Tai darykite vos kartą per dieną – kūno pokyčiais bus sunku patikėti

Jeigu dažnai patiriate sunkumų užmigti, esate ne vienas: daugybė žmonių skundžiasi nemiga ir kitą dieną juos lydinčiu nuovargiu. Jei tai kartojasi dažnai, išsekimas gali smarkiai paveikti jūsų gyvenimo kokybę, gali pradėti vystytis depresija, imti augti svoris, rašė naturalcureshouse.com.

 Vos kelios minutės per dieną privers jūsų kūną pasikeisti.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Vos kelios minutės per dieną privers jūsų kūną pasikeisti.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-17 17:54

Tačiau yra keli metodai, kaip pagreitinti užmigimo procesą. Tam pakaks atlikti kelias jogos pozas, kurių dėka ne tik pagerės jūsų lankstumas, bet ir atsipalaiduos kūnas, nurims mintys. Be to, mokslas ne kartą patvirtino, kad joga daro ypatingą teigiamą poveikį kūnui.

Be to, nereikia persistengti. Užteks vos penkių minučių per dieną tam, kad pamatytumėte neįtikėtiną teigiamą poveikį jūsų kūnui. Taip yra todėl, kad vienoje pozicijoje pakanka būti tik vieną minutę.

1. Balasana – vaiko poza.

Jeigu turite kelio sąnario problemų šios pozos derėtų vengti. Tačiau visiems kitiems asmenims ji yra ypač naudinga. Ji atpalaiduoja nervų sistemą, nugarą, pečius, pilvą ir mintis. Tam, kad ji būtų atlikta teisingai, atsiklaupkite suglaudę kojas, atsisėskite ant kulnų ir lėtai lenkitės kelių link. 

Jeigu atsigulę ant sulenktų kojų jaučiate, jog sėdmenys nesiekia kulnų, po jais pasidėkite sulankstytą apklotą ar pagalvėlę – tokiu būdų pavyks atpalaiduoti apatinę nugaros dalį.

Nepamirškite į priekį ištempti rankų, nes tai padės atpalaioduoti šonus. Šioje pozoje giliai ir ramiai kvėpuokite pilvu. 

2. Supta Baddha Konasana – drugelio poza.

Tam, kad atliktumėte šią pozą, reikia gulėti ant nugaros, varlyte sulenkti ir suglausti pėdas ir visiškai atpalaiduoti kojas, kad šios visu svoriu leistųsi šonuose.

Visgi, šiai pozai reikia lankstumo, todėl daugeliui ši poza gali būti nepatogi, mat keliai liks per beveik dešimtį centimetrų nuo žemės. Tam, kad pavyktų atsipalaiduoti, po jais pakiškite pagalvėles ar sukrautą krūvelę knygų, rankas nuleiskite prie šonų. Atsipalaiduokite ir kvėpuokite pilvo apačia.

3. Nugaros tempimas Nr. 1.

Atsiklaupkite plačiai sudėję kojas, atsisėskite ir lenkitės atgal. Ties nugaros apačią pasidėkite plataus cilindro formos vamzdį, galvą leiskite ant žemės ar pagalvės. Lėtai siūbuokite klubais į šonus.

Rankomis siekite kelių arba, jei trūksta lankstumo, čiurnų. Tai puikus būdas po ilgos darbo dienos atpalaiduoti pavargusius nugaros raumenis.

4. Supta Matsyendrasana – nugaros tempimas Nr. 2.

Atsigulkite ant nugaros, vieną kelį pritraukite prie krūtinės, laikykite jį su priešinga ranka ir lėtai leiskite jį ant žemės į priešingą kojai pusę. Neskubinkite savęs. 
Tuo pat metu stenkitės išlaikyti abu pečius ant žemės, kitą ranką ištieskite į šoną. Kvėpuokite. Po kurio laiko pakeiskite puses.

5.  Matsyasana – Žuvies poza.

Šiai pozai reikia kiek didesnio pasiruošimo ir stipraus kaklo. Atsigulkite ant žemės, rankos atpalaiduotos šalia kūno, plaštakos šalia sėdmenų delnais į apačią. Iš lėto imkite spausti rankas prie žemės, jas sulenkdami ties alkūnėmis.

Tai padės pakelti jūsų viršutinę kūno dalį, atverti krūtinę. Tuo pat metu galvą lenkite atgal, tempkite kaklą. Labiau patyrę asmenys į žemę remiasi tik pakaušiu, o viršutinę nugaros dalį yra išrietę į viršų. 

Įkvėpkite ir iškvėpkite penkis kartus, lėtai nusileiskite į apačią. Kelis kartus giliai įkvėpkite ir veiksmą pakartokite.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų birželio 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.