Tai turi žinoti kiekvienas: figūros tipas išduoda, kaip privalote savimi rūpintis

Kodėl laikydamosi dietų ir sportuodamos ne visos galime pasiekti išsvajotų matmenų 90-60-90? Kaip paaiškinti, kad liedamos prakaitą treniruoklių salėje vienos ištirpdo kilogramus, o plaukiodamos baseine nenumeta nė gramo, o kitos - priešingai?

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 8:03 PM

Kodėl, pasirinkusios tą pačią dietą, vienos lieka kaip buvusios, o kitos tirpsta akyse? Su kuo susiję tai, kad vienos pirmiausia storėja klubų srityje, kitos - pilvo, dar kitos - tolygiai? 

Kaltininkai – genetika ir hormonai​

Iš prigimties kiekvienos mūsų vidinės sekrecijos liaukos veikia skirtingai. Vadinasi, skiriasi ir kiekis hormonų, nuo kurių priklauso figūros proporcijos, medžiagų apykaita, psichika ir dar daugelis kitų dalykų.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad kiekvieno organizmo veikla daugiau ar mažiau priklauso nuo vienos iš keturių pagrindinių liaukų. Tai leido visų moterų figūras sąlygiškai suskirstyti į keturis tipus: raumeningąjį (liesoką), grakštųjį, kūrybiškąjį ir apetitiškąjį. Toks skirstymas nėra galutinis (nes ir kitos liaukos nelieka nuošalyje), tačiau atidžiau įsižiūrėjus kiekviename siluete galima įžvelgti vieno šių tipų dominavimą.

Tuo netruko pasinaudoti psichologai ir įrodė, kad kiekvieno figūros tipo turėtojos pasižymi panašiais būdo bruožais ir įpročiais.

Vėliau į darbą įsitraukė dietologai, kosmetologai, fizioterapeutai bei kiti specialistai ir sukūrė programą kiekvienam išvaizdos tipui. Jos tikslas - ne sukurti tam tikrą etaloną, bet siekti sveikatos ir harmonijos. Negalime pakeisti savo genetinio kodo, tačiau jį žinodamos galime tobulinti kūną. Jeigu taisyklingai maitinsimės, pasirinksime tinkamą fizinį krūvį ir reikiamas kosmetikos priemones, jis mums nuoširdžiai atsidėkos.

Jeigu netaisyklingai sportuojate, neatsižvelgdama į genetinius ypatumus, nepaisydama optimalaus krūvio, po treniruotės jausitės visiškai išsekusi. Nes logiškas kūno atsakas į klaidingus veiksmus - protestas. Panašiai ir dėl mitybos. Nelygu genetinis tipas, žmogui reikia daugiau vaisių, salotų, mėsos, žuvies ar duonos. Nežinodama savo poreikių ir sumažinusi kalorijų kiekį, atsisakydama ne tų produktų, kurių reikėtų, atsidursite paradoksalioje situacijoje: nuolat jausitės alkana, tačiau priaugsite svorio.

Kosmetologai ne tokie kategoriški. Jie pataria tinkamai pasirinkti odos poreikius tenkinančias priemones ir pakoreguoti tam tikro tipo išvaizdos problemas.

Kad paaiškėtų, kas geriausia būtent jums, nereikia sudėtingų medicininių testų. Pakanka atidžiau pažvelgti į veidrodį. Mat daugumos sudėtingų vidinių procesų rezultatas regimas pačiame paviršiuje.

Ką valgyti?

Pasirodo, organizmas pats sprendžia, kokios mitybos jam reikia. Kad ir keista, daug kas priklauso nuo tautybės, genetikos ir šalies, kurioje gyvenate. Reikalas tas, kad protėviai paliko mums savo mitybos įpročius.

Pavyzdžiui, medžiagų apykaita tų, kurie nuo senų laikų gyveno derlingame, šiltame klimate, buvo nusiteikusi vaisiams ir daržovėms. Šiuo atveju organizmas gaudavo viską, ko reikia, iš augalinio maisto, nepasigesdamas mėsos. Šalto klimato srityse žmonės, priešingai, daugiausia vartodavo gyvulinės kilmės baltymus. Jeigu tokiam žmogui pritaikytume augalinę dietą, jo organizmas nesugebėtų pasisavinti to medžiagų komplekso, kurį lengvai pasisavina jo vegetaras kaimynas.

Šio reiškinio padariniai - stulbinantys. Pavyzdžiui, kinų racione nėra pieno produktų. Tad, dietologų nuomone, jiems turėtų katastrofiškai trūkti kalcio. Tačiau kinai rečiausiai serga osteoporoze, tai yra kaulų atrofija, kuri vystosi dėl kalcio trūkumo. Grenlandijos gyventojai, priešingai, valgo tiek daug grietinės, sūrio ir sviesto, kuriuose gausu kenksmingų nesočiųjų riebalų rūgščių, kad europiečiui seniai būtų užsikimšusios visos arterijos. O jų kraujagyslės švarios kaip kūdikio. Todėl kiekvieną dietą reikia būtinai pritaikyti prie nacionalinės virtuvės ypatumų, gyvenamosios aplinkos ir dar vaikystėje susiformavusių įpročių.

1. Raumeningasis (liesokas) tipas

Dominuojanti liauka - antinksčių.

Esminiai požymiai. Viršutinė kūno dalis stambesnė nei apatinė. Būdingi platūs pečiai, ryški krūtinė, sąlygiškai nedidelis, dažnai plokščias užpakaliukas, stiprios rankos ir kojos. Raumeningųjų iš prigimties stangri oda ir nėra polinkio į celiulitą. Jos pradeda pilnėti nuo krūtinės, rankų ir pilvo srities. Šio tipo moterys lengvai užsiaugina raumenų masę.

Psichologinis portretas. Iš prigimties lyderės, jos greitai priima sprendimus, nemėgsta vadovautis kitų patarimais ir visuomet prisiima atsakomybę. Raumeningosios neturi saiko nei dirbdamos, nei sportuodamos, nei valgydamos. Deja, dažnai jos tiesiog nevaldomos.

Privalumai. Jos atrodo grakščios, net jeigu nesimankština reguliariai arba turi polinkį tukti. Celiulito nebuvimas ir stangri oda leidžia jų kūnui ilgiau likti jaunam.

Trūkumai. Platūs pečiai ir galinga krūtinės ląsta dažnai verčia šias moteris kūprintis. Be to, jos stambių kaulų, linkusios sukaupti per didelę raumenų masę, tai padaro figūrą pernelyg atletišką. Priaugusi per daug svorio, šio tipo moteris tampa panaši į „imtynininką“: stambi viršutinė dalis, siauri klubai ir trumpas kaklas. Todėl mankštinimasis, apranga ir kūno priežiūra turi būti nukreipta moteriškiems figūros linkiams maksimaliai pabrėžti.

Mityba. Nors dauguma raumeningojo tipo moterų mėgsta mėsą, sūrius patiekalus ir alkoholį, nevertėtų piktnaudžiauti šiais produktais. Patartina vegetariška dieta. Jos turėtų valgyti daugiau vaisių, ypač melionų bei uogų, be to, įvairias daržoves. Iš gyvulinės kilmės baltymų rinktis žuvį, paukštieną ir liesus pieno produktus. Dietologai raumeningojo tipo moterims nepataria valgyti raudonos mėsos, miltinių patiekalų ir nesočiųjų riebalų turinčio maisto (grietinėlės, sviesto, padažų ir šokolado).

Psichologų nuomonė. Kadangi šios moterys gyvena nuolat įsitempusios, joms būtina periodiškai visiškai atsiriboti nuo tikrovės ir pasimėgauti tokiais paprastais dalykais kaip lapų šlamesys ar lietaus barbenimas. Antinksčių liaukos, kurių funkcijos dominuoja raumeningųjų damų organizme, verčia jas dievinti saulę. Toms, kurios aptiko savyje šio tipo bruožų, 4-5 kartus per savaitę reikėtų bent pusvalandį praleisti saulėje be tamsių akinių (geriausia rytą arba vakare). Nuotaika pagerės ir taps pastovesnė, o emocijos nuslūgs. Beje, raumeningosioms „pelėdoms“ reikėtų keisti savo dienotvarkę. Iš tikrųjų jos kur kas darbingesnės rytą.

Optimali treniruočių programa. Šios moterys gimusios judėti. Atradusios fizinio krūvio malonumą, niekada negalės sustoti. Juk adrenalinas, kurį gamina dominuojantys antinksčiai, reikalauja nuolatinio fizinio krūvio. Tik taip raumeningojo tipo moterys pasieks dvasinę pusiausvyrą. Joms ypač tinka ištvermės reikalingas krūvis: bėgimas, aerobika ir slidinėjimas. Tačiau geriausiai formą palaiko plaukimas, kuris formuoja kūną, neišvystydamas didelių raumenų. Be to, vanduo numalšina įkarštį, o platūs rankų ir kojų mostai lavina lankstumą, kuris yra iš prigimties silpnoji šio tipo moterų vieta.

Grožio puoselėjimo ypatumai. Svarbiausia - moteriškumas! Jums tiesiog būtina įsigyti aromatinio pienelio, kūno pudros, aromatizuotos dušo želė. Žinoma, jie turi derėti su jūsų kvepalų aromatu. 

Manoma, kad šios priemonės nepuoselėja odos, tik aromatizuoja. Tai iš esmės klaidinga. 

Šiuolaikinės kosmetikos produktai patenkina net aikštingiausios odos kaprizus. Jie papildyti aliejumi, mineralais ir vitaminais. Dažnai į parfumerinės linijos preparatus įeina įvairios tekstūros (nuo losjono iki kremo) priemonių, skirtų įvairiems odos tipams. O jas įtrinti į odą - malonus ritualas.

2. Grakštusis tipas

Dominuojanti liauka - hipofizė.

Esminiai požymiai. Ši moteris turi paauglės figūrą, siaurus klubus, neryškią liemens liniją, mažas rankas ir kojas, stambią galvą. Jos kaulai smulkūs, viršutinė kūno dalis ir klubai vienodo pločio, liemuo ilgas, o sėdmenys maži ir apvalūs. Ji sunkiai priauga svorio, pirmiausia pilvo srityje arba tolygiai po visą kūną. Ji neturi polinkio į celiulitą, bet ir raumenų masę užsiaugina sunkiai.

Psichologinis portretas. Jos tikros intelektualės, turinčios turtingą vidinį pasaulį. Iš prigimties intravertės, linkusios į meną ir mokslą, dažnai uždaros, bet ne dėl to, kad jaustų pagiežą, o dėl visavertiškumo. Tiesa, kartais šios moterys taip pasineria į savo mintis, kad užmiršta ne tik aplinkinių, bet ir savo pačios poreikius. Joms sunkiau nei kitų tipų moterims pradėti sportuoti, kontroliuoti mitybą ir skirti laiko grožiui puoselėti.

Privalumai. Liekna, rami, santūri, grakščioji moteris žino savo vertę ir nelabai paiso aplinkinių nuomonės. Dėl tolygiai pasiskirsčiusio riebalų sluoksnio ji ilgai atrodo liekna. Tačiau ir būdama itin liekna, šio tipo moteris niekada neatrodo kaulėta.

Trūkumai. Mažas pilvukas ir vos ryškėjantis liemuo šioms damoms dažnai sukelia nepasitenkinimą savimi. Nes ėmus pilnėti, jų kūnas tampa panašus į putlaus angeliuko. Dėl silpnos limfos sistemos jų oda linkusi tinti ir burkti, o tai klaidingai laikoma celiulitu.

Mityba. Būtina vartoti kuo mažiau angliavandenių (duonos, vaisių, makaronų) ir daugiau baltymų (mėsos, žuvies, kiaušinių, ankštinių daržovių). Jos puikiai pasisavina daržoves, rupių miltų gaminius ir prieskonius. Nepiktnaudžiauti pienu, saldumynais, pyragais, žaliais produktais ir gazuotais gėrimais. Kad išvengtumėte patinimo, negerkite po 20 valandos. Grakščiųjų damų virškinimo sistema jautriai reaguoja į bioritmus, todėl jų pusryčiai turi būti gausūs, o vakarienė minimali. Tinkamiausia kinų virtuvė, kurioje daug daržovių.

Normalizuoti limfos apytaką ir šalinti iš organizmo toksinus padės kiaulpienių lapų, dilgėlių ir medetkų mišinys.

Psichologų nuomonė. Kad išlaikytų dvasinę harmoniją, šios moterys turi sau skirti daug laiko. Jos jautrios aplinkai: kvapams, garsams, atspalviams, jų namuose turi būti ryškių, kvapių gėlių, aromatinių žvakių ir maišelių su kvapiosiomis žolelėmis.

Psichologinę pusiausvyrą padės išlaikyti ir jėgos treniruotės, kurios patrauktų į save pasinėrusių šio tipo moterų dėmesį „nuo galvos prie kūno“. Toms, kurios laikosi liekninamosios dietos, reikėtų pasidaryti laimėjimų diagramą. Mėgstančioms analizuoti ji tiesiog būtina.

Optimali treniruočių programa. Šios damos retai paiso savo kūno reikalų, joms labai sunku prisiversti judėti. Dar gerai, kad dėl įgimto lieknumo ir sąlyginio romumo joms prireiks palyginti nedaug ištvermės pratimų. Didelis krūvis tik išvargins grakštų kūną, nesuteikdamas didelės naudos. Daugiausia dėmesio reikia skirti jėgos pratimams: raumenys suteiks kūnui reljefiškumo, pašalins pilvą ir išryškins liemenį. Žinoma, kultūrizmo žvaigžde grakščiojo tipo moteris niekada netaps. Bet ar jai to reikia?

Grožio puoselėjimo ypatumai. Kadangi šio tipo moterys viską perleidžia per galvą, joms tiks aromaterapinės priemonės. Rytą geriausia naudoti tonizuojamuosius preparatus, kurie verčia smegenis pabusti ir nusiteikti darbui. Šias priemones tepkitės intensyviais masažuojamaisiais judesiais, kreipdama dėmesį į energinius taškus pilvo centre, krūtinės ląstoje ir ties rankų nykščių pagrindu. Prieš miegą rinkitės atpalaiduojamąsias ir raminamąsias priemones. Jos sušildomos tarp delnų ir įtrinamos švelniais, glostomaisiais judesiais.

Kadangi šio tipo moterys pilnėja dažniausiai dėl prastos limfos cirkuliacijos, joms būtina reguliariai naudoti drenuojamuosius preparatus. Jie stiprina kraujagyslių sieneles, pašalina patinimą ir toksinus iš organizmo. Jeigu šias priemones naudosite reguliariai, probleminių sričių apimtis gerokai sumažės. Verta įgyti ir limfos drenažo įgūdžių. Jį geriausia atlikti rytą, gulint lovoje. Iš pradžių pamasažuokite dešinę, paskui kairę ranką, pradėdama nuo pirštų galiukų. Paskui atsisėskite, pritraukite prie krūtinės kelius ir ištrinkite kojas nuo pirštų iki klubų.

3. Kūrybingasis tipas

Dominuojanti liauka - skydliaukė.

Esminiai požymiai. Jos turi ilgas, laibas rankas ir kojas, o pečiai ir klubai - vienodo pločio. Tokia figūra su aukštu, ryškiu liemeniu ir proporcingais, apvaliais sėdmenimis primena smėlio laikrodį. Jos pradeda pilnėti pilvo ir klubų srityse, o rankos ir kojos lieka plonos net turint antsvorio. Linkusios į nežymų celiulitą. Raumenys auga sunkiai.

Psichologinis portretas. Linksmos, aktyvios, nenuspėjamos fantazuotojos, neieško žodžio kišenėje, sužavėdamos visus aplinkinius. Jų pagyrūniškumas, visažinystė, plepumas, perfekcionizmas ir nekantrumas dažnai išveda aplinkinius iš kantrybės. Tačiau dėl įgimto žavesio joms atleidžiama greičiau nei kitoms. Jos puikios mokytojos, talentingos aktorės ir skrupulingos žurnalistės.

Privalumai. Jeigu kūrybingojo tipo moteris nelinkusi pilnėti, jos siluetas idealus - 90-60-90. Dėl įgimto lankstumo jos gestai grakštūs, o eisena - lengva.

Trūkumai. Šio tipo moterų silpnosios vietos - raumenys ir kaulai. Pirmuosius jos užsiaugina sunkiai, o antrieji - labai trapūs. Oda plona, sausa, gali netenka tonuso ir linkusi į celiulitą.

Mityba. Gal sukels šypseną, bet kūrybingojo tipo moterų valgiaraštis turi būti žalios spalvos. Ne dėl dvasinės harmonijos (žalia spalva ramina), o jėgoms palaikyti. Salotos, žiediniai kopūstai, rūgštynės, brokoliai, svogūnai, petražolės, žaliosios pupelės suteikia energijos ir išvalo toksinus iš organizmo. Šioms moterims taip pat reikia neriebių gyvulinės kilmės baltymų (balta mėsa, paukštiena, laukiniena, žuvis, kiaušiniai) ir liesų pieno produktų. Be to, nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių esama alyvuogėse, avokaduose, žemės riešutuose, migdoluose.
Nereikia piktnaudžiauti vaisiais, duona, alkoholiu, kofeinu ir cukrumi. Dieną pradėkite nuo baltymų ir daržovių, o pabaikite angliavandeniais.

Šioms moterims norisi nuolat ką nors kramsnoti, tad racionaliausia būtų valgyti dažnai, bet po truputį. Laikantis dietos, joms patartina angliavandenių kiekį sumažinti iki minimumo.

Psichologų nuomonė. Kūrybingojo tipo moterys neranda ramybės. Ją pasiekti pavyks tik laikantis griežtos dienotvarkės (beveik neįgyvendinama).

Jų energetinę sistemą reikia nuolat pakaitinti. Karštas dušas, vonia ar pirtis padės stabilizuoti kraujo apytaką, išsklaidys nerimą, išsivaduos nuo negatyvios informacijos. Žaliuojantys augalai namuose taip pat padės palaikyti dvasinę harmoniją.

Optimali treniruočių programa. Judėjimas šioms moterims - gyvenimo esmė. Nuobodus mankštinimasis treniruoklių salėje - ne joms. Kūrybingoji moteris ten nueis nebent tuo atveju, jeigu ten bus įjungtas televizorius, kuris ją nukreips jos dėmesį nuo monotonijos. Šiam tipui geriausios sporto šakos - aerobika arba šokiai - idealiausias būdas judėti. Jie stabilizuoja kraujo apytaką ir padeda pažaboti dažną nuotaikos kaitą. Raumenų ir kaulų stiprinimo pratimus kaitaliokite su tempimo pratimais. Šio tipo moterys - potencialios „pelėdos“, tad treniruotis joms reikėtų antroje dienos pusėje.

Grožio puoselėjimo ypatumai. Plonai, linkusiai sausėti odai reikia maitinamųjų ir stiprinamųjų priemonių. Mineralai, augaliniai ekstraktai ir ceramidai, įeinantys į jų sudėtį, suteiks odai energijos. O priemonės, skatinančios jungiamojo audinio gamybą, sustiprins odą iš vidaus sumažindamos celiulito tikimybę. Kad kūnas atrodytų reljefiškesnis, daugelyje kremų yra šviesą atspindinčių pigmentų ir smulkiųjų dalelių, kurios kūnui suteikia aksomo įspūdį. Jeigu dėl kokių nors priežasčių oda suglebo, pasinaudokite jauninamosiomis priemonėmis, kurios suaktyvina jos ląstelių veiklą.

Nepamirškite šveitiklių: jų dalelės ne tik gerai nušveičia odą, bet ir stimuliuoja kraujo apytaką, kuri dažnai šio tipo moteriai kelia problemų. Padirbėkite su šepečiu arba šiurkščia kempine-pirštine. Judesiai turi būti sukamieji, energingi, bet nestaigūs. Pradėkite masažą nuo dešinės blauzdos, pamažu kildama į viršų. Po to naudinga išsimaudyti po kontrastiniu dušu, kas 10 sekundžių kaitaliojant šiltą ir šaltą vandenį.

4. Apetitiškasis tipas

Dominuojanti liauka - kiaušidės.

Esminiai požymiai. Tai klasikinis moters kūnas su siaura viršutine dalimi, apvaliais klubais bei sėdmenimis, nuo kurių jis ir pradeda pilnėti. Šių moterų veidas širdutės formos, dailus kaklas. Jos lengvai išvysto kojų raumenis, sunkiau - viršutinės kūno dalies.

Psichologinis portretas. Jos rūpestingos, kupinos užuojautos, jautrios ir jausmingos. Šios moterys lengvai užmezga ryšį su žmonėmis, intuityviai jausdamos jų mintis ir siekius. O tie itin mėgsta pasinaudoti šių damų gerumu. Jos ne visuomet nuoseklios ir linkusios viską atleisti. Dėl lėtokos medžiagų apykaitos išoriškai jos atrodo tarsi „pristabdytos“, tačiau tai neturi nieko bendra su vidine emocine audra.

Privalumai. Tapęs moteriškumo simboliu, šis kūnas visais laikais įkvėpdavo poetus, dailininkus ir skulptorius. Platūs klubai ir plonas liemuo išvedė iš proto ne vieną milijoną vyrų. Net ir smarkiai aptukusi, apetitiškoji moteris nepraranda figūros linijų. Jos liemuo neišnyksta riebaluose, pilvas išryškėja paskiausiai.

Trūkumai. Net jaunystėje neatrodo liesos ir raumeningos. Polinkis į antsvorį ir celiulitą - kompleksavimo ir nerimo priežastis. Dauguma šio tipo moterų priauga ne vieną dešimtį kilogramų nėštumo metu, o paskui ilgai stengiasi jų atsikratyti.

Mityba. Svarbiausia - vaisiai! Be to, įvairūs ir neribotais kiekiais jie padeda stabilizuoti apetitiškųjų damų medžiagų apykaitą. Joms taip pat naudingos visos daržovės, ypač brokoliai ir sojos, neriebūs gyvulinės bei augalinės kilmės baltymai. Reikėtų pamiršti grietinėlę, sviestą, padažus, šokoladą, bandeles ir makaronus. Jų organizmas prastai pasisavina actą bei citrinų sultis.

Rytą šio tipo moterų virškinimo sistema veikia silpnai, todėl pusryčius galima praleisti. Stipriausią alkio jausmą jos jaučia nuo 17 iki 22 valandos. Tad vakarienės patartina nepraleisti, bet tik tuo atveju, jeigu didžiausią maisto dalį sudarys vaisiai ir daržovės. Negalinčios gyventi be šokolado pasmaližiavusios turėtų išgerti stiklinę šalto vandens ir bent 10 minučių pajudėti.

Psichologų nuomonė. Šioms moterims būtinas bendravimas. Vienatvė šiuo atveju kategoriškai nepatartina, kaip ir kontaktas su agresyviais, piktavaliais žmonėmis.
Pasivaikščiojimas pėstute saulėtą dieną malonioje draugijoje - tikras balzamas jų psichikai. Mat apetitiškosios moterys sukurtos saulei ir draugijai.
Atsikratyti neigiamos energijos joms padės kvėpavimo pratimai ir joga. Atsisėskite, atsipalaiduokite. Liežuvis turi liestis prie viršutinių dantų iš vidaus. Giliai įkvėpkite suskaičiuodama iki penkių. Sulaikykite kvėpavimą, suskaičiuokite iki dešimties ir iškvėpkite suskaičiuodama iki trijų.

Optimali treniruočių programa. Dėl lėtos medžiagų apykaitos jums reikėtų daugiau ištvermės pratimų. Geriausia sportuoti su grupe: svetimas pavyzdys ir galimybė bendrauti užgoš pratimų sudėtingumą ir krūvio intensyvumą. Sportuojant svarbu, kad krūvis tektų kojoms, todėl paprastas plaukimas šiuo atveju nepadės. Geriausias treniruočių laikas - ankstus rytas ir antroji dienos pusė.

Apetitiškosios moterys žino situaciją, kai, atsikračius poros kilogramų, svoris nebenori kristi, nes organizmas nusprendžia pasiekęs tobulą svorį ir stengiasi jį išlaikyti.
Šiuo atveju reikėtų prisidėti numestus kilogramus. Tuo svoriu gali tapti svarmenys, knygos ar net bulvių maišelis.

Grožio puoselėjimo ypatumai. Estrogenai (kiaušidžių hormonai), dominuojantys apetitiškųjų moterų organizme, skatina kauptis riebalus, be to, jie kalti ir dėl polinkio į celiulitą. Vadinasi, be anticeliulitinio kremo neišsiversite. Juolab kad naujausios priemonės - tikros mini laboratorijos, paisančios visų smulkiausių jūsų kūno niuansų ir ypatumų. Jos ne tik skatina kraujo ir medžiagų apytaką, padeda skaidyti riebalus, bet ir trukdo jiems kauptis, be to, stangrina ir stiprina odą. 

Šiuos preparatus naudokite kartą, o geriausia - du kartus per dieną. Maksimalų poveikį patirsite jais pasitepusi iškart po dušo ir masažo, kurie pagreitina kraujo apytaka ir daro odą itin imlią šiems produktams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?