Dėl riebalų ant pilvo ir nugaros išgyvenusią vilnietę išgelbėjo keli patarimai

Problemų su antsvoriu kilti gali visiems. Daugelis dėl to pradeda kompleksuoti, rengtis laisvesnius drabužius, vengti fotografijų. Būtent taip nutiko ir Violetai, kuri dėl staiga užaugusio svorio ėmė stipriai gėdytis, vengti susibūrimų, draugų, o su jais susitikusi nenorėdavo rodytis priešais fotoaparatą.

 Nors buvo nelengva, pokyčiai Violetą nustebino.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nors buvo nelengva, pokyčiai Violetą nustebino.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nors buvo nelengva, pokyčiai Violetą nustebino.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nors buvo nelengva, pokyčiai Violetą nustebino.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninis treneris Vladas teigia, kad bendrauti su klientais nesutrukdo net ir didelis atstumas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninis treneris Vladas teigia, kad bendrauti su klientais nesutrukdo net ir didelis atstumas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Savo socialinio tinklo paskyrose treneris dalinasi įvairiais receptais, o kiekvieną patiekalą ruošia pats.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Savo socialinio tinklo paskyrose treneris dalinasi įvairiais receptais, o kiekvieną patiekalą ruošia pats.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 14, 2017, 6:54 AM, atnaujinta Jul 14, 2017, 7:09 AM

Pasak 25-erių metų sulaukusios merginos, ji suprato, kad privalo pasikeisti ir kokiu nors būdu išspręsti šią problemą. Tai daryti bandė įvairiai, ir mitybos keitimu, ir bandymu sportuoti. Deja, motyvacijos turėjo mažai, todėl svoris vis grįždavo.

Baigėsi tuo, kad svoris pasiekė 78 kilogramus. 

„Kai sausio mėnesį pasisvėriau ir pamačiau 80 kg link artėjantį skaičių supratau, kad nebegaliu taip tęsti. Parduotuvėse tapo sunku rasti gražių drabužių, kadangi ir 44 kelnių dydis pradėjo spausti, o megztinius pirkdavau kuo platesnius. 

Jaučiausi blogai tiek fiziškai, tiek emociškai. Nors esu pakankamai aukšta, 172 cm, svoris pasiskirstė labai negražiai. Kadangi jis visas linkęs kauptis juosmens srityje ir ant nugaros, pati sau priminiau balioną. Panašumą tik didino su viršutine kūno dalimi palyginus lieknos kojos. Be to, pradėjo smarkiai skaudėti nugarą, buvau nuolat išsekusi, mieguista.

Žinojau, kad negaliu taip tęsti ir turiu ko nors imtis – juk esu jauna! Tuomet lyg tyčia atradau programą, kurią galėjau daryti ne tik sporto salėje, bet ir namuose. Feisbuke radau puslapį, kuriame asmeninis treneris Vlad Simanel dalinosi ne tik nemokamu mitybos planu, bet ir patarimais, kaip teisingai sportuoti.

Ten taip pat buvo gausu įvairių sveikuoliškų receptų, o labiau paieškojusi supratau, kad Vladas taip pat turi sukūręs ir savo sporto programą. Pagalvojau, kad bandžiau dietas, mėginau ir organizmo valymą, cukraus atsisakymą, daugybės produktų ribojimą, bet niekas nepadėjo. Todėl buvo pats metas išmėginti ką naujo.

Nepaisant to, kad sporto programą kiekvienam individualiai sudarantis treneris gyvena Londone, tikrai visuomet jaučiau jo rūpestį ir palaikymą. Man buvo labai svarbu ir tai, kad bendraudama su juo nejaučiau jokios gėdos dėl to, kaip atrodau, nes Vladas man padėjo suprasti, jog toks didelis svoris tėra laikinas ir netrukus viskas pasikeis“, – savo patirtimi dalijosi Violeta.

Sunkiausia buvo pradėti

Nepaisant to, kad kone visuose forumuose yra rašoma apie tai, jog dažniausiai sunki būna pradžia, Violeta nesitikėjo, kad taip nutiks ir jai. 

„Visuomet maniau, kad sunkiausia yra palaikyti gražias linijas, o ne pradėti jų siekti, bet tuomet savo kailiu patyriau, kad vien gerų norų nepakanka – reikia pakelti užpakalį ir pradėti veikti. Pati save nustebinau pastebėjusi, kiek daug valios pastangų tai iš manęs pareikalauja. 

Nors visada galvojau, kad valgau pakankamai sveikai, vartojau per daug gyvulinės kilmės riebalų. Vladas padėjo man suprasti ir pakeisti pagrindinius mitybos principus. Be to, padėjo atrasti ir vidinę motyvaciją sportuoti. Taigi, iš esmės, mane išgelbėjo keli esminiai patarimai, bet labiausiai – palaikymas ir įkvėpta motyvacija. Jo puikus humoro jausmas, kuris ne tik man padėjo lengviau pažvelgti į problemą, bet ir iš tiesų atrasti norą ją išspręsti“, – savo rezultatu džiaugėsi Violeta.

Grįžo pasitikėjimas savimi

Nepaisant to, kad programą Violeta atliko per gerokai ilgesnį laiką, nei buvo numatyta, Vladas nė kiek nepyko.

„Jis suprato, kad gyvenime pasitaiko visko. Buvau ir susižeidusi, ir gripu apsirgusi. Tai buvo dar vienas didelio svorio ir neveiksnumo padarinys – mano nejudrumas ir prasta mityba lėmė blogą imunitetą bei kaulų, sąnarių skausmus, kurių, galiu pasidžiaugti, šiandien jau visiškai nebejaučiu.

Be to, nekantrauju išvykti atostogų. Nors Lietuvą skalauja lietūs, manau, pats metas pasidžiaugti saule dėvint maudymosi kostiumą. Taip, suprantu, kad tobulumui ribų nėrą, bet tikiu savimi ir žinau, kiek pastangų ir palaikymo prireikė, kad pasiekčiau dabartinę savo išvaizdą. Pažadu, nežadu sustoti!“, – savo rezultatais džiaugėsi mergina. 

Atstumas – ne kliūtis

Susisiekus su Vladu paaiškėjo, kad jaunas vyras ne tik pozityviai nusiteikęs, bet ir bendrą kalbą nesunkiai atranda su visais klientais, nepaisant to, kaip toli jie gyventų.

„Iš tikrųjų su klientais bendrauti per atstumą nėra sunku, tereikia kantrybės! Dažniausiai visus klientus pagaunu  socialiniame tinkle Facebook. Sakyčiau, tay yra pagrindinis bendravimo, susisiekimo su jais šaltinis. 

Kartais tik pasitaiko, kad predėję programą žmonės atrašo tik po kelių savaičių. Skaudžiai į tai nereaguoju, mat lėtesnis bendravimas tik sulėtina jų pačių progresą ir trokštamus pokyčius. 

Dar buna, kad žmonės nepabaigia jiems asmeniškai sudarytos treniruočių programos dėl pačių įvairiausių priežasčių. Tačiau aš stengiuosi suteikti šansą kiekvienam tą patį planą pradėti ir antrą kartą. Tąsyk aptariame, kas privertė sustoti ir ką galima būtų padaryt taip, kad rezultai būtų pasiekti“, – kalbėjo asmeninis treneris V.Simanel.

Paklausus, kaip sportuoti sekėsi Violetai, treneris negailėjo gerų žodžių.

„Violetai sekėsi šauniai! Taip, vienu metu ji sustojo, bet aš lyg nujausdamas parašiau jai labai tinkamu laiku ir padėjau susigrąžinti prarastą motyvaciją. Galutinis rezultatas kalba pats už save – juk matyti dideli pasikeitimai.

Manau, reikia suprasti, kad nesvarbu kaip letai ar greitai yra judama į priekį, svarbi yra kryptis, kurią žmogus pasirenka ir tai, kad priima sprendimą pasikeisti.

Na, o aš turiu daug kantrybės ir visuomet stengiuosi suprasti kiekvieną klientą – juk visi esame skirtingi ir kelyje sėkmės link susiduriame su skirtingais sunkumais“, – aiškino treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.