Atskleidė, kokius produktus reikia valgyti, kad išvengtumėte senėjimo

Senėjimas – tai natūralus procesas, kurį patiria kiekvieno kūnas. Tačiau yra gausiu sudėtingų biologinių veiksnių, kruie jį gali paspartinti, rašė draxe.com.

Senėjimas didele dalimi yra vadinamųjų epigenetinių pokyčių, didinančių ar mažinančių genų aktyvumą, procesas.<br>123rf nuotr.
Senėjimas didele dalimi yra vadinamųjų epigenetinių pokyčių, didinančių ar mažinančių genų aktyvumą, procesas.<br>123rf nuotr.
Atskleidė, kokius produktus reikia valgyti, kad išvengtumėte senėjimo.<br>123rf nuotr.
Atskleidė, kokius produktus reikia valgyti, kad išvengtumėte senėjimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 12:29 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 1:26 AM

Senėjimą skatina didelis cukraus vartojimas, stresas, toksinai. Šiandienos pasaulyje sunku išvengti šių produktų, tačiau turbūt atkreipėte dėmesį, kad kai kurie žmonės, net ir sulaukę 40 ar 50 metų atrodo bent dešimtimi metų jaunesni.

Laimei, senėjimo procesą galite sulėtinti ir jūs, tačiau tam reikia valios ir nuoširdaus atsidavimo sveikam gyvenimo būdui, tinkamų maisto papildų vartojimui ir atitinkamų maisto produktų valgymui.

Maisto produktai, kurie stabdo senėjimą

Tam, kad sulėtintumėte kūno senėjimo procesą, reikia vartoti kuo daugiau maisto produktų, turinčių antioksidantų, sveikų riebalų, mineralų, vitaminų ir fitomineralų.

Antioksidantų gausu žalioje, baltoje, rooibos, ulongo ir juodoje arbatoje. Jose randami antioksidantai polifenoliai apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Laisvėje pagautoje žuvyje yra nemažai su uždegimais kovojančių Omega-3 riebalų rūgščių, kurios stabdo senėjimą. Laukinėje aliaskinėje lašišoje yra itin gausu vitamino D bei astaksantino – antioksidanto, padedančio kovoti su senėjimo proceso požymiais.

Žalios lapinės daržovės turi svarbių mineralinių medžiagų, padedančių palaikyti sveikus kaulus, akis ir netgi užkirsti kelią vėžiniams susirgimams. Tai gali būti lapinės salotos, špinatai, tuo tarpu spirulina suteikia didelius kiekius antioksidantų, tarp jų ir polifenolio, saugančio nuo ankstyvo senėjimo.

Norintys išvengti šio proceso turėtų valgyti daug uogų. Jose gausu antioksidantų, padedančių išlaikyti raumenų tonusą bei užkirsti kelią vėžio susidarymui.

Taip pat svarbu vartoti įvairias žoleles, pvz., česnaką ir ciberžolę, turinčius organizmą valančių antioksidantų.

Senėjimo procesą skatinantys maisto produktai

Cukrus ir grūdiniai produktai – skatina glikacijos procesą (audinių baltymų persipynimas su cukraus molekulėmis) , dėl kurio oda praranda elastingumą ir greičiau susidaro raukšlės.

Daug transriebalų turintys produktai skatina uždegimo reakciją organzime, ankstyvą senėjimą, širdies ir kraujotakos sistemos ligas, gali sukelti įvairias vėžio formas.

Taip pat reikėtų vengti alkoholio. Nors ir retsykiais išgerta raudono vyno taurė gali būti iš tiesų naudinga sveikatai, alkoholio vartojimas didina organizme esantį uždegimą, o tai skatina senėjimą. Prie to prisideda ir didelis saldžiuose gėrimuose esantis cukraus kiekis bei kiti sintetiniai, daug chemikalų turintys ingredientai.

Reikėtų nepamiršti, kad įtaką išvaizdai daro ne vien maistas. Norint ilgai išlikti jaunu reikėtų dažnai vartoti žuvų taukus, reguliariai sportuoti ir pasirūpinti miego kokybe.

Pakankamai miego gaunantis organizmas sensta lėčiau, o dažnas sportas kelia raumenų tonusą, padeda pašalinti toksinus, gerina kardiovaskulinę sveikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.