Šie gėrimai ne tik atgaivins jus karštą vasaros dieną, bet ir padės sulieknėti

Sulieknėti bandantys žmonės tūkstantį kartų yra girdėję, jog citrina pagardinas vanduo yra geriausias būdas pradėti savo dieną. Tačiau dietologai tikina, jog toks vanduo tikrai nėra stebuklingas vaistas .

 Šiuos gėrimus suderinus su sveika mityba ir sportu, galima sėkmingai sulieknėti ir pasiekti sportinių rezultatų.<br> 123rf.com
 Šiuos gėrimus suderinus su sveika mityba ir sportu, galima sėkmingai sulieknėti ir pasiekti sportinių rezultatų.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2017, 1:52 PM

Vien geriant bet kokį gėrimą, kilogramai tikrai nenukris, tačiau sveiki gėrimai tikrai gali prisidėti prie subalansuotos mitybos, pagerinti virškinimą ir tokiu būdu padėti sulieknėti, rašė womenshealthmag.com.

Kava

Kavą galima vadinti tobulu natūraliu energetiniu gėrimu. Tyrimai rodo, jog 2—3 puodeliai kavos gali pagerinti savijautą ir padėti treniruotės metu pasiekti geresnių rezultatų. Kavos mėgėjai sporto salėje mankštinasi ilgiau ir stipriau nei tie, kurie kavos negeria visai.

Journal of Sports Medicine and Physical Fitness publikuotas tyrimas atskleidė, jog kavą reguliariai geriantys sportininkai treniruotės metu galėjo padaryti net 20 procentų daugiau pratimų kojoms.

Svorį aktyviai metantiems svarbu atsiminti, jog efektyviausia gerti juodą kavą. Kartais galima ją pasaldinti natūraliai saldikliais, pavyzdžiui, stevia ekstraktu. Tačiau pienas, cukrus tik prideda kavai papildomų kalorijų.

Vanduo

Citrinos sultis vandenyje gali pakeisti tiesiog ledukai. Kūnas turi išlaikyti normalią temperatūrą, todel šalto gėrimo pasisavinimui bus sunaudojama daugiau energijos. 

JAV dietologė, mitybos specialistė bei autorė Mitzi Dulan teigė, jog vos triskart per dieną išgėrus po 700 mililitrų vandens su ledukais, kūnas sudegins papildomas 100 kalorijų. Vadinasi, vien dėl šio metodo per metus galima numesti net 4,5 kilogramo.

Žalioji arbata

Žalioji arbata ne tik neturi kalorijų, bet ir gali padėti numesti papildomus kilogramus. Amerikos mokslininkų tyrimas rodo, jog dalyviai, pusę metų kasdien gėrę po 4 puodelius žaliosios arbatos, numetė net 6 kilogramais daugiau nei tie, kurie kasdien gėrė tik paprastą vandenį. 

2013 metais atlikta analizė, publikuota European Journal of Nutrition, parodė, jog žaliosios arbatos mėgėjai sveria mažiau ir jų liemens apimtys mažesnės. Manoma, jog taip yra dėl šioje arbatoje esančių antioksidantų ir kofeino.

Svarbu gerti karštą, šviežiai užplikytą žaliąją arbatą. Prekybos centruose esančiuose šios arbatos gėrimuose dažnai gausu cukraus ir per mažai antioksidantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.