Sužinoję šias priežastis, atsikišusio pilvo atsikratysite akimirksniu

Norint sumažinti pilvo apimtis, pirmiausia reiktų išsiaiškinti, kodėl jos padidėjo. Žinoma gal tiesiog suvalgėte šiek tiek per daug deserto, tačiau gali būti ir kitų įvairių faktorių, dėl kurių pilvas atsikiša, rašė prevention.com.

 Pilvas gali padidėti dėl įvairių priežasčių. Išmokite su tuo kovoti.<br> 123rf.com
 Pilvas gali padidėti dėl įvairių priežasčių. Išmokite su tuo kovoti.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 7:11 AM

Štai 4 dažniausiai pasitaikantys atsikišusio pilvo tipai ir būdai, kaip su kiekvienu iš jų dorotis:

Menopauzės pilvas 

Prieš menopauzę, dauguma moterų turi apvalainas šlaunis bei klubus. Tačiau vėlesniame amžiuje kūnas keičiasi — krenta estrogeno bei testosterono lygiai. Dėl to net kriaušės formos sudėjimo moterims sustorėja pilvas. Taip pat jos praranda raumenų masę ir tai sulėtina medžiagų apykaitą. 

Vyresnėms moterims rekomenduojama mesti sunkias, alinančias treniruotes, nes jos tik sekina organizmą ir dėl to kūne išsiskiria daugiau streso hormono kortizolio. Labiau tiktų vaikščiojimas rankose laikant svarmenis. Toks pratimas nesuaktyvins kortizolio išskyrimo ir leist sudeginti kalorijas.

Pogimdyvinis pilvas

Nėštumo metu, pilvas išsitempia tiek, kad gimdoje tilptų augantis vaikas. Gaila, bet po gimdymo tai nesusitvarko automatiškai. Dauguma mamų skundžiasi, jog niekaip neatsikrato išsipūtusio pilvo. 

Kartais dėl to kalti hormonai. Nėštumo metu organizmas išskiria daugiau insulino, todėl daugiau riebalų kaupiasi būtent ant pilvo. Tačiau daug dažniau galima kaltinti pilvo srities raumenis, kurie po gimdymo itin sunkiai atsistato. Tokiu atveju geriausia daryti Kėgelio pratimus ir užsiimti joga. Būtent joga išmoko teisingo kvėpavimo, o tai stiprina diafragmos raumenis ir padeda jiems atsistatyti.

Obuolio formos pilvas 

Dažniausiai figūra būna nulemta genų. Jeigu dauguma giminės moterų turi obuolio formos figūrą, kurios skiriamasis ženklas yra apvalaina viršutinė kūno dalis, tikriausiai, kad ir jų palikuonės taip atrodys. Nors ir negalima pakeisti genetikos, tačiau yra keli patarimai, kaip ją sutramdyti.

Svarbiausia nepadauginti angliavandenių ir valgyti labiau baltyminį maistą. Jam suvirškinti organizmas išnaudos daugiau energijos. Taip pat vertėtų pasikliauti kardio treniruotėmis. 

Išsipūtęs pilvas

Tokiu atveju problema nėra riebaluose. Dėl netinkamos dietos organizmas kaupia dujas bei skysčius ir žmogui pučia pilvą. 

Rekomenduoja vengti gyvūninės kilmės baltymų ir valgyti daugiau vaisių bei daržovių. Taip pat labai svarbu gerti daug vandens, nes nuo su augaliniais produktais gautų skaidulų kurį laiką gali net labiau pūsti pilvą. Taip pat vertėtų pasitikrinti dėl įvairių alergijų.

Svarbu atrasti problemą ir teisingiausią jos sprendimo būdą. Savarankiškai neradus priežasties, patariama kreiptis į gydytoją ar dietologą, kurie galėtų pateikti detalesnį vertinimą bei rekomendacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.