Norite turėti „holivudinę“ šypseną? Štai kaip tai galite pasiekti

Balta ir spindinti šypsena – tai bene kiekvieno svajonė ir siekiamybė. Todėl nieko keisto, kad dantų balinimo procedūrų populiarumas jau ilgą laiką nemažėja. Specialistai pabrėžia, kad turėti spindinčius dantis šiandien visai paprasta. Yra daugybė skirtingų dantų balinimo būdų, tik kiekvienas iš jų turi savų ypatumų, kuriuos būtina žinoti, jei norite pasiekti trokštamą rezultatą. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 8:12 AM

„Apie baltus švytinčius dantis dažniausiai pagalvojame tuomet, kai pamatome save nuotraukose arba ruošiamės labai svarbioms progoms ir šventėms. Tačiau šiais laikais turėti baltus dantis visai nesudėtinga, nes yra daugybė pačių įvairiausių balinimo procedūrų ir priemonių. Svarbiausia iš visos gausos išsirinkti priimtiniausią“, – sako masažų, spa ir grožio paslaugų el. parduotuvės „Pasiutus Lapė“ atstovė Skaistė Tebelškienė.

Pateikiame keturis efektyvius dantų balinimo būdus, padėsiančius džiaugtis spindinčia holivudine šypsena. 

1. Kapos. Tai bene pati paprasčiausia ir populiariausia dantų balinimo procedūra, kurią galima atlikti namuose. Apsilankius pas odontologą ar burnos higienistą, pacientui pagaminamas burnos ertmės atspaudas ir individualios kapos. Jos atitinka dantų anatominę formą ir glaudžiai juos apgaubia. Kapos viduje yra specialios balinimo medžiagos, kuri ir atlieka visą darbą.

Kapa uždedama ant dantų ir laikoma 3–8 valandas, dieną arba naktį. Šis balinimo procesas trunka iki 10 naktų/dienų, priklausomai nuo pradinės dantų spalvos ir siekiamo baltumo. Tai labai patogi procedūra, nes ją atlikti galima bet kuriuo metu ir taip palaikyti norimą dantų emalio spalvą. 

2. Juostelės. Ši namų sąlygomis atliekama dantų balinimo procedūra yra patogi ir lengva, tačiau reikalauja ir daugiau kantrybės. Balinimo juosteles galima įsigyti iš odontologo, burnos higienisto ar tiesiog internetu.

Jas naudoti labai paprasta – reikia tiesiog užklijuoti dvi juosteles ant apatinių ir viršutinių dantų paviršiaus. Juosteles rekomenduojama palaikyti maždaug 1-3 valandas. Visas balinimo kursas gali trukti iki 14 dienų. 
    
3. Lazeris. Šiuo metu tai viena efektyviausių ir populiariausių dantų balinimo procedūrų pasaulyje. Anot implantologijos ir estetinės odontologijos klinikos „Neodenta“ burnos ertmės higienos specialistės Marijos Pačėsaitės, šis balinimo būdas greitai suteikia norimus rezultatus ir nedidina dantų jautrumo.

„Lyginant su kitomis balinimo sistemomis, „Biolase EPIC“ lazeriu atliekama procedūra trunka trumpiau, tik apie 30–60 minučių. Jos metu pasiekiamas giluminis balinimo efektas, nes balinamoji medžiaga pasiekia ne tik emalį, bet ir dentiną. Balinant šiuo lazeriu, naudojamas dantų balinimo gelis, o danties audinių apsaugą užtikrina speciali lazerio šviesą sugerianti medžiaga“, – sako specialistė. 

4. Lempa. Procedūros metu ji skleidžia dantis balinantį siaurą aukšto intensyvumo mėlynos šviesos spindulį, iš kurio, naudojant specialų optinį filtrą, yra pašalinami žalingi infraraudonieji ir ultravioletiniai spinduliai. Procedūros metu dantys padengiami balinimo geliu, kurio sudėtyje yra medžiagos, veikiant šviesai aktyvuojančios dantyje esantį deguonį.

Šis iš danties pašalina emalį bei dentino pigmentą, susikaupusį dėl dažančio maisto ir gėrimų. Balinimo procesas su „Beyond“ lempa trunka apie 1,5 val. Akivaizdus šios balinimo sistemos pranašumas yra jos ilgalaikis poveikis. Vos po vienos tokios procedūros dantys ilgam susigrąžina prarastą baltumą.

M. Pačėsaitės teigimu, prieš atliekant bet kokią dantų balinimo procedūrą labai svarbu apsilankyti pas burnos higienistą. Jis rekomenduos tinkamiausią balinimo būdą. Anot specialistės, vertėtų suprasti, kad įgautas balinimo efektas nėra amžinas, o kiekvienam žmogui poveikis gali būti skirtingas.

Tai priklauso nuo daugelio faktorių: amžiaus, dantų emalio struktūros, dantų gyvybingumo, asmeninių higienos įpročių ar tiesiog nuo įgimtos dantų spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.