Neįprasta gira padės įveikti daugelį ligų: naudinga ir kepenims, ir imunitetui

Turbūt kiekvienas lietuvis yra ragavęs gardaus, iš ruginės duonos gaminamo gėrimo, vadinamo gira. Šis gėrimas į Lietuvą atkeliavo iš Rusijos, o jos panaudojimas yra ganėtinai platus – nuo atsigaivinimo karštą dieną iki raugintos duonos panaudojimo sriubai ar barščiams pagardinti, rašė organicandhealthy.com.

Namuose pagaminta burokėlių gira – tikra vitaminų bomba.<br>123rf.com
Namuose pagaminta burokėlių gira – tikra vitaminų bomba.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 6:13 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:51 AM

Visgi, pakeitus giros receptą galima gauti gėrimą, kuris yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Vietoje ruginės duonos panaudojus burokus yra gaunama ypatingų gydomųjų savybių turinti burokėlių gira, kuri yra ir gardi, ir savo spalvą traukianti akį.

Jums reikės:

2l talpos stiklainio

4 raudonųjų burokėlių

Himalajų druskos pagal skonį

Virinto vandens

Kaip gaminti: Gerai nuplaukite burokėlius, odeles galite palikti. Supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais, sudėkite į stiklainį ir užpilkite atvėsintu virintu vandeniu, bet palikite apie 2-3 cm vietos iki krašto. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos, indo viršų uždenkite marle ir užspauskite gumele.

Stiklainį reikia laikyti 2-3 paras šiltoje vietoje, kambario temperatūroje. Apie tai, kad girą jau galima vartoti išduos paviršiuje susidariusios putos. Dalį skysčio įsipilkite į stiklinę ir išgerkite.

Susidariusį skysčio trūkumą pakeiskite šviežiu šaltu virintu vandeniu. Po paros gira bus vėl surūgusi. Tuomet ją galima ir vėl ragauti. Šį procesą galima kartoti 10-14 dienų. Vėliau girą reikia raugti iš naujo. Marlę taip pat pakeisti normaliu stiklainio dangteliu ir laikyti šaldytuve.

Ši gira veiksmingai gydo vidurių užkietėjimą, virškinamojo trakto veiklos sutrikimus. Be to, burokuose gausu inkstų ir kepenų veiklai naudingų medžiagų, geležies bei imuninės sistemos veiklą stiprinančių vitaminų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.