Išbandykite: 6 natūralūs būdai, padėsiantys atsikratyti tamsių paakių

Stresas, nuovargis ir miego trūkumas – tai pagrindiniai elementai, dėl kurių ryte pabundame su patinusiais bei pajuodusiais paakiais. Be to, dėl to kalta gali būti alergija, egzema, kontaktinis dermatitas, saulės spinduliai arba odos plonėjimas dėl riebalų ir kolageno trūkumo.

 Antioksidantai ir flavonoidai, randami agurkuose, turi itin svarbių priešuždegiminių savybių.<br> 123rf.com nuotr.
 Antioksidantai ir flavonoidai, randami agurkuose, turi itin svarbių priešuždegiminių savybių.<br> 123rf.com nuotr.
 Buvo įrodyta, kad ypatingai žalioji arbata turi neįkainojamą naudą odai.<br> 123rf.com nuotr.
 Buvo įrodyta, kad ypatingai žalioji arbata turi neįkainojamą naudą odai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 3:13 PM

Anemija (mažakraujystė) ir kepenų ligos taip pat gali prisidėti prie šios problemos. Vis dėlto yra įvairiausių būdų, gelbstinčių norint atsikratyti pajuodusių paakių, tačiau natūralūs būdai, padedantys atkurti natūralią odos būseną, yra geriausi, rašė dailyhealthpost.com.

1. Avokadas ir migdolų aliejus

Avokadai, kuriuose apstu E ir B grupės vitaminų, turi natūralių, senėjimo procesui kelią užkertančių savybių. Jie gali kovoti su uždegimu, kilusiu dėl riebaus maisto vartojimo, todėl avokadai yra puiki prevencinė priemonė nuo patinusių ir pajuodusių paakių.

Jums tereikia atpjauti dvi plonas šio vaisiaus riekeles ir uždėti po akimis. Dar galite sutrinti avokadą su 1 valg. šaukštu migdolų aliejaus, o masę tepkite ant odos po akimis.

2. Mėtų lapeliai

Mėtų lapeliuose esantis mentolis gali pagerinti kraujo cirkuliaciją po akimis, tai padėtų išnykti pajuodusiems paakiams.

Pabandykite susmulkintus mėtų lapus uždėti ant paakių odos. Palaikykite juos 5-10 minučių, tada nuvalykite drėgnu rankšluosčiu.

3. Agurkas

2009 m. atliktas tyrimas parodė, kad antioksidantai ir flavonoidai, randami agurkuose, turi itin svarbių priešuždegiminių savybių.

Norėdami pašalinti paakių patinimus ir pajuodimus, atpjaukite du agurko griežinėlius ir uždėkite ant akių. Palaikykite juos 15-20 min ir stenkitės atsipalaiduoti.

4. Ciberžolės ir ananaso sultys

Ciberžolėje yra kurkumino – galingo antiuždegiminio junginio, kuris sumažina paakių patinimą ir atkuria odą iki natūralaus švytėjimo.

Sumaišykite tirštą pastą iš ciberžolės ir ananasų sulčių, patepkite ja odą po akimis, tik būkite atsargūs, kad nepatektų į jas. Pabūkite 15-20 minučių ir nuvalykite drėgnu rankšluosčiu.

5. Saldžiosios bulvės

Remiantis naujausiais tyrimais, saldžiosiose bulvėse yra apstu vitamino C ir kitų maistinių medžiagų, kurios gali sumažinti raukšlių ir odos paraudimo atsiradimą.

Atpjaukite du saldžiosios bulvės gabalėlius ir užsidėkite ant akių. Palaikykite juos 15-20 minučių, o rezultatas turėtų kaip mat nustebinti.

6. Arbatos maišeliai

Daugelis klinikinių tyrimų nustatė, kad žaliojoje ir juodojoje arbatoje yra daug antioksidantų. Buvo įrodyta, kad ypatingai žalioji arbata turi neįkainojamą naudą odai.

Paimkite du šaltus, panaudotus arbatos maišelius ir užsidėkite ant akių, pabūkite 15-20 minučių. Tai padės sumažinti paakių odos patinimą ir pajuodimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.