Per trumpą laiką -14 kg: Lukas pasakoja, kaip jam pasisekė tai pasiekti

Buvau tinginys ir įtikinau save, kad daugiau nei 100 kg yra normalus svoris. Būtent taip savo gyvenimą apibūdina automobilių mechanikas Lukas (37). Dabar jis yra numetęs 14 kg antsvorio ir dalijasi patirtimi, kaip per trumpą laiką to pasiekė bei kaip tai pakeitė jo gyvenimą.

 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 8:00 AM

Bandymai sulieknėti ir klaidos

Lukas prisimena, kad kažkada jau ieškojo būdų, kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų, tačiau bandymai buvo nesėkmingi dėl nežinojimo ir padarytų klaidų.

„Kai nustojau rūkyti, priaugau daug svorio ir viršijau 100 kg ribą. Bandžiau sulieknėti savo jėgomis –  atsisakiau majonezo ir bandžiau sekti, ką ir kaip valgau.

Kaip ir daugelis, bandžiau atsisakyti konkrečių produktų savo mityboje“, – sako Lukas, pabrėždamas, kad klaidinga galvoti, jog be specialistų pagalbos galima rasti efektyvų sprendimą.

Kurį laiką Lukas dėl antsvorio nesikrimto tikindamas save, kad daugiau kaip 100 kg svoris yra nieko baisaus. Tačiau anksčiau ar vėliau atsiranda priežastis arba ateina ta akimirka, priverčianti į save pažiūrėti kitaip.

„Pažiūrėjau į save nuotraukose ir pagalvojau, ar tikrai mano pilvas yra TOKS milžiniškas? Kasdien žiūrėdamas į veidrodį buvau jau pripratęs prie savo atvaizdo.

Tačiau atėjo laikas, kai supratau – jeigu jau aš save nuotraukose matau tokį milžinišką, tai aplinkiniai irgi mane mato tokį patį. Tą akimirką supratau, kad kažką reikia keisti,“ – pasakoja Lukas.

Motyvacija ir geriausias sprendimas

Antsvorio problemą turėjęs artimas Luko draugas laikydamasis Stokholmo dietos sugebėjo numesti 28 kg antsvorio. „Tai mane įtikino. Jeigu Stokholmo dieta jam padėjo, žinojau, kad padės ir man!“

Jis neslepia, kad pradėjus laikytis Stokholmo dietos teko keisti mitybos įpročius, tačiau svarbiausia, kad nebereikėjo mąstyti, ką, kiek ir kada valgyti. „Tai buvo taip lengva ir patogu, nekėlė jokių sunkumų.

Viskas nurodyta. Taip pamažu skanių ir sveikų patiekalų receptai tapo mano kasdienybe,“ – savo mintimis dalijasi Lukas.

Laikantis dietos beveik ritualu tapo kasdien lipti ant svarstyklių ir sekti, kaip keičiasi svoris.

„Pradėjau svertis ryte ir vakare, tapo aišku, kad svoris mažėja kiekvieną dieną. Per pirmąsias septynias dienas netekau 5 kg.

Buvau maloniai nustebintas, kad nė vieną akimirką nepatyriau alkio jausmo. Toks svorio kritimas mane iš pradžių net jaudino... Tačiau nemeluosiu sakydamas, kad visą laiką jaučiausi puikiai!“

Rezultatai ir Aušros Kilkuvienės vertinimas

„Visi dalykai, stabdantys svorio metimą, yra tinginių atsikalbinėjimai, – įsitikinęs Lukas. Įgyvendinęs Stokholmo dietos sąlygas, greitai pasiekiau nustatyto tikslo ir atsikračiau 14 kg.

Dabar jaučiuosi nepalyginamai geriau – mano sveikata pagerėjo, net miegu geriau. Jau nekalbant apie tai, kad atrodau ir jaučiuosi puikiai,“ – teigia Lukas.

Televizijos žvaigždė Aušra Kilkuvienė laikydamasis Stokholmo dietos numetusi 23 kilogramus pasakė:

„Stokholmo dieta – tai sveika mityba. Ir gyvenant skubančiame 21-ame amžiuje labai svarbu, kad tokią paslaugą galima gauti neinant pas dietologą – nešvaistant laiko kelionei, sėdint eilėje.

Kvaila šiuo privalumu – nepasinaudoti, nes mano pasirinkimas labai pasiteisino! Tikrai taip bus ir su jumis! Prieš sakydami, kad tai neveikia, bent pabandykite! Gal geriau pradėti jau šiandien? – Be jokios abejonės!“

Paspausk čia – StockholmDiet.com – ir sudaryk individualų lieknėjimo planą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.