Pasigaminkite natūralią dantų pastą: bakterijas šalina veiksmingiau nei įprasta

Naujausi tyrimai, atlikti Atlono technologijos institute, Airijoje, parodė, kaip skirtingi natūralūs aliejai veikia burnoje esančias bakterijas. Žinoma, kokosų aliejus nugalėjo, nes jis naikina bakterijas bei turi teigiamą poveikį bendrai žarnyno sveikatai.

 Kokosų aliejus naikina burnoje esančias bakterijas bei turi teigiamą poveikį bendrai žarnyno sveikatai.<br> 123rf.com nuotr.
 Kokosų aliejus naikina burnoje esančias bakterijas bei turi teigiamą poveikį bendrai žarnyno sveikatai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 10:59 AM

Mokslininkai nustatė, kad kokosų aliejus kartu su virškinimo fermentais veiksmingai slopina daugelio blogų bakterijų, randamų mūsų burnoje, augimą, o taip pat ir Streptococcus mutans.

Streptococcus mutans yra rūgštingumą skatinančios bakterijos, kurios gadina dantis ir sukelia kariesą. Šios dantis pažeidžiančios bakterijos randamos 60–90 proc. vaikų ir daugumos suaugusiųjų, gyvenančių gerai išsivysčiusiose šalyse, burnose.

Nors kokosų aliejaus savybės nestebina, tačiau Voriko universiteto tyrėjai pristatė bandymo rezultatus, kurie rodo, kad fermentu paveiktas aliejus gali būti potencialus baltojo balkšvagrybio (Candida albicans grybelio) žudikas.

Natūralios medicinos naujienų portale dailyhealthpost.com teigiama, kad dantų pastoje yra cheminių medžiagų, o didėjant organizmo atsparumui antibiotikams, svarbu atkreipti dėmesį į naujus būdus, padėsiančius kovoti su mikrobais ir infekcijomis burnoje.

Todėl rekomenduojama įprastą dantų pastą pakeisti natūraliu kokosų aliejumi, kuriame nėra fluorido, tad yra sveikesnis bei veiksmingesnis.

Natūralios dantų pastos receptas

Jums reikės:

 - 0,5 puodelio kokosų aliejaus;

 - 2–3 arb. šaukštelių valgomosios sodos;

 - 15–30 lašų pipirmėčių eterinio aliejaus.

Gaminimas:

Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su kitais ingredientais. Supilkite į stiklinį indą ir leiskite atvėsti. Naudokite kaip įprastą dantų pastą. Soda padės balinti dantis, o pipirmėčių eterinis aliejus suteiks gaivumo pojūtį burnoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu