Odos problemas siūlo spręsti vienu ypu

Ne be reikalo teigiama, kad būtent oda yra visos sveikatos atspindys. Tad nieko keista, kad šio didžiausio žmogaus organo grožis svarbus ne tik moterims, bet ir vyrams. Pavargusi, raukšlelėmis, randais ar kitais odos dariniais pažymėta oda neatrodo estetiškai, o kartais sukelia ir rimtesnių problemų. Todėl Medicinos diagnostikos ir gydymo centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Jelena Romanova – Paškevič sako, kad dabar – ankstyvą pavasarį – pats tinkamiausias laikas pasirūpinti odos grožiu ir sveika išvaizda.

Po odos atjauninimo procedūrų matomi akivaizdūs rezultatai.<br>MDGC archyvo nuotr.
Po odos atjauninimo procedūrų matomi akivaizdūs rezultatai.<br>MDGC archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-10 16:27, atnaujinta 2017-04-08 05:38

Kompleksinis požiūris

Šiuolaikinės technologijos gali užtikrinti, kad oda švytėtų, kad jai būtų sugrąžintas jos natūralus grožis ir sveikata, ji atrodytų stangresnė, lygesnė. Dėl to nemažai moterų ir vis daugiau vyrų kreipiasi į profesionalius gydytojus dermatologus bei plastinės chirurgijos specialistus.

Tam, kad būtų pasiektas matomas rezultatas, po žiemos reikia kompleksinio odos atjauninimo.

„Šiandien dėl akivaizdaus efektyvumo, procedūros paprastumo ir nesudėtingos priežiūros po jos vis labiau populiarėja mažiau invazinės procedūros. Svarbu ir tai, kad žmonės, kurie kreipiasi dėl įvairių odos defektų šalinimo bei jos atjauninimo, galvoja ne vien apie estetiką.

Moterys, žinoma, dažniau kreipiasi dėl raukšlių, randų gydymo po aknės. Vadinamieji jaunatviniai spuogai pasitaiko ir brandaus amžiaus moterims bei vyrams. Po jų lieka negražios duobutės. Ši problema pakankamai efektyviai sprendžiama lazerinių procedūrų metu. Taip pat kreipiamasi ir dėl kraujagyslinių darinių, kapiliarų tinklų, pigmentinių dėmių pašalinimo.

Tačiau, jei jau pradedame veido odos gydymą, visuomet rekomenduojame tuo pačiu susitvarkyti ir kaklo bei iškirptės sritį, kadangi odos kokybė po procedūros labai skiriasi. Žiūrime į problemą kompleksiškai, norime garantuoti, kad pasiektas rezultatas būtų didžiausias“, – pasakojo gydytoja.

Geriausias laikas – dabar

Kompleksinis odos gydymas užtrunka, tačiau užtikrina patį geriausią rezultatą – pašalinami kone visi odos trūkumai. Jei žmogus pasiruošęs kompleksiniam gydymui, Medicinos diagnostikos ir gydymo centro specialistai dažniausiai siūlo odos atjauninimo procedūras pradėti nuo lazerinio šlifavimo.

„Reikia pašalinti pavargusią, suragėjusią odos dalį. Kai ji sugyja, galima naudoti grožio injekcijas ar kitas priemones. Iš karto – viena po kitos – procedūrų negalime atlikti, mat oda turi atsistatyti.

Giluminiam odos drėkinimui injekcijomis naudojama hialurono rūgštis, vitaminų kokteiliai, lipidai, kolagenas.

Tiems, kurie nori greito rezultato, siūlome rinktis „Ekspress“ procedūrą. Tai lazerinė procedūra, kuri yra ne tokia agresyvi, kaip frakcinis odos atnaujinimas. Pastarasis metodas agresyvesnis, bet jo taikymo rezultatai yra ryškesni: saugiai ir veiksmingai išlyginamos raukšlės, suažinamos išsiplėtusios poros, panaikinamos pigmentinės dėmės, pagerinama saulės pažeistos odos būklė, pagydomi spuogų sukelti randai, jei jų yra.

Tačiau frakcinis odos atnaujinimas reikalauja gijimo, nes kelias dienas matomas veido paraudimas, patinimas, lupasi šašeliai ir oda visiškai atsistato tik per porą savaičių. Tai, žinoma, nereiškia, kad dvi savaites reikės sėdėti užsidarius, bet pirmos dvi paros turi apribojimų.

Tuo tarpu, pasirinkus „Ekspress“ lazerinę procedūrą, jau praėjus kelioms valandoms galima grįžti prie įprastinių darbų. Tačiau ši procedūra nepašalina gilesnių odos trūkumų“,- apie galimus pasirinkimus pasakojo plastikos ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja.

Pasak Medicinos diagnostikos ir gydymo centro specialistės, po bet kokios lazerinės procedūros yra skiriami preparatai, kurie yra parenkami pagal odos tipą ir procedūros specifiką. „Jie apsaugo nuo pašalinių poveikių ir pagreitina gijimą. Juos vartoti reikia pirmas kelias dienas“, – teigė J.Romanova-Paškevič.

Ji patikino, kad po lazerinių procedūrų rezultatas būna labai ryškus. Pašvelnėja randai, pagerėja odos kokybė, tačiau tam, kad jis būtų matomas ilgesniu laiku, gali prireikti kelių procedūrų ir grožio injekcijų.

Tiesa, kalbant apie lazerines procedūras, reikia priminti, kad jos turi savo sezoniškumą. Tikrai nerekomenduojame jų atlikti vasarą, tad tinkamiausias laikas būtų dabar arba tektų laukti rudens ar žiemos“, – perspėjo J.Romanova-Paškevič.

Grožio injekcijos – ne tik veidui

Kartais vis dar klaidingai manoma, kad grožio injekcijomis galima padailinti tik veidą. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja patikino, kad grožio injekcijos šiuo metu plačiai taikomos ne tik veidui, bet ir kaklui, iškirptei, rankų odos korekcijai, ypač po didelio svorio netekimo arba su amžiumi, kai vyksta paodžio atrofiniai pakitimai.

„Grožio injekcijos atliekamos adata arba kaniule – buka adata. Kurį įrankį pasirinkti – nusprendžia specialistas. Yra tam tikrų veido zonų, kur saugiau dirbti kaniule, nes adatos panaudojimas sukelia didesnę kraujagyslių ir nervų pažeidimo riziką. Kitur, pavyzdžiui, kaktoje, galima dirbti tik adata.

Dar vienas skirtumas tas, kad jeigu injekcija leidžiama adata, dažnai lieka daugiau nedidelių mėlynių. Tuo tarpu kaniulių naudojimas reabilitacijos beveik nereikalauja, nes hematomų pasitaiko retai „, – skirtumą paaiškino specialistė. Ir nuramino, kad bet kuriuo atveju baimintis nebūtina, nes tokias procedūras atliekantys profesionalai puikiai valdo abu įrankius.

Pasak Medicinos diagnostikos ir gydymo centro specialistės, paprastai visos procedūros, kurios yra siejamos su invazinėmis inovacijomis, yra rekomenduojamos brandaus amžiaus moterims – nuo 35-erių metų.

„Tačiau visuomet sakome, kad nuspręsti koks gydymas tinkiamiausias galime tik po konsultacijos akis į akį. Jos metu nustatome odos tipą, turimus jos paviršiaus pažeidimus ir tinkamiausią gydymo būdą“, – teigė J.Romanova-Paškevič.

Gydytoja taip pat priminė, kad jei žmogus yra pasiryžęs pakoreguoti tam tikrus odos trūkumus plastine operacija, ji turėtų būti atliekama pirmiausiai, o jau koreguojant toliau, taikomos lazerines procedūros ir injekcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.