Liaukitės: keli netinkami įpročiai gadina jūsų odos sveikatą ir grožį

Visi turi porų ir bent kažkuriuo momentu savo gyvenime jūs tikriausiai susirūpinote jų išvaizda. Teigiama, jog kai kurie įpročiai gali pabloginti porų būklę, todėl jos išsiplečia ir kyla daugybė kitų odos problemų, rašė prevention.com.

 Veido poros užsikemša ir padidėja dėl įvairių faktorių. Atsisakykite šių įpročių ir sumažinkite jas.<br> 123rf.com
 Veido poros užsikemša ir padidėja dėl įvairių faktorių. Atsisakykite šių įpročių ir sumažinkite jas.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 12:15 PM

Štai keli dalykai, kuriuos turėtumėte nustoti daryti, kad jūsų poros išliktų gražios ir švarios:

Krapštymas ir spaudymas

Jei norite atsikratyti inkštirų ir sumažinti poras — tiesiog nustokite krapštyti veidą. Žinoma, kartais labai sunku atsisakyti šio įpročio, tačiau reikia suprasti, jog tai ypač neigiamai veikia odą.

„Suspaudžiant ir ištempiant odą, formuojasi raukšlelės, uždegimai, oda yra suerzinama. Tokiu būdu ant odos patenka ir aliejus, purvas bei bakterijos. Per kurį laiką taip užsikemša ir poros“,— teigė odos gydytojas Joe Schlessinger.

Per dažnai odos lietimas rankomis

Tik pamąstykite, kokios bakterijos veisiasi ant jūsų rankų. Juk kasdien liečiame nešvarius paviršius — durų rankenas, stalą, pinigus, banko korteles ir t.t. Taip pat reikia atsiminti, jog rankos yra linkusios prakaituoti, todėl prakaitas susimaišo su visu purvu. Per dažnai liesdami veidą jūs visa tai pernešate ant savo odos, todėl ji užteršiama.

Vertėtų išsiugdyti įprotį neliesti veido. Kartais tai galbūt darote nesąmoningai ir to nė nepastebite. Todėl galima paprašyti kolegų, draugų ar artimųjų bent kurį laiką jus pakontroliuoti ir neleisti tęsti šio žalingo įpročio.

Miegojimas nenusivalius veido

Taip, visi žino, jog prieš miegą privaloma nusivalyti makiažą, tačiau šį patarimą verta pakartoti dar kartą.

„Tai yra būtinas odos priežiūros etapas, nes nenusivalius makiažo, aliejus, aplinkos teršalai, kurie nusėdo ant odos per visą dieną, įsigeria į odą. Miego metu poros visa tai sugeria ir užsikemša“,— aiškino gydytojas.

Per retas odos šveitimas

Šveitimas yra geriausias būdas išvalyti poras. Taip yra dėl to, kad įprasti valikliai negali pilna pašalinti negyvų odos ląstelių, kurios kaupiasi odos paviršiuje. 

„Kartą ar du per savaitę vertėtų gerai nušveisti odą. Taip pašalinsite aliejaus bei negyvų ląstelių perteklių, išvengsite spuogų ir sumažinsite poras“,— teigė gydytojas Joe Schlessinger.

Netinkamas makiažas

Žinoma, labai patogu tiesiog užmaskuoti odos netobulumus. Tačiau bet kokios komedogeninės priemonės tik pablogins situaciją. Svarbu atkreipti dėmesį į makiažo sudėtį ir joje pamačius vašką, aliejų ar sviestą, tokios priemonės nepirkti. 

Dermatologai ir makiažo specialistai dažniausiai rekomenduoja mineralinę kosmetiką, kurią gali naudoti net su akne, žvyneline ar rožine kovojantys žmonės. Taip pat galite ieškoti produktų, kurie pažymėti kaip nekomedogeniniai. Jų sudėtyje nebus poras kemšančių sudėtinių dalių.

Netinkami kremai

Labai svarbu naudoti poras mažinančius kremus, kurių ingredientai padės pagerinti odos būklę bei išvalyti poras. Taip pat tinka retinoidiniai kremai, kuriuos gali paskirti gydytojas. Jie sumažina nuo užsikimšimo bei saulės žalos padidėjusias poras, nuvalo blogąsias bakterijas, kurios gali užsiveisti ant odos. 

Visi norime turėti gražią, nepriekaištingą odą, tačiau tai reikalauja nemažai darbo. Vieniems iš prigimties labiau pasisekė ir jų oda nėra probleminė. Visgi jei jus nuvylė jūsų genai — nevalia pasiduoti. Naudokitės šiais profesionalų patarimais ir džiaugsitės švaria, lygia oda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.