Vadovaukitės šiais patarimais ir jūsų plaukai jums padėkos

Norint užsiauginti ilgus, gražius plaukus, prireiks daug ryžto. Tam reikės laikytis pastovaus režimo ir gerų gyvenimo būdo įpročių, rašė tiphero.com.

 Gražūs plaukai yra tarsi vizitinė kortelė. Vertėtų išmokti juos teisingai prižiūrėti.<br> 123rf.com
 Gražūs plaukai yra tarsi vizitinė kortelė. Vertėtų išmokti juos teisingai prižiūrėti.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2017, 7:24 PM, atnaujinta Aug 20, 2017, 7:30 PM

Nebūtina vartoti įvairius maisto papildus ar į plaukus dėti netikras sruogas. Yra keli natūralūs būdai, padėsiantys jums užsiauginti ilgus ir sveikus plaukus.

Nešukuokite šlapių plaukų

Žinoma, šlapi plaukai lengviau pasiduoda šukoms, tačiau nuo vandens jie suminkštėja ir yra lengviau pažeidžiami. Sausi plaukai yra stipresni ir elastingesni, todėl svarbu juos šukuoti tik išdžiūvusius. Stipriai su šepečiu ar šukomis braukiant per šlapius plaukus, itin lengva juos pažeisti ar nutraukti. 

Taigi svarbu šukuoti tik sausus plaukus. Taip pat rekomenduotina gerai išsišukuoti prieš miegą, nes tai skatins plaukų augimą.

Neplaukite plaukų kasdien

Kasdienis plaukų plovimas tikrai nepadės greičiau užsiauginti plaukų. Negalima per dažnai nuvalyti natūralių galvos odos aliejų, reikia leisti jiems atlikti savo darbą. Žinoma, gali praeiti šiek tiek laiko, kol organizmas pripras prie pasikeitimų ir iš naujo subalansuos aliejų gamybą. Tačiau visa tai tik į gera — nereiks tiek daug stengtis, o ir plaukai jums padėkos.

Maitinkitės sveikiau

Visi seniai žino apie mitybos įtaką grožiui. Plaukams reikia baltymų, kurių galima gauti su maistu. Jų daugiausia yra kiaušiniuose, žuvyje, žaliose lapinėse daržovėse bei moliūguose. Būtent ši daržovė yra laikoma pačiu geriausiu produktu tiems, kurie nori užsiauginti ilgus ir sveikus plaukus.

Venkite cukraus

Tai gan sunku, nes cukraus yra beveik visuose produktuose. Visgi per didelis jo kiekis sunaikina kolageną ir keratiną, kurie yra gyvybiškai svarbūs plaukų augimui. Kolagenas yra aminorūgštis, kuri palaiko plaukų stiprumą, o cukrus jį sunaikina. Vertėtų stipriai sumažinti cukraus suvartojimą ir pastebėsite, kaip sustiprės tiek plaukai, tiek oda, tiek nagai.

Atsargiau su karščiu

Plaukų džiovintuvas, garbanojimo be tiesinimo žnyplės — visa tai tikrai nėra jūsų plaukų draugai. Karštis alina plaukus, atima iš jų natūralią drėgmę. Žinoma, nebūtina išmesti visų plaukų formavimo priemonių, tačiau vertėtų susilaikyti nuo per dažno jų naudojimo. 

Išbandykite natūralius aliejus

Labai svarbu tinkamai drėkinti plaukus. Tam puikiai tiks ir paprastas kondicionierius, tačiau vertėtų išbandyti natūralius aliejus. Juos galima naudoti tiek prieš plovimą, tiek po jo. Jie pamaitins plaukus sočiosiomis rūgštimis. Plaukų priežiūrai dažniausiai naudojami argano, kokosų, jojobos, alyvuogių ar ricinos aliejai.

Galvos masažai

Plaukų stilistai rekomenduoda išbandyti naują galvos masažo būdą — apverstąjį masažą. Gal skamba ir keistai, tačiau šis metodas padės paspartinti plaukų augimą.

Tiesiog atsisėskite ir užverskite galvą tiek, kad ji būtų žemiau nei yra jūsų širdis. Ant rankų užsilašinkite šiek tiek natūralaus aliejaus ir įmasažuokite jį į galvos odą. Tokiu būdu pagerės kraujo apytaka ir plaukai bus geriau pamaitinti. 

Nebijokite pakirpti plaukų

Kirpimo dažnumas priklausys nuo to, kokiu greičiu jie auga, tačiau tai yra būtina gražių ir sveikų plaukų sąlyga. Negalima tiesiog palikti išsišakojusių galiukų, nes jie nei atrodo gražiai, nei padeda plaukams augti greičiau. Nepakirpti plaukai dažniau lūžinėja ir atrodo netvarkingai.

Venkite karšto vandens

Karšta vonia ar dušas maloniai veikia kūną, tačiau sausina plaukus. Negalima plauti galvos labai karštame vandenyje, nes plaukai taps trapūs, silpni, sausi, gali net pradėti kristi. Geriausia rinktis šaltą arba vidutiniškai šiltą vandenį. 

Laikydamiesi šių patarimų ne tik pagreitinsite plaukų augimą, bet ir sustiprinsite bei pagražinsite juos. Svarbu išsiugdyti teisingus įpročius, kurie atitiktų tiek plaukų tipą, tiek gyvenimo būdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.