Emigrantai holivudinei šypsenai nepagaili ir tūkstantinių sumų

Grįžę į Lietuvą emigrantai dažniausiai susiduria su karieso pažeistų, nudilusių dantų bei protezavimo problemomis. Turėdami vos kelias savaites atostogų dantims sutvarkyti nepagaili ir įspūdingų sumų – odontologijos kabinetuose paliekamos sumos svyruoja nuo 50 iki 10 000 tūkst. eurų. Holivudinė šypsena, terapinis gydymas nuo karieso ir protezavimas – tai dažniausios paslaugos pageidavimų sąraše. 

 Gražiai šypsenai emigrantai negaili pinigų.<br> 123rf.com nuotr.
 Gražiai šypsenai emigrantai negaili pinigų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-26 13:35, atnaujinta 2017-10-26 13:39

„Per kelias savaites galima padaryti iš tiesų daug. Vienai pacientei išgydėme visus dantis ir atlikome priekinių dantų estetinį plombavimą. Kitam pacientui paruošėme atraminius dantis ir atlikome protezavimą tiltais, o klientui su itin nudilusiais dantimis esame pakėlę sukandimą galinių dantų plombomis, o priekinius suprotezavome karūnėlėmis“, – pavyzdžiais dalijasi Gintarė Andzevičiūtė, klinikos „InMedica“ odontologė. 

G. Andzevičiūtė pastebi, kad lietuviai, o ypač iš užsienio grįžę tautiečiai, vis dažniau teiraujasi ir apie balinimo procedūras.

„Užsieniečiai linkę labiau investuoti į dantų būklės gerinimą, jų priežiūros priemones bei gražią ir funkcionalią šypseną. Matyt, geras pavyzdys – užkrečiamas, tad lietuviai, gyvenantys svetur, vis dažniau pageidauja ne tik pavienių dantų gydymo, bet ir pilno kompleksinio visos burnos sutvarkymo, įskaitant nepriekaištingai baltą šypseną ir lygius dantis“, – pasakoja specialistė. 

Visgi balta šypsena – dar ne viskas. Visų žmonių dantys bąla skirtingai – vienų daugiau, kitų mažiau. Ruošiantis estetiniam plombavimui dantų balinimą reikėtų atlikti prieš tai, nes plombuojamų dantų spalvą tenka derinti su išbalintų dantų spalva. Odontologė pastebi, kad dažna emigracijoje gyvenančių lietuvių klaida džiaugiantis holivudine šypsena – pamirštama ir po procedūrų prižiūrėti dantis. 

„Po estetinio plombavimo paslaugų ypatinga dantų priežiūra nebūtina, tačiau reikėtų nenaudoti balinančių dantų pastų, nes jos turi abrazyvinių dalelių, kurios braižo ir šiurkština plombos paviršių.

Taip pat rekomenduojama rinktis minkštą dantų šepetėlį ir nuolat naudoti tarpdančių siūlą bei nepamiršti bent kartą per 6–12 mėn. atlikti profesionalią burnos higieną ir plombų poliravimą“, – pataria G. Andzevičiūtė. 

Norint produktyviai išnaudoti buvimą Lietuvoje, odontologė emigracijoje gyvenantiems tautiečiams rekomenduoja užsiimti vizitus bent mėnesį iki grįžimo – pasitarus su gydytojais suplanuoti vizitus bei sudaryti gydymo planą. Kokiu būdu tai padaryti – elektroniniu paštu, telefonu ar artimųjų pagalba – čia jau kiekvienas pasirenka jam patogiausią priemonę.

„Kartais pasitaiko atvejų, kai sulaukiu užklausimų ir per paskyras socialiniuose tinkluose. Pacientai pasidalina nuotraukomis, tad nuotoliniu būdu kartu įvertiname, kiek laiko užtruktų šypsenos gražinimas, vizitų kiekį, kainą.

Nors ir norėčiau, kad asmeninės paskyros liktų asmeninėmis, tačiau negaliu neatsakyti – tokiu būdu išvengiame nereikalingo skubėjimo, o rezultatas būna maksimalus“, – pasakoja G. Andzevičiūtė. 

Vizitai pas gydytoją atrodo taip: per 15–30 min. trunkančią konsultaciją įvertinama dantų būklė ir aptariami paciento lūkesčiai, nusprendžiama, kiek dantų bus plombuojama, siekiant maksimaliai estetiško varianto bei atsižvelgiant į finansus.

Estetinis vieno danties sutvarkymas paprastai užtrunka apie 1 val., tad jei tvarkomi 6 dantys, planuojamas 6 valandų vizitas. Terapinio gydymo ir estetinio plombavimo procedūras galima atlikti per 1–3 dienas.

Tad turint vos vieną kitą savaitę atostogų ir iš anksto suplanavus vizitus – šypsena džiaugtis galima vos po dienos ar kelių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.