Už kilnumą apdovanoti sutuoktiniai išvyksta stebėti Eurovizijos

Rytojaus vakarą iš Vilniaus autobusų stoties į ilgą, bet smagią kelionę bus išlydėti socialinio projekto „Draugystė veža!“ nugalėtojai, laimėję galimybę gyvai stebėti Portugalijoje vyksiantį „Eurovizijos“ konkursą.

 Sutuoktiniai vyks stebėti Eurovizijos.<br> NTB nuotr.
 Sutuoktiniai vyks stebėti Eurovizijos.<br> NTB nuotr.
 -<br> NTB nuotr.
 -<br> NTB nuotr.
 -<br> NTB nuotr.
 -<br> NTB nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 3:41 PM, atnaujinta May 4, 2018, 3:46 PM

Šiame būryje bus ir ukmergiškiai Vida ir Darius Svetlikauskai, kurių išvyką į konkursą inicijavo Nacionalinis transplantacijos biuras

Sutuoktiniai Svetlikauskai į Lisaboną vyksta neatsitiktinai: šiemet konkursas rengiamas šalyje žmogaus, kuris pernai „Eurovizijoje“ dainavo jau sirgdamas itin sunkia širdies liga.

Medikų prognozės buvo bauginančios: Salvadorui Sobraliui būtina skubi širdies transplantacija – tik ji gali išgelbėti jo gyvybę.

Nepaisant sunkios ligos, Salvadoras pelnė milijonų „Eurovizijos“ žiūrovų simpatijas, laimėjo konkursą, o praėjusių metų gruodį sulaukė ir savojo širdies donoro! Taip gražiai baigėsi dramatiška istorija Portugalijoje.

O prieš dvejus metus Lietuvoje Vida gyvenimo džiaugsmą ir sveikatą padovanojo savo vyrui Dariui – žmona vyrui paaukojo vieną savo inkstą. 

„Šiųmetė Eurovizija“ vyksta Portugalijoje – šalyje žmogaus, kuriam buvo transplantuota širdis. O lietuviai Vida ir Darius – gyvosios organų donorystės ambasadoriai.

Todėl būtų buvę nedovanotina nesuteikti šiems žmonėms galimybės nuvykti į Lisaboną ir bent iš tolo gyvai pamatyti Salvadorą Sobralį“, – sako Nacionalinio transplantacijos biuro laikinoji vadovė Audronė Būziuvienė.

Šią kilnią idėją palaikė socialinės akcijos „Draugystė veža!“ iniciatorė Žydrė Gedrimaitė.

Ji neabejoja, jog į Lisaboną vyksiantys žmonės – 6 poros iš socialinės akcijos „Draugystė veža!“  – konkurso metu turės galimybę paskleisti ir organų donorystės idėją. Ne tik Europai, bet ir visam pasauliui.

Ačiū Europos Sąjungos komisarui, atsakingam už sveikatą ir maisto saugą, Vyteniui  Andriukaičiui, Lietuvos inkstų fondui ir jo prezidentui prof. Mariui Miglinui, UAB „Morfėjus“, LR Seimo narei, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei Astai Kubilienei už šios iniciatyvos bei donorystės idėjos viešinimą ir finansinę paramą – „Draugystė veža!“. 

Iš Vilniaus autobusų stoties į Varšuvą vykstantis autobusas pajudės rytoj vakare, todėl visi, kurie nori išlydėti delegaciją, kurioje – ir gyvosios organų donorystės ambasadoriai Vida ir Darius, čia laukiami nuo 20 iki 21 valandos.

Autobusu pasiekusi Varšuvą, delegacija iš ten skris į Lisaboną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.