijų (jojobos) aliejus

Moters teigimu, simondsijų aliejus savo poveikiu yra panašus į saulėgrąžų aliejų. Jis taip pat gan greitai susigėrė į odą bei suteikė malonų drėgnumo pojūtį jau po poros dienų naudojimo.

Taip pat, jis puikiai susidorojo su pleiskanojančia skruostų oda bei neturėjo pernelyg stipraus aromato. Taigi, jis puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta stiprų kvapą turinčių kosmetinių priemonių arba asmenims, besiskundžiantiems sausa oda.

5. Alyvuogių aliejus

Paskutinysis sąraše – ypač tyras alyvuogių aliejus. Rebecca teigė, kad šis aliejus savo tirštumu buvo tarp kokosų bei jojobos aliejų. Nors kitą dieną jos oda buvo itin drėgna ir maloni liesti, moteris sakė, kad kas dieną šio aliejaus nenaudotų, kadangi jis turi polinkį kimšti poras.

Išvados

Pasak Rebeccos, pats geriausias aliejus – erškėtuogių. Jis ne tik smarkiai drėkino jos odą, bet ir apsaugojo nuo šalto, atšiauraus vėjo. Neva, tai geriausia natūrali priemonė apsaugoti savo odą šaltuoju metų laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.