Perpjautą citriną pabarstykite druska – pabandę kartosite ne kartą

Citrinos – itin naudingi vaisiai. Juose gausu vitamino C, dažnai jas valgant stiprėja imunitetas. Be to šiuose vaisuose esančios medžiagos ne tik gerina medžiagų apykaitą, bet taip pat naikina virusus ir bakterijas, rašė naturalcureshouse.com.

 Citrinos padeda naikinti bakterijas.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Citrinos padeda naikinti bakterijas.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Citrinos padeda naikinti bakterijas.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Citrinos padeda naikinti bakterijas.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 8:53 PM

Nors ir rūgščios, citrinos didina organizmo šarmingumą, kovoja su uždegimine organizmo reakcija, palaiko kraujospūdžio pusiausvyrą, mažina cholesterolį ir padeda išvalyti kepenis. Jose esantys antioksidantai padeda kovoti su vėžiu, mažina skausmą. 

Citrinų aromatas suteikia raminantį poveikį, atgaivina namuose esantį orą, o sultys ir vaisiaus odelėje esantis aliejus padeda valant ir dezinfekuojant.

Vis dėlto, citrinas panaudoti galima ir neįprastai.

1. Virtuvės kvapiklis

Citrinos padeda neutralizuoti kvapus. Taip pat, jos valo orą, o žievelėje esančiame aliejuje yra gausu medžiagų, padedančių mažinti astmos simptomus. Šis aliejus taip pat žudo E.coli bakterijas, kurių virtuvėje gausu.

Kaip paruošti: citriną padalinkite į keturias dalis taip, kad visos jos būtų vis dar sujungtos žievele. Vidų pabarstykite jūros ar Himalajų druska

Citrina ir druska padės dezinfekuoti orą tuo pačiu metu jį kvėpindama. Be to, tokią citriną galima padėti ir miegamajame, mat jos aromatas padeda miegui.

2. Dezinfekuojanti priemonė

Citrinos puikiai tinka dezinfekuoti virtuvei, voniai, vaiko kambariui ar kitai namų zonai. Kadangi tai maistas, jos idealiai dezinfekuoja ir kitus maisto produktus.

JAV maisto ir vaistų kontrolės tarnyba nustatė, kad citrinos rūgštis naikina dažniausius namuose pasitaikančius virusus ir bakterijas. Tai ypač veiksminga, jei sulčių nenuvalote apie 30 min.

Kaip paruošti: sumaišykite 3 citrinų sultis, 2 v.š. tarkuoto Kastilijos ar ūkiško muilo, 0,5 a.š. jūros druskos. Įsitikinkite, kad muilas ir druska ištirpo ir supilkite į purškiklį. Įpilkite porą stiklinių vandens ir naudokite pagal poreikį. 

Nepamirškite papukrštų vietų po kurio laiko nuvalyti, mat priešingai paviršiai išliks lipnūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.