Laukiant popiežiaus vizito: po Lietuvą plinta gerų žodžių linkėjimai

Popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje proga, vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ pakvietė visuomenę jungtis prie iniciatyvos „Geri žodžiai gydo“. Šia iniciatyva įmonė kviečia žmones drąsiau ir aktyviau vieni kitiems sakyti palaikančius, gerus žodžius, dalytis jais su šalia esančiais ar po pasaulį išsibarsčiusiais artimaisiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-21 15:15, atnaujinta 2018-09-21 15:57

Specialios akcijos atvirutės jau plinta po Lietuvą, o šį savaitgalį, per didžiuosius susitikimus su popiežiumi, jas kviečiama siųsti nemokamai bet kur pasaulyje gyvenantiems draugams ir artimiesiems.

„Geri, drąsinantys ir palaikantys popiežiaus Pranciškaus žodžiai jau įkvėpė daugelį žmonių visame pasaulyje, o būtent geri žodžiai, bendravimas, santykiai su artimaisiais yra labai svarbūs kiekvieno mūsų gerai savijautai. Matydami prasmę, nusprendėme ne tik tapti popiežiaus susitikimų su visuomene generaliniu rėmėju, bet ir paskatinti žmones drąsiau išsakyti gražius žodžius svarbiausiems žmonėms“, – apie iniciatyvą pasakoja Ingrida Damulienė, „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė.

Iniciatyvos puslapyje www.gerizodziaigydo.lt kviečiama rinktis iš atrinktų oficialių popiežiaus Pranciškaus citatų įvairiais gyvenimo klausimais ir dalytis jais socialinėje erdvėje ar privačiai siųsti artimiausiems el. paštu. O iniciatyvos atvirutės su gerais žodžiais myliu, dėkoju, pasiilgau bei paties popiežiaus Pranciškaus citata, jau buvo išdalintos įvairiose vietose Lietuvoje. Specialios paštadėžės, į kurias kviečiama mesti užrašytas atvirutes, jau įrengtos prie visų informacinių palapinių susitikimų vietose.

„Lietuviai paplitę po visą pasaulį, daugelio šeimos nariai, artimieji, vaikai gyvena kitoje šalyje ar net kitame žemyne. Kita vertus, galbūt ir visai šalia yra artimųjų, kuriems retai pasakome gražių žodžių, nors reikėtų. Užrašytas gerų žodžių atvirutes tiesiai iš susitikimo su popiežiumi bus galima siųsti savo artimiausiems, kad ir kur jie būtų“, – pažymi I. Damulienė.

Pasak „Eurovaistinės“ vadovės, vaistininkai kasdieniame darbe jaučia, kaip dažnai žmonėms reikia išsikalbėti ir sulaukti gero žodžio. Daugelis ir į vaistines ateina ne tik vaistų, bet ir konsultacijos, patarimo, o kartais jie tiesiog nori būti išklausyti. Gerų žodžių sakymas turi daug galios, kuri padeda visų mūsų gerai savijautai.

Popiežius Pranciškus Į Lietuvą atvyksta rugsėjo 22-23 dienomis. Didieji susitikimai, kuriuose bus galimybė išsiųsti gerų žodžių atvirutes, vyks šeštadienį, 22 d. Vilniuje, Katedros aikštėje, ir sekmadienį, 23 d. Kaune, Santakos parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį