Tik viena priemonė, ir uodai jūsų nebekąs

Ak, vasara – ilgesnės dienos, trumpesnės naktys, gamtoje leidžiami vakarai ir... daugybė uodų. Kai kuriems tai nėra didelė problema, nes jau daugiau nei 60 metų egzistuojančios vabzdžius nubaidančios priemonės ne kartą įrodė esančios veiksmingos. Visgi, ne visiems patinka atsiduoti sudegusia plastmase ar rizikuoti sveikata dėl juose esančių chemikalų, rašė healthy-holistic-living.com.

 Norint apsisaugoti nuo uodų užteks pakeisti mitybą.<br> 123rf.com nuotr.
 Norint apsisaugoti nuo uodų užteks pakeisti mitybą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-10 09:32, atnaujinta 2017-05-10 10:34

Tokie asmenys neturėtų nusivilti – pasirodo, vitaminas B1 taip pat gali padėti nubaidyti kraujasiurbius vabzdžius. Šis vitaminas yra randamas mielėse, avižose, ruduose ryžiuos, šparaguose, kepenyse ir kiaušiniuose. Jis yra svarbus susidorojant su stresinėmis situacijomis ir gerinant imuninės sistemos atsaką. Be to, nereikėtų rūpintis dėl per didelio jo suvartojimo – kaip ir kiekvieno vandenyje tirpaus vitamino, B1 perteklius iš organizmo yra pašalinamas prakaituojant ar šlapinantis.

Be to, B1 vitaminas turi ypatybę pakeisti tai, kaip kvepiate vabzdžiams. Žmonės, kurių organizmuose jo netrūksta, uodams atsiduoda mielėmis, todėl tampa nepatrauklūs įgelti. Laimei, tai nepakeičia to, kaip kvepiate kitiems žmonėms, todėl susirūpinti dėl to neverta.

Kai kurios ligos ir sindromai gali sumažinti vitamino B1 kiekį organizme. Tai galėtų būti alkoholizmas, Krono liga, anoreksija ir žarnyno nepraeinamumas. Todėl tokiems asmenims iš tiesų verta gerti šiuos papildus.

Tam, kad pasimatytų pirmieji rezultatai, per dieną reikėtų suvartoti apie 100 mg vitamino B1. Po poros savaičių turėtų pasimatyti ir pirmieji rezultatai – sumažėjęs įgėlimų kiekis. Visgi, jei tai negelbėja, galima pabandyti pasidaryti natūralų uodus baidantį purškalą.

Jums reikės:

Arbatmedžio aliejaus;

Levandų aliejaus;

Sodinio hamamelio hidrolato;

Šalto virinto vandens.

Kaip pasigaminti: 250 ml butelį pusiau pripildykite virintu vandeniu, įlašinkite po 15 lašų aliejaus, įmaišykite 0,5 a.š. hamamelių hidrolato, gerai sumaišykite ir naudokite pagal poreikį. Stiprus aliejų kvapas turėtų nubaidyti uodus ir kitus kandančius vabzdžius, tačiau prieš naudodami būtinai nedideliame odos plotelyje patikrinkite, ar nesate alergiški – patepkite odą ir palaukite bent 48 valandas. Jeigu oda parausta, purškalo naudoti negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.