Patepkite sprandą alyvuogių aliejumi – poveikis nustebins

Turbūt šiandien nieko nestebina aliejų įvairovė. Vertingosios daugelio jų medžiagos suteikia odai švelnumo, o plaukams – žvilgesio. Bet aliejai gali dar daugiau – jie atpalaiduoja išvargusius raumenis ir padeda atsikratyti streso, stangrina ir valo odą. Treikia mokėti tinkamai pasirinkti. 

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 8:38 AM

Parduotuvėse išrikiuoti buteliukai su įvairiausiomis aliejaus rūšimis, bet dažna moteris patrauko pečiais, nes nežino, ką su jomis daryti. Atskleisime jums kelias grožio paslaptis.

Alyvuogių aliejus pašalina įtampą

Sustingusius sprando raumenis galima greitai atpalaiduoti alyvuogių aliejumi. Užtepkite truputį alyvuogių aliejaus ant pečių ir sprando, gerai išmasažuokite. Uždenkite folija bei frotiniu rankšluosčiu ir ramiai pagulėkite pusę valandos. Plona aliejaus plėvelė sukaupia šilumą ir veikia kaip šildyklė. Dėl to į raumenis suplūsta daugiau kraujo. Įtampa atslūgsta.

Kviečių daigų aliejus padeda nuo celiulito

Iš kviečių daigų gaminamas aliejus stangrina audinius, jame esančios riebalinės rūgštys ir vitaminai skatina odą saugančio kolageno susidarymą, padeda šalinti šlakus ir šitaip sumažina celiulitą. Sumaišykite 10 ml kviečių daigų aliejaus su 30 ml sezamų aliejaus ir įtrinkite mišinį į odą – geriausia kasdien.

Kamelijų aliejus suteikia žvilgesio plaukams

Ar jums kada nors kilo klausimas, kodėl Japonijos moterų plaukai blizga kaip šilkas? Paslaptis: jos naudoja kamelijų aliejų. Vieną kartą per savaitę 1–2 šaukštus aliejaus įtrinkite į drėgnus plaukus. Po 15 minučių išplaukite šampūnu. Aliejus išlygina plauko žvynelinį sluoksnį, tada plaukas geriau atspindi šviesą ir ima blizgėti.

Avokadų aliejus išlygina kaklo odą

Iš avokadų vaisių gaunamas aliejus turi riebalinių rūgščių, kurios panašios į natūralius odos riebalus, todėl jį labai gerai pasisavina ląstelės. Šis aliejus puikiai drėkina, stangrina kaklo ir krūtinės odą. Kasdien įtrinkite į ją truputį avokadų aliejaus ir pamasažuokite.

Migdolų aliejus švelnina rankas

Sudiržusios rankos patepus migdolų aliejumi taps vėl švelnios ir lygios. Aliejaus riebalai suminkština jas. Jaunystės vitaminas E išlygina raukšleles ir pašalina pigmentines dėmes. Palepinkite savo rankas kartą per savaitę tokiu mišiniu: 10 ml migdolų aliejaus ir 3 lašai arbatmedžių aliejaus. Ištepkite, 5 minutes pamasažuokite. Aliejaus likučius nuvalykite kosmetine servetėle.

Simondsijų aliejus išvalo odą

Simondsijų aliejuje yra uždegimą slopinančių medžiagų, taip pat daug mineralų ir vitaminų. Jis atkuria sutrikusią odos riebalinių liaukučių veiklą – panaikina spuogus, išlygina smulkias, dėl drėgmės stokos atsiradusias raukšleles. Įpilkite į dubenėlį 20 ml simondsijų aliejaus, suvilgykite jame medvilninę servetėlę, išgręžkite ir uždėkite 10 minučių ant veido. Valymo procedūrą geriausia kartoti kas 2 savaites.

Nakvišų aliejus puikiai atpalaiduoja

Nusimeskite nuo savęs dienos stresą! Pamirkius kojas tokioje vonelėje Jums tai pavyks visai nesunkiai: į 30 ml nakvišų aliejaus įlašinkite 3 lašus eterinio mandarinų aliejaus ir supilkite į vonelę su 38 laipsnių temperatūros vandeniu. Pamirkykite kojas 15 minučių. Maloniai veikianti šiluma ir mandarinų aromatas padės greitai atsipalaiduoti, o kojų oda taps švelni ir glotni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.