Buvusi veganė atskleidė, kaip pasikeitė sveikata ir išvaizda grįžus prie mėsos

Olandė vardu Kristel ketverius metus buvo veganė. Tačiau neseniai ji nusprendė vėl grįžti prie gyvūninės kilmės produktų.

Kairėje mergina nufotografuota po 4 veganizmo metų, dešinėje – po 3 savaičių, kai vėl pradėjo valgyti mėsą.<br>„Twitter“ nuotr.
Kairėje mergina nufotografuota po 4 veganizmo metų, dešinėje – po 3 savaičių, kai vėl pradėjo valgyti mėsą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 5:53 PM, atnaujinta Aug 29, 2018, 12:06 PM

Atsisakiusi veganizmo mergina džiaugiasi geresne savijauta, pagerėjusia odos būkle ir mažiau išpurtusiu veidu.

Apie tai, kas pasikeitė atsisakius veganizmo, mergina parašė socialiniame tinkle „Twitter“, ginčo tarp veganų ir visavalgių metu, ir pateikė dvi nuotraukas, liudijančias apie išvaizdos pokyčius.

„Kairėje: beveik 4 metus būdama veganė, kai valgiau daug vaisių ir daržovių (ši nuotrauka daryta prieš 2 mėnesius). Dešinėje: po to, kai 3 savaites vartojau aukštos kokybės gyvūninės kilmės produktus (nuotrauka padaryta vakar). Odos būklė pagerėjo, veidas tapo mažiau išpurtęs. Bet geriausia tai, kad nebesijaučiau mirštanti“, – po nuotraukomis pakomentavo Kristel.

Mažiau nei per parą ji surinko daugiau kaip 33 tūkstančius patiktukų.

Daugybė komentatorių pasidalijo į dvi stovyklas. Vieni ir toliau palaikė veganizmą, kiti – sveikino Kristel grįžus į visavalgių gretas. Pastarieji tirtino, kad žmonės daug tūkstančių metų maitinosi mėsa, o augalai yra reikalingi tik deguoniai gaminti atmosferoje.

Kiti gi ginčijo: „Pasakykite tai vienuoliams Indijoje, kurie tūkstančius metų buvo vegetarais. Jeigu ateitis bus tokia pati, kaip praeitis ar dabartis, mes toliau turėsime kęsti karą, ligas, badą, o ne tik suteikti skausmą ir kančias mūsų broliams žinduoliams, kurie jaučia ir supranta viską taip pat, kaip mes“, – rašė vienas veganizmo šalininkas.

Tiesa, yra ir žmonių, kurie tvirtina, kad veganizmas jų gyvenimą pakeitė į gerą.

Štai 2018 metais viena blogerė iš Australijos pareiškė, kad metus laiko nevartodama mėsos, gamykloje pagamintos kosmetikos ir drabužių ji sutaupė 4 tūkstančius Australijos dolerių (2 tūkst. 511 Eur.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.