Pakrapštę šią vietą pirštu galite imti raudonuoti iš gėdos

Prausimasis duše – kiekvieno asmens kasdienės rutinos dalis. Visi tai darome nuo vaikystės, tad, atrodo, turėtume žinoti, kaip reikia teisingai nusiprausti, rašė hellogiggles.com.

Nepaisant to, viena kūno dalis yra nuolat pamirštama. Tai – bamba, kuri privalo būti plaunama kiekvieną dieną, o svarbiausia tai daryti itin švelniai ir nepažeidžiant odos.<br>123rf nuotr.
Nepaisant to, viena kūno dalis yra nuolat pamirštama. Tai – bamba, kuri privalo būti plaunama kiekvieną dieną, o svarbiausia tai daryti itin švelniai ir nepažeidžiant odos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-28 10:55, atnaujinta 2017-04-11 07:18

Daugeliui dušas reiškia plaukų plovimą, kūno nusišveitimą plaušine. Ypatingos priežiūros sulaukia ir veidas, kurio nuolatinis drėkinimas ir šveitimas užtikrina sveiką ir skaisčią odą.

Nepaisant to, viena kūno dalis yra nuolat pamirštama. Tai – bamba, kuri privalo būti plaunama kiekvieną dieną, o svarbiausia tai daryti itin švelniai ir nepažeidžiant odos. Netinkamai prižiūrimoje bamboje veisiasi gausybė bakterijų, kurios gali turėti įtakos ir tam tikriems susirgimams. Jei pamirštate plauti šią kūno vietą, pakrapštę pirštu, turėtumėte jausti keistą kvapą. Tai yra bakterijų dauginimosi ir nepakankamos asmens higienos įrodymas.

Niujorko SUNY medicinos centro klinikos asistentė, profesorė Jessica J. Krant paaiškino, kad geriausia bambą plauti rankomis, švelniai ją išmuiluojant. Šis metodas tinka joms visoms – tiek išsikišusioms, tiek gilioms.

„Kiekvieno žmogaus bamba turėtų būti plaunama kas dieną, kaip ir visa kita oda. Jeigu nėra kitokių sveikatos sutrikimų, to tikrai turėtų užtekti kone kiekvienam asmeniui.

Jeigu šio organo forma yra kiek sunkiau prieinama, gali tekti pasinaudoti ir kitokiu metodu. Tuomet reikia paimti ausų krapštuką, jį išmuiluoti arba suvilgyti medicininiame spirite ir gerai išvalyti odos klostes.

Visgi, alkoholis itin sausina odą, todėl juo išvalius nešvarumus, bambą reikėtų patepti drėkinamuoju kremu“, – kolegei antrino dermatologijos profesorė Shari Lipner.

Asmenys, turintys bambose įvertą auskarą, taip pat turėtų atkreipti dėmesį į savo sveikatą. Be to, dėl šioje vietoje nešiojamo papuošalo gali būti daug lengviau susirgti įvairiomis infekcijomis, tarp jų ir grybeline.

Kiti rizikos faktoriai, padidinantys infekcijos riziką gali būti diabetas, chemoterapija, ŽIV. Laimei, bambos priežiūra yra nesudėtinga, tačiau, pastebėjus neįprastą paraudimą, pajutus skausmą ar iš niekur atsiradusį nemalonų kvapą, kurio nepanaikina net ir bambos išvalymas, būtina kreiptis į dermatologą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.