Visa tiesa apie odos šveitimą: apie tai nepagalvojote, o nežinojimas kelia grėsmę

Šveitimas yra vienas esminių žingsnių prižiūrint odą. Tai ne tik padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, bet ir pagerina kremų bei veido kaukių veiksmingumą. Žinoma, nėra diskusijų, kad svarbu pasirinkti tinkamą šveitimo tipą tinkamu laiku, o kartais šveitimo reikia vengti. Tad štai, ką turite žinoti apie odos šveitimą.

Šveitimas yra vienas esminių žingsnių prižiūrint odą.<br> 123f nuotr.
Šveitimas yra vienas esminių žingsnių prižiūrint odą.<br> 123f nuotr.
Cheminis šveitimas ne tik pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir mažina odos patamsėjimus, stangrina, lygina raukšles.
Cheminis šveitimas ne tik pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir mažina odos patamsėjimus, stangrina, lygina raukšles.
Šveitimas padeda atsikratyti purvo ant odos.<br> 123f nuotr.
Šveitimas padeda atsikratyti purvo ant odos.<br> 123f nuotr.
Prieš pirkdami odos šveitiklį, pasinagrinėkite, kokio stambumo jo abrazyvinės dalelės<br> 123f nuotr.
Prieš pirkdami odos šveitiklį, pasinagrinėkite, kokio stambumo jo abrazyvinės dalelės<br> 123f nuotr.
Šveitimo reikia griežtai vengti, jei pastebėsite raudonų arba baltų spuogų ant odos, oda yra labai sudirgusi.<br> 123f nuotr.
Šveitimo reikia griežtai vengti, jei pastebėsite raudonų arba baltų spuogų ant odos, oda yra labai sudirgusi.<br> 123f nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 8:00 AM

Mūsų oda atsinaujina kiekvieną mėnesį, tad kodėl mes turime ją šveisti? Vaikystėje mes gimstame su geriausia oda. Tačiau riebalų sekrecija padidėja paauglystėje, tuomet oda ima „gaudyti“ nešvarumus ir teršalus, o odos riebalai tuomet blokuoja poras. Tad šveitimas padeda atsikratyti šio purvo ant odos.

Be to, maždaug trisdešimtaisiais gyvenimo metais labai efektyvus odos savaiminio atsinaujinimo mechanizmas lėtėja. Dėl to negyvos odos ląstelės išlieka įstrigusios į išorinį odos sluoksnį, tuomet oda atrodo pilkšva ir pavargusi. Čia taip pat ateina metas šveitimui.

Yra du šveitimo metodai: mechaninis arba cheminis.

Šveitimas naudojant abrazyvinę medžiagą fiziškai išvalo odos paviršių, padeda pašalinti negyvas ląsteles, kurios prilipo prie odos paviršiaus. Tačiau yra daug skirtumų tarp veiksmingo šveitimo ir pernelyg intensyvaus šveitimo, kai pažeidžiamos ir sveikos odos ląstelės.

Dermatologo atliktas odos šveitimas specialia chemine medžiaga – tai vaistas, kuris padeda pašalinti negyvas odos ląsteles. Cheminis šveitimas ne tik pašalina negyvas odos ląsteles, bet ir mažina odos patamsėjimus, stangrina, lygina raukšles.

Tai kaip pasirinkti šveitimo būdą? Nepriklausomai nuo jūsų odos tipo, odos šveitimas turi būti švelnus. Grubus ir šlifuojantis šveitimas gali atverti mažų žaizdelių jūsų odoje ir sukelti daugiau žalos nei naudos. Todėl, prieš pirkdami odos šveitiklį, pasinagrinėkite, kokio stambumo jo abrazyvinės dalelės. Jei šveičiant kyla skausmas, oda parausta, toki šveitiklio naudoti jums nereikėtų.

Kalbant apie odos tipą ir šveitiklį, reikia atminti kelis patarimus. Riebiai odai tinkamiausi šveitikliai gelio pagrindu. Sausos odos tipui reikėtų pasirinkti šveitiklį kremo pagrindu. Tie, kurie turi jautrią odą, gali naudoti šveitiklius, skirtus kasdieniniam naudojimui su super minkštomis granulėmis, bet tik vieną kartą per savaitę.

Kaip dažnai turėtumėte šveisti odą? Šveitimo dažnumas priklauso nuo jūsų odos jautrumo: jei oda nėra jautri, galite tai daryti tai tris kartus per savaitę. Tačiau norint supaprastinti odos priežiūros režimą, rekomenduojama šveitimą atlikti kartą per savaitę.

Koks yra tinkamas odos šveitimo būdas? Šveitimas, jei atliekamas per dažnai ir agresyviai, gali sukelti mikro traumas viršutiniame odos sluoksnyje. Veiksmingi šveitimo etapai yra šie: pirmiausia nusiplaukite rankas, nuplaukite veidą šiltu vandeniu. Masažuojamaisiais sukamaisiais judesiais šveitiklį padenkite ant odos. Jei šveičiate veidą, pradėkite nuo T zonos, tada pereikite prie skruostų ir baikite šveitimą aplink nosį ir burną. Praleiskite daugiau laiko savo T zonoje nei ant skruostų. Šveitimas turi trukti vos kelias minutes. Po to odą gerai nuprauskite šiltu vandeniu. Nusišluostykite rankšluosčiu odą ne trindami, o tapšnodami. Po šveitimo naudokite kokį nors drėkiklį.

Kada turėtumėte vengti odos šveitimo? Šveitimo reikia griežtai vengti, jei pastebėsite raudonų arba baltų spuogų ant odos, oda yra labai sudirgusi, jautri, išraudusi, pavyzdžiui, po nudegimo saulėje, taip pat jei oda yra labai išsausėjusi, jei jaučiate deginimą, nemalonų odos tempimą. 

Parengta pagal dermatocare.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.