Imuninę sistemą stiprinti reikia jau dabar: 5 patarimai kaip tai padaryti

Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė rekomenduoja, įtraukti kuo daugiau šių produktų į kasdieninę mitybą, kad sustiprintumėme imuninę sistemą artėjant šaltajam sezonui:

Tautvilė Šliažaitė skatina gerinti imuninę sistemą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tautvilė Šliažaitė skatina gerinti imuninę sistemą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 11:41 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:27 PM

1. Įtraukime daugiau citrusinių produktų, kaip citrinos, greipfrutai, apelsinai. Geriausiai juos naudoti “žalius” ir rinktis visą vaisių, o ne jų sultis. Šie vaisiai gausūs vitamino C, kuris itin reikalingas imuninei sistemai stiprinti. Geriausiai šio vitamino gauti kasdien, nes jis nėra kaupiamas mūsų organizme. 

2. Vartokime daugiau neapdorotų raudonų paprikų – taip pat puikus vitamino C šaltinis, tačiau atsiminkime, jog terminis apdorojimas sumažina vitamino C kiekį. 

3. Valgykime po česnako skiltelę vakarais. Tai vienas iš pačių stipriausių prieskonių padedančių stiprinti imuninę sistemą, tačiau jį būtina vartoti neapdorotą, kadangi karštis pažeidžia aktyvų ingredientą aliciną. Geriausiai česnaką smulkiai supjaustyti, dėti ant mažos riekelės duonos užteptos su sviestu. Nemaloniam kvapui sumažinti galime pakramtyti šviežios ar šaldytos petražolės. 

4. Įtraukime imbiero į ruošiamą maistą, šis prieskonis, ne tik sušildo mūsų organizmą, bet taip pat pasižymi imunitetą saugančiomis savybėmis, bei yra puikus cinko, mineralo reikalingo imunitetui, šaltinis. Priešingai nei česnakas, kuo ilgiau kaitiname imbierą, tuo jis tampa stipresnis ir efektyvesnis. 

5. Barstykime ciberžolę į troškinius ir sriubas. Tai labiausiai studijuojamas prieskonis Pasaulyje, dėl teigiamų savybių imunitetui ir net apsaugai nuo vėžio. Jis puikiai tinka troškiniams ruošti ar verdant grūdinius produktus. Norint padidinti jo įsisavinimą, rekomenduojama papildomai naudoti juodojo pipiro, bei kažkokio riebalų šaltinio, kaip kokosų aliejus, sviestas ar alyvuogių aliejus. 

Tautvilė Šliažaitė jau ne vienerius metus gyvena Londone, kur ji konsultuoja savo pacientus privačiose klinikose. Spalio 3 dieną, ji organizuoja išskirtinį seminarą Vilniuje, skirtą asmenims, norintiems pagerinti imuninės sistemos darbą.

Tai itin reta proga išgirsti daugiau apie naujausias studijas, maisto produktus, gerinančius mūsų imuninę sistemą ir būdus, kaip keičiant mitybą galime išvengti arba visiškai atsikratyti sveikatos susirgimų. Norintys dalyvauti, bilietą įsigyti gali čia.

Tiesioginę vaizdo konferenciją su Tautvile Šliažaite žiūrėkite jau rytoj 15:30 tiesiogiai per lrytas.tv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.