Tai žinodami išvengsite vieno didelio nemalonumo, kamuojančio milijonus

Lūpų pūslelinė – daug nemalonumų sukeliantis virusas. Net 90 proc. pasaulio gyventojų yra herpeso virusinės infekcijos nešiotojai. Vos nusilpus imuninei sistemai, ši liga užklumpa pačiu netikėčiausiu ir netinkamiausiu laiku, tad išvengti jos beveik neįmanoma. Tačiau yra tam tikri veiksniai, silpninantys organizmą, kuriuos žinant, galima sumažinti pūslelinės riziką ar net jos išvengti, rašė womenshealthmag.com.

 90 proc. viso pasaulio gyventojų yra herpeso viruso nešiotojai.<br> 123rf.com nuotr.
 90 proc. viso pasaulio gyventojų yra herpeso viruso nešiotojai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2017, 1:23 PM

Miego trūkumas

Miegas labai svarbus daugeliui organizmo funkcijų, o ypač imuninei sistemai. Nuovargis daro organizmą pažeidžiamu, todėl norint apsisaugoti nuo ligų ir virusų – geras poilsis turi būti neatsiejama dienos dalis.

Stresas

Stresas ir nuovargis patenka į tą pačią kategoriją, jie – daugelio ligų kaltininkai. Stresas gali paveikti emocinę sveikatą bei pakenkti organizmui. Dėl to imunitetas tampa nepajėgus apsisaugoti nuo ligų.

Ligos

Užsikrėtus kitomis infekcijomis, padidėja tikimybė, jog užklups ir herpeso virusas, nes imuninė sistema jau ir taip nusilpusi. Be to, specialistai teigia, kad bet kokia nedidelė chirurginė operacija ar medicininė procedūra gali sukelti papildomos įtampos organizmui, dėl kurios gali atsirasti pūslelinė.

Menstruacinis ciklas

Jau aišku, kad viskas, kas silpnina imunitetą – gali sukelti minėtąją ligą. Tačiau niekas taip nesutrikdo hormonų veiklos, kaip menstruacinis ciklas. Hormoniniai pokyčiai taip pat gali turėti įtakos imuninės sistemos veiksmingumui.

Vaistai

Įvairūs medikamentai, slopinantys organizmo pajėgumą atsilaikyti prieš ligas, irgi gali sukelti pūslelinę. Taigi, jei po naujo vaistinio preparato vartojimo atsirado herpeso virusas, tai vertėtų pasitarti su savo gydytoju.

Saulė

Nepaisant to, kad saulės spinduliai yra puikus būdas padidinti vitamino D kiekį, bet veidui jie gali būti kenksmingi ir padidinti pūslelinės atsiradimo grėsmę. Todėl nesvarbu koks metų laikas už lango, lūpų balzamą ir veido drėkinamąjį kremą su didele SPF apsauga reikėtų naudoti nuolatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.