5 mitai apie riebalų nusiurbimą: ką reikėtų žinoti

Dažna nuomonė, kad šią problemą galima spręsti sureguliavus mitybą ar aktyviau sportuojant, tačiau riebalų sankaupas ant šlaunų lemia ir genetika.

 Riebalų nusiurbimas padeda patobulinti kūno linijas.<br> 123rf.com nuotr.
 Riebalų nusiurbimas padeda patobulinti kūno linijas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 1:25 PM

Apie šį ir kitus su apvaliomis šlaunimis susijusius mitus komentuoja plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas dr. Ernest Zacharevskij.

1 mitas: riebalai ant šlaunų – netaisyklingos mitybos rezultatas

Visuomenėje vyrauja požiūris, kad riebalai ant šlaunų, kaip ir kitose kūno vietose, kaupiasi vien tik dėl netinkamos mitybos. Tai, žinoma, irgi svarbus veiksnys, bet dažnesnė to priežastis yra genetika. Vis dėlto riebalų sankaupos ant šlaunų yra dažnesnė moterų problema nei vyrų.

Jiems nepageidaujamų riebalų dažniau susidaro pilvo srityje. Šie riebalai yra tam tikras rezervas krizei – taip kūnas ruošiasi įvairiausiems pokyčiams.

2 mitas: kūno riebalai kelia tik estetinių problemų

Nors šlaunų srityje susikaupę riebalai nėra pavojingi sveikatai, jie dažnam sukelia itin daug neigiamų emocijų, dėl kurių vėliau atsiranda psichologinis diskomfortas. Žmogus ima mažiau bendrauti, todėl susitraukia jo socialinis ratas, vengia užsiimti daugeliu veiklų, taip trukdydamas augti sau kaip asmenybei.

Be to, tampa sudėtinga išsirinkti drabužius, nes viršutinės ir apatinės kūno dalys skiriasi. Tokia būklė medicininėje literatūroje vadinama lipoedema. Dėl šių priežasčių kreipiamasi į specialistus, kurie gali padėti įveikti šias problemas.

3 mitas: riebalų nusiurbimo operacijos atliekamos tik antsvorio turintiems žmonėms

Klaidinga manyti, kad riebalų nusiurbimo operacija atliekama stambesnio kūno sudėjimo žmonėms. Atvirkščiai – asmenų, kuriems atliekama minėta procedūra, kūno masės indeksas turi būti normalus arba gali būti vos šiek tiek antsvorio.

Turintiems didelio antsvorio, ši procedūra netgi nerekomenduojama, nes, pašalinus riebalus, odai šlaunų srityje susitraukti itin sudėtinga. Svarbu įsidėmėti, kad iš operacija – kūno kontūrų korekcija, skirta linijoms padailinti, o ne kūno svoriui mažinti.

4 mitas: riebalų nusiurbimo operacijos atliekamos tik žiemą

Kalbant apie Lietuvą, čia temperatūrinis režimas nėra aukštas, tad riebalų nusiurbimo operaciją galima atlikti visais metų laikais. Vis dėlto, verta įvertinti savo artimiausius planus, darbo specifiką ir kitas aplinkybes, nes, nusiurbus riebalus, apie du mėnesius tikslinga vilkėti kompresinius drabužius.

Jie reikalingi tam, kad susitrauktų oda, išsilygintų kūno kontūrai. Žmonės, kurie ruošiasi riebalų nusiurbimo operacijai, dėl to visada įspėjami, tad jei nėra minėtų kliūčių, drąsiai galima imtis dailinti linijas.

5 mitas: nusiurbus riebalus nuo šlaunų, jie niekada nesugrįš

Baimintis, kad riebalų sankaupos šlaunų srityje sugrįš, neverta, tačiau reikia atsižvelgti į kitas aplinkybes. Kaip jau minėta, daug ką lemia genetika, tad būtina laikytis tam tikrų rekomendacijų – stengtis išlaikyti stabilų svorį, užsiimti fizine veikla ir tinkamai maitintis.

Laikantis šių patarimų, šlaunų formos išliks gražios ilgam. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?