Šį daiktą žmonės vis dažniau perka ne dėl sveikatos

Vis dažniau akinius žmonės nešioja ne tik tam, kad geriau matytų, o todėl, kad jie patys būtų geriau matomi. Šią vasarą miesto gatvėse turėtų dar labiau padaugėti moksliukais vadinamų akiniuočių ir praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio stilių kopijuojančių damų, nes akiniai dabar – vėl populiarumo viršūnėje.

„123rf.com“ ir „ViDA Press“ nuotr.
„123rf.com“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Feb 27, 2017, 10:35 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:22 PM

Skamba labai paradoksaliai – šiais laikais, kai daugėja technologijų, gebančių pakoreguoti regėjimą ir išgydyti akių ligas, akinių populiarumas ne tik nemažėja, bet ir auga.

Tokią tendenciją atgaivina garsieji aukštosios mados dizaineriai. Šių metų pavasario ir vasaros „Gucci“ mados namų kolekcijos pristatymo metu pusė modelių podiumu žingsniavo su akiniais – dideliais, kai kada net dengiančiais pusę veido.

Dabar akiniai dažnai nešiojami ir norint pabrėžti savo susikurtą stilių. Akinius žmonės derina prie savo aprangos tarsi neatsiejamą įvaizdžio detalę, kuri neretai atkreipia aplinkinių dėmesį.

Akiniai, kaip ir tvarkingai padažytos lūpos, stilingas kaklaraištis ar dailūs auskarai, yra detalė, kuri padeda susikurti išskirtinį įvaizdį.

Neretai akiniai žmonėms padeda padailinti savo veido formą. Ir tai neturi nieko bendra su regėjimu.

Kasdienės kalbos žodyne šalia sąvokų „rūbų spinta“ ir „batų spinta“ netgi atsirado atskiras turimos akinių kolekcijos apibūdinimas – „akinių spinta“. Net niežti nagus kas sezoną tą „spintą“ papildyti.

Pažvelgus į dabartinės akinių mados tendencijas peršama viena mintis: kuo labiau su akiniais esi panašesnis į moksliuką, tuo geriau, tuo stilingiau.

Tad koja į koją su mada žengiančiųjų „akinių spintoje“ jau kurį laiką vyrauja vadinamasis akademinis stilius. Dažnai – juodos spalvos rėmų akiniai. Platūs ir dideli – matomi iš toli.

Ir šį pavasarį bei vasarą didelių akinių mada niekur nesitrauks. Kad ir kokio stiliaus jie būtų, svarbu – dideli.

Praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje itin populiarūs masyvūs akiniai atkeliavo iki šių dienų. Tad pusę veido dengiantys akiniai turėtų atsirasti jūsų „akinių spintoje“. O gal dar turite rėmelius, išsaugotus nuo anų laikų?

Didelių akinių formos gali būti įvairios, pasirinktos pagal veido formą.

Gali būti įspūdingos katės akių formos, labiau mėgstamos moterų, ar apskriti, primenantys hipių laikus ir šiek tiek modernizuoti – padidinti, pastorintais rėmeliais.

Renkantis spalvas būtina žinoti, kad grįžta vadinamosios vėžlio kiauto spalvos akinių rėmeliai. Jie gali būti ryškesni arba kaip tik atvirkščiai – patamsinti iki asfalto atspalvio.

Mėgstantieji akinius su spalvas keičiančiais lęšiais, kai spalvos pamažu pereina iš vienos į kitą, taip pat šį sezoną neprašaus. Tokie akiniai suteikia žvilgsniui paslaptingumo.

Aviatoriaus stiliaus akiniai taip pat vis dar madingi. Jie gali būti įvairių dydžių – nuo vidutinių iki dengiančių pusę veido.

Gatves užkariavo ir akiniai, filme „Legenda“ nešioti aktoriaus Tomo Hardy personažo, praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio Londono gangsterio.

Tad netgi jeigu jūsų akys sveikos, optikos salone vis tiek turėsite ką veikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.