9 būdai smagiai deginti kalorijas žiemą

Darganoti ir vėsūs orai vilioja susisupti į šiltą antklodę ir žiemoti, kol sugrįš šiltesnė temperatūra. Sportsman.lt ragina šią žiemą praleisti kitaip. Kaip? Aktyviai, stilingai ir...lauke! Žinoma, ir toliau galima plušėti sporto salėje. Tačiau šaltesnis oras neturėtų būti priežastis nekišti nosies į lauką. Žiemos mėnesiai, o ypač sniegas, gali padėti sudeginti ne vieną šimtą kalorijų. Sportsman.lt kviečia išbandyti smagius, daug gerų emocijų padovanosiančius ir, be abejo, naudingus kilogramų tirpdymo būdus.

Šaltesnis oras neturėtų būti priežastis nekišti nosies į lauką.<br>Nuotr. D.Čėplos.
Šaltesnis oras neturėtų būti priežastis nekišti nosies į lauką.<br>Nuotr. D.Čėplos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 9:35 AM

1. Lygumų slidinėjimas. Sunku būtų surasti geresnę viso kūno raumenų treniruotę žiemą nei slidinėjimas. Šeima, draugų būrys, patogios kuprinės ant pečių su užkandžiais piknikui, ir tokį savaitgalį norėsis pakartoti. Be to, specialistai skaičiuoja, kad per valandą slidinėjant lygumomis galima sudeginti 500–700 kcal.

2. Kalnų slidinėjimas ir snieglentės. Sunku patikėti, kad švilpiant vėjui ausyse galima treniruoti raumenis ir dar deginti kalorijas? Tikrai galima! Populiariausios žiemos sporto šakos per valandą gali ištirpdyti 300–450 kcal. Gal metas planuoti kelionę į slidinėjimo kurortą?

3. Ledo ritulys. Jei yra sąlygos saugiai paruošti aikštelę ledo rituliui, kaip tik tai ir reikėtų padaryti. Lengvai žaidžiant šį komandinį žaidimą galima atsikratyti iki 400–600 kcal per valandą. Žinoma, tik reikėtų nepamiršti apsaugų!

4. Pačiūžos. Į treniruotes ant ledo galima įtraukti ir vien pačiūžas. Kiekgi galima dailųjį čiuožimą stebėti per televizorių. Intensyviai čiuožinėjant pavyksta sudeginti apie 500–700 kcal per valandą.

5. Žygis. Įvairių tyrimų duomenimis, patariama per dieną nueiti bent 10 tūkst. žingsnių. Išsiruošus į žygį tai padaryti bus visai nesunku. Svarbiausia nepamiršti, kad batai turi būti patogūs, o apranga – šilta, garinanti drėgmę ir nevaržanti judesių. Atsižvelgiant į skirtingus veiksnius (pvz., greitį, žygio trasą ir pan.) galima sudeginti nuo 400 iki 650 kcal per valandą.

6. Pasivaikščiojimas. Vaikščiojimas neapkrauna sąnarių. Dar didesnę amortizaciją gali užtikrinti ir patogūs sportiniai ar laisvalaikio batai. Nuotaiką pakels besidžiaugiantis keturkojis draugas ir vos per valandą ištirpusios 200–450 kcal.

7. Sniego kasimas ar lapų grėbimas. Tiesa, tai nėra įdomiausi laisvalaikio užsiėmimai. Bet tvarkingas kiemas yra gera motyvacija. Ją pakelti gali ir faktas, kad toks buitiškas darbas treniruoja įvairias raumenų grupes ir gali sunaikinti iki 400 kcal per valandą.

8. Malkų kapojimas. Smagiau sėdėti prie šildančio ir spragsinčio židinio, nei rūpintis malkų kapojimu? Greičiausiai. Ir su tuo ginčytis sunku. Bet per valandą kapojant malkas galima sudeginti apie 500 kcal.

9. Bėgiojimas. Aistringi bėgikai tvirtai sutiks su tuo, kad žiema nėra pretekstas atsisakyti bėgiojimo. Priešingai – iš anksto suplanuotas maršrutas, įsitikinus, kad nėra kliūčių (pvz., ledo), gali suteikti daug gerų emocijų. Ir, žinoma, palengvinti kūną 600–1200 kcal.

Tam, kad nė viena pramoga neapkarstų, sportsman.lt primena pagalvoti apie šiltą, patogią aprangą bei avalynę. Greičiausiai nė viena aktyvi žiemos veikla negali apsieiti be specialių, drėgmę išgarinančių termorūbų, storesnio džemperio bei nuo lietaus, sniego ir vėjo saugančios striukės. Pripažinti ir pamėgti sporto bei laisvalaikio prekių gamintojai – „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ar „New Balance“ – garantuoja, kad kiekviena šios trijų sluoksnių taisyklės dalis būtų aukščiausios kokybės, o sportsman.lt užtikrina ir puikų kainos santykį.

Išskirtinį dėmesį verta skirti avalynei. Lietuviški orai kandžiojasi ne tik šalčiu, bet ir nemalonia drėgme, todėl batai turi būti atsparūs bet kokioms oro sąlygoms. „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ar „New Balance“ pagalvojo ir apie tai. Gamintojai siūlo ne tik kasdienai, laisvalaikiui, bet ir aktyviai veiklai lauke tinkančią žiemos avalynę. Kiekvienas pasivaikščiojimas ar žygis taps malonumu.

Visas aprangos detales, batus, kuprines ir kitus svarbiausius aksesuarus galima rasti internetinėje sportsman.lt parduotuvėje. Užsukite ir leiskite mums pasirūpinti aktyviu žiemos laisvalaikiu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.