Patrynus galvą rankšluosčiu rezultatas nustebino – išbandysite ir jūs

Svajojate turėti tankius ir stiprius plaukus? Nebūtina dėl to bėgti į saloną. Kartais pakanka išbandyti namuose turimas priemones.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2017, 10:51 AM

Senas būdas, gerinantis retėjančių ir nusilpusių plaukų augimą, – galvos trynimas frotiniu rankšluosčiu. Sudrėkintus plaukus ryte ir vakare sausu frotiniu rankšluosčiu trinkite tol, kol pajusite, kad galvos oda įkaito. Kad į odą prie plaukų šaknų priplūstų daugiau kraujo, galvą geriausia palenkti žemyn. Ši procedūra atgaivina ir pažadina „užmigusias“ plaukų šaknis.

Pradėkite trinti nuo tų vietų, kur plaukai išretėję. Netrinkite galvos per smarkiai ir per greitai.

Trinti galvą reikia tol, kol jos oda įgaus rausvą atspalvį ir pajusite lengvą dilgčiojimą. Moterims, kurių kraujo apytaka normali, šiai procedūrai užteks 20–30 sekundžių. Jeigu jūsų galvos oda įtempta, kapiliarai susiaurėję, prireiks 2–5 minučių.

Kaip ir atliekant fizinius pratimus, kuo dažniau masažuosite galvą rankšluosčiu, tuo daugiau į jos odą pateks kraujo ir tuo mažiau laiko prireiks plaukų būklei pagerinti.

Pamažu pajusite, kad odos jautrumas mažėja ir trynimo procedūra nebesukelia jokių nemalonių pojūčių.

Svarbiausia – trinti galvą kasdien. Jei plaukai silpsta, vadinasi, riebalinės liaukutės dirba nebe taip aktyviai kaip ankstyvoje jaunystėje. Plaukai tampa sausi, ima lūžinėti. Galvos odos įtrynimas stimuliuoja riebalines liaukutes, suteikia plaukams elastingumo, sveiką žvilgesį ir daro juos tankesnius.

Geriausia plaukams skirti 3–4 minutes per dieną. Nepamirškite, kad kasdien miršta tam tikras kiekis ląstelių ir plaukų. Tai – normalus procesas. Dažnai plaudamos ir masažuodamos galvą nuvalote senas odos ląsteles ir skatinate jų atsinaujinimą.

Nuo trynimų pradžios iki momento, kol ima augti nauji plaukai, praeina 4–5 mėnesiai (priklausomai nuo jūsų kraujo apytakos būklės). Po 3–4 mėnesių atgiję folikulai ima stumti į odos paviršių plaukelius, ir jūs galite juos apčiuopti. Nauji plaukai primena trumpą kirpimą („šeriukus“), po kurio laiko jie išauga iki norimo ilgio.

Jeigu jūsų plaukai šiurkštūs ir tamsūs, išaugusius naujus plaukelius pastebėsite gana greitai. Šviesūs ir silpni plaukai auga ne ką lėčiau, bet jie pastebimi ne iškart.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste