Vilnietė manė, kad nusipirko sulčių, pamačius turinį – supykino

Ne paslaptis, kad morkos – daržovė, turinti daugybę naudingų sveikatai savybių. Moksliniai tyrimai įrodė, kad morkose esantys poliacetilenai turi priešuždegiminių savybių, gerina bendrą organizmo būklę, turi prieš vėžinių savybių.

 Nusipirko sulčių, o gavo nemalonią staigmeną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nusipirko sulčių, o gavo nemalonią staigmeną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nusipirko sulčių, o gavo nemalonią staigmeną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nusipirko sulčių, o gavo nemalonią staigmeną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-04 19:26, atnaujinta 2018-06-04 19:37

Norėdama palaikyti gerą sveikatą, vilnietė Gintarė taip pat nusprendė prieš eidama į darbą įsigyti buteliuką šviežių morkų sulčių. Kadangi dirba sostinės centre, pakeliui į darbovietę ji užsuko į Gedimino 9 prekybos centre esančią Rimi parduotuvę. 

Deja, parsinešusi ir pabandžiusi įpilti jas į stiklinę, pirkėja liko itin nemaloniai nustebinta.

„Sultis paėmiau iš šaldytuvo, buteliukas taip pat buvo vėsus. Susimokėjau, parsinešiau į darbą ir pabandžiau įsipilti į stiklinę. Tik tai, deja, buvo neįmanoma – vietoje sulčių buteliuke buvo vientisa gleivė.

Savaime suprantama, kad tikrai jų neragavau, bet pats kvapas atrodė normalus, nesmirdėjo lyg būtų prarūgę. Gaila, nes buteliukas kainavo, apie 1,48 Eur, tačiau prie kasos išmečiau čekį ir negalėjau pakeisti į kitas.

Niekada nemačiau, kad sultys būtų tokio pavidalo. Galbūt tai kokia reakciją į plastmasę? Juk ilgiau polietileniniame maišelyje pabuvusios morkytės taip pat apgleivėja...“ – mąstė moteris.

Atsiprašo pirkėjos

Susisiekus su Rimi Lietuva atstove viešiesiems ryšiams Giedre Buivydiene, specialistė patikino, kad sultys bus bemat pašalintos iš prekybos. Vis dėlto konkreti priežastis, dėl kurios sultys galėjo įgauti tokį pavidalą, taip ir liko neaiški.

„Labai atsiprašome pirkėjos dėl šios nemalonios patirties. Nors tai pirmas skundas, kurio sulaukėme dėl šio gamintojo sulčių kokybės, nusprendėme nedelsiant išimti šias sultis iš prekybos visose „Rimi“ parduotuvėse, kol bus iki galo išsiaiškinta situacija su tiekėju ir nebeliks jokių abejonių dėl produkto kokybės.

Šio gamintojo sultys yra laikomos šaldytuve, nes joms yra reikalingas temperatūrinis režimas. Parduotuvėje, kurioje buvo pirktos sultys, temperatūros nuokrypių užfiksuota nebuvo, sultys buvo laikomos tinkamos temperatūros sąlygomis, todėl sunku paaiškinti, dėl kokių priežasčių produktas galėjo įgyti tokią neįprastą konsistenciją.

Kokybės užtikrinimas mums yra vienas didžiausių prioritetų, todėl susisieksime su sulčių tiekėju, atliksime sulčių tiekimo ir laikymo procesų patikrinimą ir išsiaiškinsime situaciją.

Dar kartą atsiprašome pirkėjos ir kviečiame susisiekti su parduotuve, kad galėtume grąžinti pinigus už sultis ir įteikti „Rimi“ dovanų kuponą, kaip simbolinį atsiprašymą dėl šio įvykio“, – rašoma oficialiame laiške.

Gamintojas neatsakė

Portalas lrytas.lt taip pat pabandė susisiekti ir su sulčių gamintoju Kadarbiku.ee, tačiau atsakymo taip nesulaukė. Be to, po poros dienų toje pačioje parduotuvėje apsilankiusi pirkėja portalui atsiuntė nuotrauką – joje užfiksuotos iš prekybos nepašalintos sultys.

„Minėjo, kad išims iš prekybos, tačiau sultys vis dar lentynose. Ir kai kurie buteliukai, atrodo, panašaus turinio“, – rašė ji.

Morkų nauda sveikatai

Morkos taip pat yra karotinų ir vitamino A šaltinis. Nuo seno yra žinoma, kad šis vitaminas yra labai svarbus geram regėjimui išsaugoti.

JAV mokslininkai nustatė, kad moterys, kurios vartojo šią daržovę bent du kartus per savaitę, turėjo gerokai mažesnę riziką susirgti glaukoma lyginant su tomis, kurios jas valgė mažiau nei vieną kartą per savaitę. 

Tiriant morkų sulčių vartojimą , nedidelį, bet reikšmingą poveikį storosios žarnos ląstelėms patyrė tie, kurie suvartojo apie 1,5 puodelio šviežių morkų sulčių per dieną. 

Tyrimai taip pat parodė, kad flavonoidų junginiai, esantys morkose, padeda apsisaugoti nuo odos, plaučių ir burnos ertmės vėžio. Taip pat vitaminas A naudingas reprodukcinei funkcijai (spermatozoidų gamybai), epitelio vientisumui palaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.