Aiškiaregės Vangos patarimas padės išvalyti organizmą

Aiškiaregė Vangos pranašystės ir patarimai – žmonių itin vertinamas palikimas, perduodamas iš lūpų į lūpas. Šį kartą siūlome prisiminti garsiosios aiškiaregės patarimą kartą per savaitę valgyti tyrame vandenyje išmirkytus kviečius. Vanga teigė, jog tai puikus būdas išvalyti organizmą ir „pakrauti“ energija.

Aiškiaregė Vangos pranašystės ir patarimai – žmonių itin vertinamas palikimas, perduodamas iš lūpų į lūpas.<br>„Wikipedia.org“ nuotr.
Aiškiaregė Vangos pranašystės ir patarimai – žmonių itin vertinamas palikimas, perduodamas iš lūpų į lūpas.<br>„Wikipedia.org“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 6:21 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:36 PM

Kviečius reikėtų perplauti ir pamerkti parai. Išmirkytos grūdinės kultūros prisipildo vandens, todėl tarsi atgyja ir yra lengviau virškinamos.

Tiesa, šiuolaikiniam žmogui vieną dieną per savaitę valgyti tik mirkytus kviečius gali būti sudėtinga, todėl galima rinktis augalinę mitybą – įvairias salotas, atsisakant pieno produktų, mėsos, ir salotas gardinti mirkytais kviečiais.

Tokia iškrovos diena padės reguliuoti svorį, palengvins virškinimą. Kodėl? Neretai suvalgome gerokai daugiau maisto nei mūsų organizmui reikėtų, apsunkiname savo organizmą. Todėl iškrovos diena, pasak kai kurių mitybos specialistų, tikrai nėra blogas pasirinkimas.

Dar viena alternatyva – kviečių daiginimas

Tuo metu, natūralios mitybos šalininkai įsitikinę, jog dar geriau sveikatai būtų, jei kviečius padaigintumėte. taip jie taptų dar lengviau virškinami ir maistingesni.

Kviečiuose gausu įvairiausių organizmui naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų B5, C, D, E, P, folio rūgšties vario, taip pat seleno, kalcio, kalio, chromo, silicio, jodo ir geležies. Kai kviečiai dygsta didėja jų koncentracija.

Daiginti kviečiai gerina virškinimą, atkuria sutrikusias organizmo sistemų funkcijas, sureguliuoja medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, teigiamai veikia kraujotakos, virškinimo ir nervų sistemas, didina organizmo atsparumą šalčiui, slopina uždegiminius procesus, padeda atsikratyti šlakų.

Paimkite indą ir ant jo dugno patieskite drėgnos marlės, papilkite nuplautų kviečių, kuriuos uždenkite kitu marlės sluoksniu, vėl papilkite kviečių ir t. t. Daiginkite kviečius šviesioje ir šiltoje vietoje. Tiesa, juos du kartus per dieną reikėtų nuplauti virintu vandeniu, tam, kad nepasidarytų glitūs ir nepradėtų pelyti.

Pirmieji daigai pasirodo po dienos ar dviejų. Sudygusius kviečius rekomenduojama iš karto ir suvalgyti, ilgiau padaiginti kviečiai gali apnuodyti organizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.