Patrinkite žemuogėmis dantis – pamatę rezultatą, norėsite pakartoti

Apie žemouogių naudą sveikatai, ko gero, nereikia daugžodžiauti. Ši uoga yra sukaupusi daug mineralinių, žmogaus organizmui būtinų, medžiagų: geležies, vario, mangano, molibdeno, cinko, fluoro, nikelio, kobalto, arseno, jodo, kalio ir kitų.

 123f nuotr.
 123f nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 4:25 PM, atnaujinta Jul 12, 2017, 4:26 PM

Dar jos turi angliavandenių (gliukozės, fruktozės), organinių rūgščių (obuolių, citrinos), folinės ir pantoteno rūgšties, vitaminų C, B ir P. Uogose esančios biologiškai aktyvios medžiagos teigiamai veikia raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Todėl jas valgyti patartina sergantiems mažakraujyste ir skleroze. 

Na, o kuo žemuogės naudingos dantims? Tai viena iš priemonių, kuri atlieka ne tik balinamąją funkciją ir yra be galo skani! Uogas reikia sutrinti iki košės konsistencijos ir tuomet ja įtrinti dantis. Palaikyti kelias minutes ir nuskalauti. 

Tiesa, šios procedūros nereikėtų kartoti kasdien, mat gali padėdi dantų jautrumas. Be to, rekomenduojama skalauti burną ramunėlių nuoviru vos tik atlikus dantų balinimo procedūrą namuose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.