Mėgstate imbierą? Tai, ką sužinosite, jums nepatiks

Imbieras yra laikomas vienu iš sveikiausių žolinių augalų. Jame be galo daug maistinių ir biologiškai aktyvių medžiagų. Todėl imbieras turi teigiamą poveikį visam kūnui ir gali būti naudojamas tiek maisto gamybai, tiek medicinos reikmėms, rašė naturalcureshouse.com.

 Nėščioms moterims imbiero vartojimas gali pakenkti, sukeldamas priešlaikinį gimdymą ar gimdos susitraukimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Nėščioms moterims imbiero vartojimas gali pakenkti, sukeldamas priešlaikinį gimdymą ar gimdos susitraukimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2018, 11:49 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:00 PM

Nuo senų laikų žinoma, kad imbieras yra be galo veiksminga priemonė gydant peršalimo ligas ar virškinimo veiklos sutrikimus. Visgi esant kai kuriems sveikatos negalavimams ar būsenoms reikėtų atsisakyti šio produkto.

1. Sergant kai kuriais kraujotakos sutrikimais 

Ši šaknis gerina kraujotaką ir stimuliuoja kraujo cirkuliaciją, tad ji naudinga, kai turima antsvorio, sergama cukriniu diabetu bei Reino arba periferinių arterijų liga, bet asmenys, sergantys hemofilija, turėtų atsisakyti imbiero vartojimo.

Tai genetinis sutrikimas, kurio metu sumažėja kraujo gebėjimas krešėti, o tai reiškia, kad net ir nedidelis kraujavimas gali sukelti gyvybei pavojingą sveikatos būklę.

Anot medikų, kadangi imbieras gali neutralizuoti šiai problemai gydyti skirtų medikamentų poveikį ir pabloginti situaciją, pacientai, kurie serga hemofilija, negali jo naudoti.

2. Vartojant tam tikrus vaistus

Žmonės, kurie vartoja vaistus nuo aukšto kraujo spaudimo ir cukrinio diabeto, negali naudoti imbiero, nes jis gali pakenkti jų veiksmingumui, sumažinant medikamentų poveikį organizmui.

3. Esant mažam kūno svoriui

Jei norite priaugti šiek tiek svorio, turėtumėte atsisakyti imbiero, nes šioje šaknyje gausu skaidulų ir virškinimo fermentų. Specialistai teigė, kad dėl to jis skatina organizmą greičiau deginti riebalus, malšina apetitą ir padeda netekti svorio.

4. Besilaukiant vaikelio

Imbiero šaknyje yra stimuliantų, padedančių geriau virškinti ir palaikančių geresnę fizinę sveikatą. Tačiau nėščios moterys turėtų jo atsisakyti, nes imbiero vartojimas nėštumo metu gali sukelti priešlaikinį gimdymą ar gimdos susitraukimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.