Pabandykite: lengvi pratimai padės pamiršti nuovargį ir skausmą

Nuo įtampos ar didelės koncentracijos akys pavargsta ir silpsta regėjimas. Tai įvyksta, kai akių raumenys įsitempia. Tačiau dažniausiai negalime tiesiog mesti visų darbų ir ilsėtis, todėl turime rasti alternatyvius metodus akių skausmui, nuovargiui bei sausumui numalšinti, rašė naturalcureshouse.com.

 Akių nuovargis gali apsunkinti darbo dieną ir ne juokais pakenkti regai.<br> 123rf.com
 Akių nuovargis gali apsunkinti darbo dieną ir ne juokais pakenkti regai.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 2:08 PM

Šie paprasti pratimai padės palengvinti nemalonius pojūčius ir sustiprins regą:

1. Žiūrėkite į tamsą

Šiam pratimui atlikti net nereikės ieškoti tamsaus kambario. Tiesiog rankomis užsidenkite akis ir kelias minutes pabūkite atsimerkę. Geriausia būtų alkūnėmis atsiremti į stalą ar kitą kietą paviršių, nes tokiu būdu atsipalaiduos ir kūnas.

2. Judinkite akis į šonus

Toks pratimas gali prajuokinti kolegas, tačiau jis tikrai veiksmingas. Pažvelkite į kairę, susitelkite į tai, ką matote, tada nusukite akis į dešinę. Šį pratimą kartokite 5 kartus. Labai svarbu viso proceso metu nesukinėti galvos ir judinti tik akis. Tokiu būdu pagerės koncentracija ir rega.

3. Judinkite akis aukštyn žemyn

Vėlgi, gal tai atrodys keistai, tačiau verta pasistengti dėl savo akių. Nejudindami galvos pažiūrėkite aukštyn, susikoncentruokite, tada pažvelkite žemyn. Kartokite 5 kartus. Nebijokite suraukti kaktos ar padaryti juokingos grimasos.

4. Judinkite akis įstrižai

Tai jau šiek tiek sunkesnis pratimas. Iš pradžių žiūrėkite tiesiai priešais save, tada nusukite žvilgsnį žemyn, bet šiek tiek į kairę. Po kurio laiko pakelkite akis aukštyn ir į dešinę. Stenkites susitelkti į tai, ką matote. Vėliau keiskite puses ir viską pakartokite 5 kartus.

5. Perverskite akis

Atsisėskite tiesiai, giliai įkvėpkite ir atsipalaiduokite. Lėtai perverskite akis į kairę ir sukite jas pagal laikrodžio rodyklę. Po to padarykite tą patį tik prieš laikrodžio rodyklę. Viską pakartokite 3 kartus.

6. Sutelkite dėmesį tolyn ir artyn

Paimkite pieštuką ar kokį kitą smulkų objektą. Laikykite jį pusiau ištiesta ranka (sulenkite ranką per alkūnę). Pažvelkite į bet kokį tolumoje esantį daiktą, susikoncentruokite į jį, o tada staiga nusukite žvilgsnį į tai, ką laikote rankoje. Pakartokite tai kelis kartus.

7. Susikoncentruokite

Atsisėskite tiesiai ir atsipalaiduokite. Pasistenkite pakelti akis taip, kad žiūrėtumėte į tarpą tarp antakių. Kurį laiką ten ir žiūrėkite, pabandykite susikoncentruoti į vaizdą. Tada vėl atitiesinkite žvilgsnį. Kartokite 5 kartus.

8. Susikoncentruokite... vėl.

Šis pratimas panašus į praėjusį. Tik dabar stenkite žiūrėti į nosies galiuką. Pirmiau nukreipkite žvilgnį į tolumoje esančius daiktus, susitelkite į tai, ką matote. Dabar pažiūrėkite į savo nosies galiuką. Tai pakartokite 5 kartus.

9. Atpalaiduokite akis

Užsimerkite ir stipriai įtempkite akių raumenis. Pabūkite tokioje padėtyje 2—3 sekundes. Tada dar neatmerkite akių, tačiau atpalaiduokite jas. Dar kelias sekundes tiesiog taip pabūkite. Šį pratimą galite kartoti net 10 kartų. 

10. Pamasažuokite akis

Atlikę šiuos pratimus, užsimerkite ir švelniai, sukamaisiais judesiais pamasažuokite akių vokus. Nespauskite per stipriai, nes tai sukels akims įtampą. 10 sukinių padarykite pagal laikrodžio rodyklę, kitus 10 — prieš laikrodžio rodyklę. 

Kaip ir visiems kūno raumenims, akims reikia tam tikrų pratimų. Tik taip jos galės tinkamai funkcionuoti. Visgi, nereiktų ir persistengti, nes taip jos tik labiau pavargs. Tai gali sukelti net galvos skausmą. Išbandykite šiuos pratimus ir tikrai nenusivilsite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.