Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena

Vaikų su širdies negalia problematika Lietuvoje nėra plačiai viešinama, todėl Vaiko Širdies Asociacija (VŠA) nusprendė paskutinį rugsėjo savaitgalį, rugsėjo 30 d., suorganizuoti renginį „Vaiko Širdies Diena“ Kretingos miesto širdyje Rotušės aikštėje, skirtą Pasaulinei širdies dienai paminėti.

 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
 Kretingoje paminėta Vaiko širdies diena.<br> A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-10-02 15:40, atnaujinta 2017-10-02 15:57

„Tai tampa tradicija, jau šešti metai Vakarų Lietuvoje organizuojame Pasaulinės širdies dienos minėjimą – „Vaiko Širdies Dieną“, – sako asociacijos įkūrėja Daiva Jonauskienė.

„Renginiu norima padėkoti medikams už jų pastangas, padedant vaikams gyventi ir kovoti su sunkia liga, bei informuoti visuomenę apie tai, kad Lietuvoje kasmet gimsta apie 300 kūdikių su įgimtomis širdies ydomis. Dauguma šių vaikų gali gyventi visavertį gyvenimą, džiaugtis vaikyste ir mylėti, nes medikai jiems dovanoja tokią galimybę. Norisi padėti šeimoms, susidūrus su sunkia vaiko širdies liga, suteikti daugiau vilties ir tikėjimo, kad jie nepasimestų, o pasitikėtų mūsų gydytojais Lietuvoje.

„Vaiko Širdies Dieną“ visi asociacijos vaikai, širdukai, jaunieji savanoriai kviečiami pramogauti ant didžiulių pripučiamų batutų, skatiname vaikus sportuoti, neužsidaryti namuose, aktyviau leisti laisvalaikį lauke, rūpintis sveikata ir mylėti savo širdį.

Renginyje VŠA savanoriai kvietė širdukų šeimas parašyti savo svajonę, o praeivius, visuomenę nebūti abejingais, aukoti ar parašyti nuoširdžiausią palinkėjimą sergantiems vaikams ant ryškiai raudonų širdelės formos balionų. Šventės pabaigoje 100 helio balionų pakilo į dangų Dievui – kaip padėka auksarankiams Lietuvos medikams už vaiko širdį ir suteiktą viltį gyventi, “ – šypsodamasi sakė asociacijos prezidentė D. Jonauskienė, pati auginanti 10 metų Romą Teresę, nuo pirmųjų gyvenimo valandų išgyvenusią 12 širdies intervencijų. Projektą iš dalies finansavo Kretingos rajono savivaldybė.

Vaiko širdies asociacija – tai ne pelno siekianti organizacija, veikianti labdaros pagrindais. Ji vykdo veiklą visoje Lietuvoje, padeda vaikams, gimusiems su įgimtomis ir įgytomis širdies ydomis, po širdies operacijų, laukiantiems širdies donoro, nuolat organizuoja širdukų šeimų laisvalaikį, vykdo švietėjišką veiklą, dalinasi informacija, teikia psichologinę paramą šeimoms.

„2014m. asociacija įvykdė projektą „Širdis visam gyvenimui“ Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos konfederacijos bendradarbiavimo programoje. Tai sustiprino organizaciją ir padėjo ieškoti atsakymų dėl reabilitacijos Lietuvoje vaikams, augantiems su širdies ligomis, taip pat organizuoti renginius, viešinančius šią problemą, bei suteikti daugiau džiaugsmo akimirkų sergantiems vaikams“,- sako Vaiko širdies asociacijos vadovė D. Jonauskienė.

Rugpjūčio mėnesį Vaiko širdies asociacija padovanojo 10 dienų kelionę į Disneilendą Paryžiuje ir nemokamai nuvežė širdukų šeimas iš Vilniaus, Kauno, N.Akmenės, Klaipėdos, Kretingos raj. kartu su pranciškonų vienuoliu br. Pauliu Vaineikiu į Prancūziją, aplankant nepaprasto grožio Lizje, Rueną, Liuksemburgą. Vaiko širdies asociacija yra vienintelė tokio pobūdžio organizacija Lietuvoje, oficiali tarptautinės organizacijos ECHDO (European Congenital Heart Disease Organization) narė.

KVIEČIAME! Maloniai kviečiame bendradarbiauti, nebūti abejingais vaikams su širdies negalia, paremti bei skirti 2 %GPM.

Daugiau informacijos apie Vaiko Širdies Asociacijos veiklą jų svetainėje ir Facebook paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.