Penkerius gyvenimo metus sieks įprasminti nuotraukomis

Nuo šių metų rudens moterys, sergančios metastazavusiu HER2 teigiamu krūties vėžiu, gali būti gydomos dviguba biologine terapija. Ši terapija – dviejų biologinių vaistų kombinacija su chemoterapija – laikoma pažangiausiu gydymo standartu visame pasaulyje. Skiriant šį gydymą pacienčių vidutinis išgyvenamumas siekia beveik penkerius metus. Tai didelis laimėjimas kovoje su metastazavusiu krūties vėžiu.

 Penkerius gyvenimo metus įprasmins nuotraukomis.<br> 123rf.com nuotr.
 Penkerius gyvenimo metus įprasmins nuotraukomis.<br> 123rf.com nuotr.
 Penkerius gyvenimo metus įprasmins nuotraukomis.<br> 123rf.com nuotr.
 Penkerius gyvenimo metus įprasmins nuotraukomis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 4:28 PM

Penkeri metai – tai 1825 dienos su ypatingomis akimirkomis ir istorijomis. Siekiant parodyti, koks šis laikas yra svarbus, buvo inicijuotas socialinis projektas „1825 istorijos“. Pastarojo tikslas – pasitelkus nuotraukas parodyti, kad penkeri gyvenimo metai, kuriuos metastazavusia liga sergančioms moterims suteikia inovatyvus gydymas, yra neišmatuojamos vertės.

Prie projekto prisijungė ir gerai žinoma kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė: „Su liga nesusidūrusiam žmogui kartais gali būti sunku suprasti, kaip jaučiasi tas, kuriam gyvenimo planus sujaukia onkologinė liga. Todėl noriu pakviesti visus susivienyti ir kiekvieną iš šių 1825-kių dienų įprasminti ypatinga nuotrauka, nes juk už kiekvienos nuotraukos slypi unikali istorija. Galite socialiniame tinkle Facebook esančiame projekto puslapyje „1825 istorijos“ pasidalinti jums įsimintina nuotrauka. Kartu surinkę 1825-kias nuotraukas, simbolizuojančias penkerių metų laiką, parodysime, kad kiekviena diena sergančiam žmogui yra ypatinga, nes ji gali dovanoti daug nepamirštamų istorijų.“

Surinktos nuotraukos nuo lapkričio mėnesio bus eksponuojamos Nacionaliniame vėžio institute kaip įrodymas, kad šiandien, turėdami galingus medicininius ginklus, esame pajėgūs kovoti su metastazavusia liga.

Daugiau informacijos apie socialinį projektą rasite šioje Facebook nuorodoje čia  bei video reportaže čia.

Socialinį projektą inicijavo Nacionalinė krūties ligomis sergančių moterų asociacija bei farmacijos kompanija „Roche Lietuva“, projektą palaiko – Nacionalinis vėžio institutas bei gerai žinoma kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.