Norite plokščio pilvo? Šio gėrimo nauda niekas neabejoja

Imbieras – gana aštraus skonio prieskonis, bet jo nauda sveikatai neįkainojama. Jis veikia kaip prevencinė priemonė nuo ligų, šis prieskonis gali padėti gydyti sveikatos sutrikimus, nemalonius simptomus, numalšinti skausmą bei padėti atsikratyti svorio, rašė medicalnewstoday.com.

 Vanduo su imbieru padeda jaustis sotesniems ir nepersivalgyti.<br> 123rf.com nuotr.
 Vanduo su imbieru padeda jaustis sotesniems ir nepersivalgyti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-07 15:04, atnaujinta 2018-07-07 16:22

Specialistai rekomenduoja paskaninti maistą imbieru arba įsidėti keletą jo griežinėlių į vandenį, nes tai suteiks daug naudos organizmui ir sveikatai.

1. Skausmas

Vanduo su imbieru gali padėti sumažinti tam tikras skausmo rūšis. Tyrime, kuriame dalyvavo 60 žmonių, sergančių migrena, teigė, kad imbiero vartojimas turėjo geresnį poveikį nei skausmą malšinantys vaistai.

2. Pykinimas

Anot 2015 m. tyrimo rezultatų, imbieras sumažino pykinimą bei vėmimą po operacijos, chemoterapijos ar atsiradusį, kaip virusinį požymį.

3. Cholesterolis

Bandymo su žiurkėmis metu buvo nustatyta, kad šis aštrus prieskonis gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Jos buvo maitinamos maistu, turinčiu daug cholesterolio, dėl to organizme padidėjo bendras cholesterolio, trigliceridų ir mažo tankio lipoproteinų kiekis.

Tada mokslininkai atrado, kad papildai su imbieru, kuriuos vartojo graužikai, užkirto kelią cholesterolio kiekio didėjimui kraujyje. Tačiau kol kas nėra aišku, ar tokį patį poveikį imbieras turės ir žmogaus organizmui.

4. Cukrus

Vanduo su imbieru gali padėti kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje žmonėms, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu.

12 savaičių trukusiame tyrime dalyvavo 41 žmogus, sergantis 2 tipo diabetu. Jie buvo padalinti į dvi grupes. Viena grupė kiekvieną dieną gaudavo po 2 gramus imbiero miltelių papildų, o kita – placebą. Asmenims, vartojusiems papildus su imbieru, ženkliai sumažėjo cukraus lygis.

5. Svoris

Kitame bandyme 5 vyrai kas rytą po pusryčių gerdavo karštą vandenį su imbieru, o kiti 5 – imbiero visai nevartojo. Pirmoji vyrų grupė teigė, kad jautėsi sotesni, tad nepersivalgydavo, o tai padėjo atsikratyti papildomų kilogramų.

Įspėjimas

Nepatartina vartoti imbierą asmenims, turintiems problemų su skrandžiu, rėmens graužimu ar vartojantiems kraujo krešumą paveikiančius vaistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.