Efektyvus dantų tiesinimas įmanomas ir be breketų

Šypsena su taisyklingai išsidėsčiusiais dantimis atrodo itin patraukliai ir suteikia pasitikėjimo. Tačiau tiesa ta, kad tiesiais dantimis gali džiaugtis toli gražu ne visi.

 Tai – ortodontinis gydymas nematomomis skaidriomis kapomis, leidžiantis ištiesinti kreivus dantis išvengiant nepatogumų ir didelio skausmo.<br> 123rf nuotr.
 Tai – ortodontinis gydymas nematomomis skaidriomis kapomis, leidžiantis ištiesinti kreivus dantis išvengiant nepatogumų ir didelio skausmo.<br> 123rf nuotr.
 Vilniaus implantologijos centro gydytojas ortodontas Robertas Kirlys.
 Vilniaus implantologijos centro gydytojas ortodontas Robertas Kirlys.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 12, 2018, 11:58 AM

Ilgą laiką populiaria ir efektyvia dantų tiesinimo priemone nepaisant šio metodo skausmingumo buvo laikomi breketai, tačiau šiandien vis labiau populiarėja kita – nauja ir pažangi dantų tiesinimo technologija. Tai – ortodontinis gydymas nematomomis skaidriomis kapomis, leidžiantis ištiesinti kreivus dantis išvengiant nepatogumų ir didelio skausmo.

Naujoji dantų tiesinimo sistema panaudojant skaidrias kapas yra unikalus gydymo būdas, kurio metu komfortiškai ir nepastebimai galima sutvarkyti kreivus, susigrūdusius, atsikišusius dantis ar blogą sąkandį.

„Ši dantų tiesinimo technologija gimė bendradarbiaujant Pisos universiteto biologinės inžinerijos specialistų komandai ir Neapolio universiteto ortodontams. Kiekviename gydymo plane puikiai dera skaitmeninio planavimo preciziškumas ir klinikinis kiekvieno atvejo stebėjimas“, – pristato Vilniaus implantologijos centro gydytojas ortodontas Robertas Kirlys.

Dantų tiesinimo procedūros eiga

Pirmiausia pacientui atliekami radiologiniai tyrimai – padaromos reikiamos nuotraukos, specialiu skaneriu ištiriama esama dantų padėtis ir nuimami dantų antspaudai. Visi duomenys sukeliami į kompiuterinę sistemą, kuri pateikia 3D gydymo planą bei numatomą rezultatą. Taigi, pacientams nebereikia jaudintis, koks bus gydymo rezultatas ir trukmė – jis aiškiai pateikiamas dar prieš pradedant dantų tiesinimo procedūrą.

„Jei skaitmeninis planavimas atitinka paciento ir specialistų lūkesčius, užsakomos kapos. Pacientui duodami keli kapų komplektai – jas reikia nešioti paeiliui paskirtą laiką“, – teigia gydytojas ortodontas Robertas Kirlys. Bendras gydymo laikotarpis priklauso nuo kapų kiekio. Jų įprastai skirtingiems pacientams reikia nevienodai. Kuo dantys kreivesni – tuo daugiau kapų teks pagaminti. Viena kapa nešiojama dvi savaites. Taigi, jei turima 20 kapų, visas gydymo laikotarpis tęsis 40 savaičių. Itin didelis šios dantų tiesinimo sistemos privalumas yra tas, jog pas ortodontą turėsite lankytis kur kas rečiau, negu pasirinkę tiesinimą breketais.

Be to, šis gydymo būdas leidžia ištiesinti dantis nekeičiant kasdienių įpročių – gydantis kapomis galima gyventi įprastai, nes kapos yra lengvos, patogios ir nepastebimos, o reikalui esant, jas galima išimti. Tačiau gydytojas ortodontas Robertas Kirlys įspėja: „Kapas rekomenduojame nešioti ne mažiau kaip 20 – 22 val. per parą ir išsiimti tik valgant, einant į svarbų susitikimą bei valantis dantis“.

Gydytojo ortodonto Roberto Kirlio teigimu, „Baigus gydymą pacientas gauna palaikomąsias kapas nakčiai. Jos reikalingos tam, kad dantys negrįžtų į ankstesnę padėtį. Jei baigus gydymą bus pastebėta, kad vienas ar keli dantys vis dar yra netinkamoje padėtyje, kompanija įsipareigoja nemokamai pagaminti keletą kapų, skirtų reikiamai korekcijai atklikti“. Šį gydymo būdą gali rinktis tie pacientai, kurie negali dažnai atvykti pas ortodontą, ar netgi tie, kurie negyvena Lietuvoje, nes tokiu būdu tiesinant dantis pas gydytoją lankytis apžiūrai tenka kur kas rečiau. „Nuolatiniai moksliniai tyrimai rodo, kad ši inovatyvi dantų tiesinimo sistema visame pasaulyje kasmet įgauna vis didesnį pagreitį.“ – pasakoja gydytojas ortodontas Robertas Kirlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.