Įberkite kavos į kojinę – rezultatas nustebins

Kava yra neabejotinai universalus produktas. Tačiau šį kartą mes siūlome jums kavos įsidėti ne tik į rytinės kavos puodelį, bet ir į kojinę. Taip, jums tikrai nepasigirdo – į kojinę. Kodėl ten? O kodėl gi ne? Panašiai kaip soda, malta kava stebuklingai sugeria kvapus.

 Kava veiksmingai naikina blogus kvapus.<br> 123rf nuotr. montažas
 Kava veiksmingai naikina blogus kvapus.<br> 123rf nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-08 10:52, atnaujinta 2017-12-08 12:26

Kiekvienoje pėdoje vienam kvadratiniam centimetrui tenka po 600 prakaito liaukų – tai yra daugiau nei bet kokioje kitoje kūno dalyje, išskyrus rankas. Tačiau jas mes nuolat plauname, o kojos visą dieną būna įkalintos batuose.

Žiemą vaikštant su šiltesne avalyne, daugelis kenčia dėl prakaituotų kojų ir dvokiančių batų, ypač jei avalynės nepersiauna darbe.

Kartu su gausiu prakaitavimu atsirandantis nemalonus kvapas erzina. Svarbu stengtis prakaitavimą sumažinti, mat tai sudaro visas sąlygas plisti grybelinei infekcijai.

Primename, kad neįprastai didelis pėdų prakaitavimas gali byloti apie ligą. Prakaitavimo pasikeitimai gali lydėti kai kurias lėtines endokrinologines ligas: cukrinį diabetą, skydliaukės veiklos pakitimus ir panašiai.

Kai kurie asmenys tiesiog turi fiziologinį genetinį polinkį prakaituoti labiau susijaudinę, reaguodami į stresines situacijas. Tai vadinama pirmine hiperhidroze, pasireiškiančia tam tikrose srityse, dažniausiai pažastyse, delnuose, pėdose. Vis dėlto, norint išsiaiškinti neįprasto gausaus prakaitavimo priežastį pėdose, patartina kreiptis į specialistus.

Neįprastas prakaitavimas gali lydėti tiek fiziologinius organizmo pokyčius, tiek ir tam tikras odos ligas: grybelinius ar kitus odos infekcines ligas, uždegiminius procesus odoje. Yra daug įvairių priemonių, kurios gali sumažinti prastą kojų kvapą. Tačiau pirmiausiai su prastu kojų kvapu reikėtų kovoti laikantis kasdienės įprastos higienos.

O štai dabar – apie kovą su dvokiančiais batais. Paimkite kojinių porą, pridėkite į jas kelis šaukštus maltos kavos ir užriškite, įmeskite nakčiai į batus. Ryte prakaito kvapo – kaip nebuvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.