Vienas elementas, kurio mums dažnai trūksta – ranka pasiekiamas

Magnis – ketvirtasis mineralas, kurio organizme gausiausia apie 50 procentų organizmo magnio yra kauluose, kita dalis - daugiausia audiniuose ir organuose. Norite gyventi sveikai? Privalote gauti pakankamai magnio.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 10:47 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:01 PM


Svarbi visavertė mityba


Įdomu tai, kad magnio kiekis organizme dažniau sumažėja vasarą, kai žmonės aktyvesni, daugiau užsiima fizine veikla ir prakaituodami praranda reikalingus mikroelementus.


Organizmas magnį pasisavina per žarnyną ir negali pats pasigaminti magnio ar jo junginių, todėl jie turi patekti su maistu. 


Pagal PSO mitybos normas, suaugusiems asmenims paros magnio poreikis vidutiniškai yra 300–350 mg.


Magnio yra daugelyje maisto produktų. Pavyzdžiui, lapinėse daržovėse, špinatuose, lapiniuose burokėliuose, lapinėse garstyčiose, lapinėse ropėse, kitose daržovėse ir vaisiuose, migdoluose, anakardžiuose ir sėklose. 


Tačiau ne visuomet iš maisto gauname tiek magnio, kiek tikimės. Mokslininkai mano, kad dėl to kaltas vis didesnis perdirbto, greitojo maisto vartojimas. 
Be to, teigiama, jog ilgalaikė pramonė augalininkystė nualino dirvą, auginant daržoves maistui naudojama per daug trąšų, auginamų kultūrų veislės modifikuotos, dirvose stinga mikroorganizmų ir to paties magnio. Susidaro užburtas ratas: dirvoje stinga magnio, stinga jo ir daržovėse. Todėl mitybos pakanka ne visuomet.


Kai mitybos nepakanka...


Tad jei vien iš maisto gaunamo magnio nepakanka, galimas dar vienas papildomas pasirinkimas – maisto papildai. Iš tiesų jų pasiūla šiandien - milžiniška, tad atsirinkti, kas organizmui naudingiausia – labai sunku.  


Pirmiausiai, kalbant apie maisto papildus, visuomet patariama domėtis pagaminimo vieta ir produkto sudedamosiomis dalimis.
Pranašumu laikoma tai, jei produkto sudėtyje nėra tokių cheminių priedų kaip dažikliai, kvapiosios medžiagos, saldikliai ar tirpumą gerinantys priedai bei kiti konservantai.

Jei maisto papilde esantis magnis yra praturtintas cinko mineralu bei B grupės vitaminais, tai ši sudedamųjų dalių kombinacija labiausiai tinka, kai reikia palaikyti normalią nervų sistemos veiklą. Magnis, vitaminas B6, B12 padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Cinkas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, plaukų, odos, nagų būklę.


Šiandien Lietuvos pristatoma naujiena - „bioMagnis B6 Premium“, kurio sudėtyje esantis organinis magnis yra išgautas iš Negyvosios jūros vandens, praturtintas cinko mineralu bei vitaminais B6 ir B12. Mineralai gaminami Izraelyje, laikantis aukščiausios kokybės Pasaulinio maisto saugos standarto, griežtų Košerinio ir Halal sertifikatų reikalavimų. 


„bioMagnis B6 Premium“ gamyboje nenaudojami jokie cheminiai priedai, mat gamintojui yra svarbu, kad vartotojai gautų tik jiems reikalingas aktyviąsias medžiagas, o ne apkrautų organizmą nereikalingais priedais. 


Žinoma, turite atminti, kad maisto papildai subalansuotą visavertę mitybą tik papildo, o ne atstoja, todėl svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo rekomendacijos galioja visiems ir visuomet. Turite suprasti, jog sveikatos išlaikymas, jos gerinimas – nuolatinis, nenutrūkstamas procesas, priklausantis nuo daugelio veiksnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?