Jei norite išvengti tokių nemalonumų, perskaitykite šiuos patarimus

Kaip dažnai darytis manikiūrą, kad nepakenktumėte nagams? Kokių klaidų nedaryti? Šie klausimai kamuoja daugelį moterų. Į juos pabandė atsakyti tinklaraštininkė Patricija Kažemėkienė (ojeinoriudar.lt).

Kaip dažnai darytis manikiūrą, kad nepakenktumėte nagams? Kokių klaidų nedaryti?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kaip dažnai darytis manikiūrą, kad nepakenktumėte nagams? Kokių klaidų nedaryti?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kaip dažnai darytis manikiūrą, kad nepakenktumėte nagams? Kokių klaidų nedaryti?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kaip dažnai darytis manikiūrą, kad nepakenktumėte nagams? Kokių klaidų nedaryti?<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2017-02-13 07:51, atnaujinta 2017-04-10 05:42

Manikiūro svarba

Pradėkime nuo „Adomo ir Ievos“, t.y. pačių pagrindų – manikiūras yra estetiška užduotis, kuri mums suteikia grožio, tvarkos ir savimi besirūpinančios moters įvaizdį. Manikiūras ne tik gražina, bet ir skatina nagus būti sveikesniais, apsaugo nuo žalingų poveikių, kurie gali sukelti įvairiausių problemų – lūžinėjimų, skilinėjimų, dehidratacijos. Ideali nagų priežiūra gali padėti augti nagams ir būti atsparesniems.

Vieną kartą per savaitę pasidaryti manikiūrą yra optimaliausia išeitis, bet jeigu tu daraisi tokį, kurio metu apkarpomos odelės, užtenka ir kartą į mėnesį ar rečiau, nes tuomet gali atsirasti problemų – netyčia įkirpus ar įpjovus odelę, gali pasitaikyti infekcijų, skaldyti ir dar labiau jas sausinti, o tai aš jau pati esu pastebėjusi – kuo daugiau šalini, tuo labiau atauga, o po to atsiranda įplyšimai, vedantys prie žaizdų, tad saikas yra vienas svarbesnių aspektų.

Antra priežastis – dažnai dildinant nago plokštę savaime suprantama, kad suploninsi jį, tad stenkis šią procedūrą daryti ne dažniau nei kas antrą kartą, taip pat neapsieik ir be nagų stipriklio.

Kaip dėl gelinių lakų? Juos specialistai rekomenduoja lakuoti ne dažniau nei du kartus per mėnesį dėl būtent prieš tai pateiktos priežasties (pastebėjimas – šiais laikais jau turime tokių gelinių laikų, prieš kuriuos nereikia pašiaušti nago plokštės, o išlieka tiek pat ilgai). Itin svarbu atkreipti dėmesį ne tik į grožį, bet ir į pačią nagų būklę, kurią gali gerinti dvejais būdais – kai tik gali, pasistenk, kad nagai „pakvėpuotų“ arba kitaip sakant – leisk jiems pasiilsėti, taip pat lepink aliejukais bei stiprinančiomis priemonėmis.

Ką gali padaryti?

Būtų šaunu, jeigu investuotumei šiek tiek daugiau pinigų ant ilgiau išliekančių nagų lakų, nes dažnas nagų valiklio naudojimas taip pat vargina, o be to tai yra kur kas geriau Tavo nagučiams, o ilgainiui ir pati pastebėsi, jog išleidusi kartą daugiau, sutaupai pinigų ir pačio nago struktūra yra kur kas geresnė.

Žinoma, viskas priklauso nuo tavęs – mes kalbame apie idealų tvarkaraštį, bet juk jis priklauso nuo veiklumo. Jei nori lakuoti nagus dažniau (juk ne visos mes esame pastovios ar tokios, kurias tenkina viena spalva septynias dienas iš eilės), tuomet naudok beacetonį nagų valiklį.

Pagrindiniai žingsneliai tobulam manikiūrui

Jeigu tu irgi esi ta, kuri atlieka šią malonią, bet atidumo reikalaujančią procedūrą pati, tuomet šie patarimaii pagelbės:

Pašalink visą nagų laką idealiausiai, kad neliktų jokių žymių;

Naudok specialius aliejukus odelėms, kurie suminkština ir padeda jas pašalinti – apsieik be žirklučių, nes netyčia įkirpus, gali sukelti infekciją;

Formuok nagą su gera dilde, tik nepamiršk, jog negalima brūžinti, o reikia judėti viena kryptimi;

Nuplauk nagus, taip pašalindama visokiausius likučius; Palepink nagus stiprikliu (rinkis pagal esamą problemą – jei skilinėja, pirk tokį, kuris žada apsaugoti/išgydyti šį reikalą ir pan.)

Nulakuok nagus norima spalva du kartus – padengus pirmą sluoksnį, luktelk 5 minutes, kad apdžiūtų, tuomet tepk dar kartelį.

Neapsieik be viršutinio sluoksnio, kuris ne tik prailgina nagų lako išsilaikymą, bet ir apsaugo nuo išorinio poveikio, suteikia spindesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.